Перейти до змісту

Інтернет-магазин


Гість rl72

Рекомендовані повідомлення

такий собі інтернет-магазин

Показати прихований контент  
 

.

Hide  

Хто продає лучанам наркотики: журналісти зробили «контрольну закупку»

Сьогодні 12:20
12
 
 
 
 
IMG_7863.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оголошення про продаж наркотиків у Луцьку – на стовпах, у маршрутних таксі... Легкий доступ до заборонених речовин вражає. Скористатися послугами тої чи тої організації вочевидь можуть навіть школярі! Лучани збентежені та б’ють на сполох.

Аби перевірити, що пропонують ділки, привернути увагу правоохоронців до проблеми та зрештою спільними зусиллями припинити свавілля у місті, журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини ініціювали масштабне розслідування. Ба більше – провели «контрольну закупівлю» пропонованих речовин та поспілкувалися із правоохоронцями з приводу інциденту.

Отож, кілька тижнів тому волинською інтернет-спільнотою почали ширитися гнівні повідомлення жителів обласного центру, що оголошення про продаж наркотиків вішають просто на стовпах та у маршрутних таксі. Зрозуміти сленг цих меседжів може навіть школяр: такий собі інтернет-магазин The Roshen пропонує своїм клієнтам синтетичні наркотики різних видів за найдоступнішими цінами.

 
IMG_2780w.JPG
 
IMG_2719w.JPG
Серед інших, до редакції Інформаційного агентства Волинські Новини звернулась мешканка міста та попросила дослідити проблему. Відтак, журналісти взялись з’ясовувати ситуацію та перевірити на власному досвіді, чи реально придбати наркотики таким простим та доступним способом. Забігаючи наперед зазначимо: цілком реально. При чому, впоратись з цим «квестом» може навіть школяр. Але, про все по черзі.

Почім кайф для народу?

Зауважимо: купівля наркотичних речовин карається відповідно до чинного законодавства. Ми дещо ризикували своєю свободою та репутацією, замовляючи пробний зразок в інтернет-магазині. Але вирішили спробувати, зважаючи на те, що відповідно до пункту 4 статті 307 Кримінального Кодексу, особа, яка добровільно здала наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги і вказала джерело придбання або сприяла розкриттю злочинів, пов’язаних із їх незаконним обігом, звільняється від кримінальної відповідальності за незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів.

Отож, процедура доволі проста. Як цього й просить продавець, пишемо йому на пошту, вказавши логін від програми інтернет-зв’язку Skype. Наступного дня нас додає в контакти особа, яку запитуємо про асортимент у Луцьку. Відповіддю ми дещо «розчаровані» – хотіли придбати психоделічні марки, яких у наявності «поки немає». Хоча знаємо, що в інших містах реалізовують «психоделіку» та синтетичні наркотики. Зокрема – амфетамін, солі, ейфостріми, психоделічні краплі, марки, таблетки.

Після недовгих роздумів змінюємо рішення на користь амфетаміну. За півграма продавець просить 150 гривень, що для Луцька, зі слів «специфічної публіки», є досить адекватною ціною. Цікавимось якістю товару, на що продавець рекомендує ознайомитися з відгуками, давши посилання на тематичний форум (так, такий є!). Там знаходимо інформацію про те, що магазин працює на території Луцька з лютого 2016 року. Аби набити «клієнтуру», тут пропонують безплатно отримати зразки продукції за так званий «тріп-репорт» – відгук про те, що ви відчували після вживання речовини.

Ознайомившись із враженнями та нібито впевнившись у якості товару, погоджуємося замовити півграма наркотику. Нам дають реквізити до оплати – картку «ПриватБанку», зареєстровану на такого собі Олега Дерева. Відповідно до даних, які ми знайшли у відкритому доступі, ним може бути житель Дніпродзержинська 1975 року народження. Але про нього – згодом.
 
IMG_2734w.JPG
Оплативши покупку, отримуємо файл з описом, де знайти товар.
 
1233212jpg_1829374_21106004w.jpg


Такий метод торгівлі називається «закладкою» і має найбільший попит серед ділків. Адже в цьому випадку важко встановити та довести вину розповсюджувача. Що вже казати про організаторів бізнесу, які можуть курувати процес узагалі з-за кордону.

Як виявляється, пакунок вже очікує нас у трубі поблизу одного з будинків на вулиці Конякіна. Вирушаємо на місце і справді знаходимо приклеєний зверху в трубі невеликий поліетиленовий герметичний пакетик, у якому міститься рожева речовина, схожа на порошок...
 
Аби дослідити, що ж за речовину ми отримали та синхронізувати роботу із правоохоронцями, звертаємося до силових структур.
 
IMG_7897w.JPG
 
IMG_7885w.JPG
 
IMG_7863w.JPG
 
2i3rururuaw.JPG


А от тут з’ясовуємо інше: придбати наркотичний засіб простіше, ніж здати його правоохоронцям.

Спочатку телефонуємо в Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр із проханням здати речовину на експертизу. Проте нам резонно зауважують, що зробити цього не можуть. Адже у випадку, якщо порошок справді виявиться наркотиком, нас арештують за його зберігання та купівлю. Відтак радять звернутись до новоствореного Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України. Проте через реорганізацію структури знайти потрібний відділ вдається не з першого разу.

Коли пошуки таки увінчалися успіхом, отримуємо нову вказівку: вже на місці нам радять зателефонувати на «102» та заявити про добровільну здачу наркотиків, що ми, власне, й робимо. З’являється слідчо-оперативна група, яка бере покази, фіксує факт передачі речовини та відправляє в лабораторію...
 
IMG_7911w.JPG
 
IMG_7909w.JPG


Відповідно до відкритих даних, вказаний магазин працює у Харкові, Луцьку, Одесі та Дніпропетровську. За час роботи встиг отримати безліч схвальних відгуків і навіть постійних клієнтів. Тому луцькі любителі «позависати» з ентузіазмом зустріли його відкриття у місті.

Магазин працює не лише методом «закладки», але й може відправити товар покупцю кур’єрськими службами «Інтайм», «Нова Пошта», «Нічний експрес» тощо.

Як стало відомо виданню з власних джерел у правоохоронних органах, особа, на яку оформлена платіжна карта для оплати покупок (Олег Дерева), найімовірніше, є підставною. Хоча про оборот магазину може свідчити той факт, що через картку за неповний місяць «проходить» понад 100 тисяч гривень. Наприклад, за 20 днів грудня банківську картку поповнили на 140 тисяч гривень.

До слова, ці ж реквізити для оплати покупок використовує ще один інтернет-магазин зі збуту наркотиків, який ми зі зрозумілих причин називати не будемо.

Чому організатори «невловимі»

Випадок із ділками, які використовують згадану вище карту для оплати послуг, – не перший у практиці волинських правоохоронців. Останнім, як стало відомо з власних джерел, був факт незаконного продажу на Волині, який наразі розслідують.

Щоправда, встановити організаторів такого бізнесу – справа не з простих. Адже «філіали» в містах відкривають наступним чином: особа вносить на картку певну суму, після чого отримує доступ до товару, який потім методом «закладок» реалізовує в місті. Отримуючи відсоток від продажів, місцевий «філіал» навіть не знає організатора, адже не контактує з ним безпосередньо. Той, своєю чергою, може керувати каналами збуту та закупівлі дистанційно з-за кордону. До слова, у Skype-профілі нашого продавця вказаний часовий пояс Італії. Це опосередковано може слугувати доказом того, що організатор перебуває далеко за межами Луцька. Подейкують, організовують такий бізнес навіть із тюремних камер...

Як стало відомо виданню з власних джерел, схожі прецеденти продажу наркотичних речовин на Волині правоохоронці вже фіксували (зокрема, у Ковелі та Нововолинську). Щоправда, тоді під виглядом амфетаміну довірливим покупцям залишали звичайний аспірин або штукатурку.

Утім правоохоронці кажуть: навіть упіймавши продавця «на гарячому», аби домогтися реального терміну для ділка, слід мати серйозну доказову базу.

Позиція правоохоронців

Корективи в роботу правоохоронців внесла переатестація. Зокрема, якщо на Волині у профільний департамент колишнього УМВС входив 41 працівник, то нині – лише 8 разом із керівником. «Не під запис» один з правоохоронців цього департаменту, який не пройшов переатестацію, розповів, що новоствореній структурі суттєво «обрізали» не лише штат, але й права. З його слів, нині правоохоронці не мають можливості робити контрольні закупівлі, прослуховувати потенційних злочинців або стежити за продавцями наркотиків.

Разом з тим, начальник 3-го територіального управління з обслуговування Волинської Житомирської та Рівненської областей департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України полковник Олексій Душейко під час візиту до нього запевнив, що новостворена структура працює з максимальною віддачою. Одна з останніх «гучних» справ – виявлення цілої підпільної нарколабораторії, яку лучанин організував на території Волинської обласної психіатричної лікарні №1.

Водночас, полковник Душейко визнає, що переатестація дійсно «підкосила ряди» правоохоронців, а законодавча база, яку «підганяють» у правове поле, дещо стримує роботу.

З його слів, схожа схема продажу наркотиків, яка почала діяти на Волині відносно нещодавно, «мігрувала» до нас із міст-мільйонників, де має попит уже не один рік.

Перешкоду в затриманні організаторів полковник Душейко частково вбачає у технічному аспекті. Адже інтернет-магазин працює і через так званий «дарк-нет» (анонімна мережа, – ВН). Проте переконує, що приклади успішних операцій щодо затримання організаторів збуту психотропних речовин таки є.

«Протидіяти продавцям наркотиків – реально, хоча і є складнощі з електронною технікою. Ми намагаємося взяти великі партії (наркотиків, – ВН)», – зазначає Олексій Душейко та додає, що робота триває, відтак правоохоронці докладуть усіх зусиль, аби знайти тих, хто труїть волинян.

Замість P.S.

Схема роботи інтернет-магазинів із продажу наркотиків настільки примітивна й проста, наскільки й анонімна для всіх учасників операції. Оголошення про продаж психотропних речовин розміщують просто на вулиці, а скористатися ним може будь-хто, адже все, що для цього потрібно, – певна сума. Утім через цю анонімність встановити продавця і головного постачальника – завдання не з легких, бо доводиться мати справу з новітніми технологіями.

Давні добрі методи оперативників – мережа інформаторів, робота під прикриттям тощо – можуть бути результативними у виявленні наркодилерів. Але через використання ділками підставних DNS-адрес, анонімайзерів та фіктивних проксі-серверів ці методи стають недієвими, тож узятися за встановлення організаторів збуту мала б новостворена українська кіберполіція. До того ж, як свідчить практика, онлайн-сервіси не поспішають видавати органам персональну інформацію користувачів або ж їхні ІР-адреси, які взагалі можуть бути підставними.

Редакція сподівається, що ця публікація спричинить достатній резонанс для того, аби на неї звернули увагу вищі поліцейські чини. Завдяки сучасним технологіям придбати наркотик стало як ніколи легко. Відчуваючи безкарність, наркодилери не приховують своєї роботи, відкрито рекламуючи послуги просто на вулицях обласного центру...

Андрій Мельничук для Інформаційного агентства Волинські Новини

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та на кожному районі в Луцьку є декілька таких бариг, що вже говорити про інтернет...

деякі мусара і самі клієнти цих торгашів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Світлина від Henry Chinasky Jr.
Henry Chinasky Jr.
7 год. · 
 

я тут трохи вночі погуглив, то маю тепер шо сказати.

європа винюхує 160 тонн кокаїна на рік, плюс 70 тонн ловить та конфісковує їх місцева поліція.

160+70=230 тонн кокаїна туди завозять кожен рік.

10% трафіку кокаїну в європу йде через україну, 23 тонни, нє хуй собачій.

це я не з потолка цифри беру, це отчоти оон і прочая статістіка.

за півроку роботи кива похвалився із'ятієм 19+3+4+0.5+7=33.5 кг кокса. за рік (якщо йому повезе) це буде в два рази більше, 67 кг.

ітого з 23 тонн трафіка кокаїна департамент киви ловить 67 кг.

це 0.3%.

в той час як нормальний показник – робота європейських копів – 30 відсотків від обороту.

тобто департамент киви працює у сто разів гірше норми.

якщо вам не подобається моя аріфметика з кокаїном, то ось скріншот я вам причепив з його фб, він сам пише, шо 1.5 кг важких наркотиків на день то є результат роботи його департаменту. 1500 вилучених доз на день у країні, де більше 300 тисяч ін'єкційних наркоманів - це щє менше, ніж нараховані 0.3% з обороту.

мені дуже подобаються оці ваші "ківа прійді на атєстацию", "поліграф пройді ківу" і прочіє клозєродвіжухі, але ж вони відволікають нас від головного.

відсутній результат роботи. навіть при злочинній владі януковича ми періодично мали можливість читати новини тіпа "конфіскована партія 1030 кг кокаїна". зара нам просто ссуть в очі прямо на сторінці головного наркоборця - із'ято 200 мл опію, арештовано циганку з кілограмом маріхуани єтц.

усушка та утруска для наркобариг є більшою загрозою, ніж департамент по боротьбі з наркотиками.

і коли кива каже нам, що він працює заради майбутнього наших дітей, ми маємо розуміти – саме заради майбутнього наших дітей кива має працювати десь у іншому місці. ну або взагалі не працювати, це було б краще.

ну і щє. за два тижні відбудеться спеціальна сесія генеральної асамблеї оон з реформи світової наркополітики. представники від украіни (може й сам кива) будуть там розказувать про боротьбу з наркотрафіком та гєроічєскоє із'ятіє 19 кілограм кокаіна. ну може щє наркоманів приведуть шоб ті ширку зварили.

і весь цивілізований світ буде на них дивитись та думати "а може дєйстітєльно ну вас нахуй ви ж реально імбіцили ну шо ви блядь нєсьотє какіє 19 кілограм хай вас лучшє росія сожрьот к хуям нам проблєм мєньше будєт".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...