Перейти до змісту

Як виявити причину нестабільності роботи системи?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 година тому, Plum сказано:

Правда, Asus AI Suite 3 довелось поставити і потім знести -- разом з ним ставляться драйвера для ACPI контролера (AMDA00), яких окремо для Win10 я не знайшов. А без драйверів той контролер висить як "нерозпізнаний пристрій" і заважає, наприклад, в сон комп відправити.

Спробуйте ( Asus AI Suite 3 довелось поставити і потім знести) установити, тоді витягнути усі драйвера з системи чим-небудь, типу Driver Genius, тоді видаліть Asus AI Suite 3. Далі на контролер установіть драйвер з вказаного місця. Якось так.

Опубліковано

Та ні, після знесення AI Suite 3 драйвери лишились, так що все ок. Зараз взагалі все без проблем.

Опубліковано

Гм, знову ті ж проблеми!

Я шось взагалі тепер не можу нічого зрозуміти...

Буду сьогодні знімати панцир з материнської плати...

Опубліковано

для початку треба визначити чи то конфлікт пристроїв, чи температурний режим, чи поломка заліза.. шляхом виключення..  відеокарту пробували фурмарком чи осст перевіряти? витримує тести? якщо не витримує і вилітає, то якщо вже так пішло візьміть відкрийте кришку і фен виставте на холодне повітря і обдувайте радіатор на відеокарті під час тесту якщо помилка зникне, то зможете впевнитись в  відеокарті... як варіант з "дешево та сердито"..  метод не з кращих, але мінімум зусиль і затрат.. я схиляюсь до залізної проблеми відеокарти або порушення температурного режиму...ІМХО

п.с. підкиньте відеокарту свою, на іншу систему і там нагрузіть грою або краще тестом і поспотерігайте, зрівняйте показники, якщо карта бідова ,то на іншій системі вона теж не буде толком працювать...  легше знайти систему для тесту ніж таку ж відеокарту..) :)

Опубліковано
51 хвилин тому, Ridec7 сказано:

для початку треба визначити чи то конфлікт пристроїв, чи температурний режим, чи поломка заліза.. шляхом виключення..  відеокарту пробували фурмарком чи осст перевіряти? витримує тести? якщо не витримує і вилітає, то якщо вже так пішло візьміть відкрийте кришку і фен виставте на холодне повітря і обдувайте радіатор на відеокарті під час тесту якщо помилка зникне, то зможете впевнитись в  відеокарті... як варіант з "дешево та сердито"..  метод не з кращих, але мінімум зусиль і затрат.. я схиляюсь до залізної проблеми відеокарти або порушення температурного режиму...ІМХО

п.с. підкиньте відеокарту свою, на іншу систему і там нагрузіть грою або краще тестом і поспотерігайте, зрівняйте показники, якщо карта бідова ,то на іншій системі вона теж не буде толком працювать...  легше знайти систему для тесту ніж таку ж відеокарту..) :)

Я так розумію, писати простіше, ніж читати, так? В топіку вже є і про Furmark, і про іншу відеоплату, і про цю відеоплату в іншій системі і багато іншого.

Опубліковано

не сердіться.. я чому перепитую.. бо той же фурмарк нагрузить відеокарту сильніше ніж будь-яка іграшка... тому дивно, що в іграх система стає нестабільною, а стрес-тести проходить на ура... плюс повторюсь.. не завжди в софті пише вірну температуру, інколи і датчики можуть обманювати, а відповідно Ви будете вважати, що система холодна.. так само подумають і кулера, а насправді все кипить..  саме тому і рекомендував охолодження краще...  а в загальному потестуйте  цю відеокарту на іншому системнику не пів години, а декілька днів.. до тижня.. мені здається роги мають вилізти... а на свою систему поставте 760 чи, яка там у Вас є.. і так само протестуйте декілька днів.. таким чином можливо вдасться вирішити питання з відеокартою... знову таки ІМХО.. а писати.. можу і не писати.. вибачайте якщо набридаю... 

Опубліковано
5 годин тому, Plum сказано:

Гм, знову ті ж проблеми!

Я шось взагалі тепер не можу нічого зрозуміти...

Буду сьогодні знімати панцир з материнської плати...

драйвери до відеокарти не обновлювались  після першого вдалого встановлення? Що там стоїть в  hardware acceleration в налаштуваннях відеокарти? 

Опубліковано

Драйвери не оновлювались. Зараз в GeForce Experience висить сповіщення, що є нова версія, але я не оновлюю поки.

Сьогодні "роздягнув" материнську плату, буду шукати час на тести.

Опубліковано
23 хвилин тому, Plum сказано:

Сьогодні "роздягнув" материнську плату, буду шукати час на тести.

Знаючи твоє виховання, я б написав прямолінійніше :)  Але то із розряду

Анекдотів  

Два хакера в трамвае:
- У меня вчера мама сдохла, всю ночь трахал, ни пискнула, сегодня мозги вынул, пойду продам.

Hide  

Мамку "роздягнув", буду з нею **атися!

А по темі. То я тобі алгоритм написав.

Потестуй память. Гірше не стане. Залиш на ніч. 2-3-5 проходів - саме то!

Опубліковано
1 година тому, Zheny@ сказано:

Потестуй память

Вкотре повторюю: ставив ІНШУ пам'ять. Зовсім-зовсім іншу. Інший об'єм, інша кількість модулів, інші частоти, інші таймінги, інша напруга, інший виробник. Результат точнісінько такий самий.

Опубліковано
7 годин тому, Plum сказано:

Вкотре повторюю: ставив ІНШУ пам'ять.

Недочитався значить. Ти казав, що переставляв у різні слоти.

Ну, тоді грішити на БЖ. Його ти, я так зрозумів, не міняв.

І на відяху. МОжу твою з понеділка поюзати 2-3 дні. Якогось 3-го Сема на Ультра побігати годинки 2-3.

ССД чи Хард - навряд. Хоча ймовірність є.

Опубліковано
4 годин тому, Zheny@ сказано:

МОжу твою з понеділка поюзати 2-3 дні.

Також писав, що ставив свою відяху в дитячий комп і кілька годин на ній ганяли Survarium, без жодних проблем.

Опубліковано
4 годин тому, Zheny@ сказано:

продай все і купи нове!

В сімейному бюджеті не запланована така витрата, хоча все більше моніторю ціни на комплектуючі на "Розетці" :0024:

P.S. Знятий кожух материнської плати (а заодно і замінена термопаста на процесорі з Noctua NT-H1 на BeQuiet DC1) проблему не вирішили... :(

Опубліковано
4 часа назад, Plum сказал:

Також писав, що ставив свою відяху в дитячий комп і кілька годин на ній ганяли Survarium, без жодних проблем.

у Вас після перестановки вінди, ресетів і т д теж проблема зникла не на пів години.. потестуйте декілька днів...   і одну і другу систему, але поміняйте відеокарти.. память виключили, жорсткий виключили, з сумнівного лишилось БЖ та відеокарта.. .. хоча як хочете.. моє діло запропонувати..

Опубліковано
26 хвилин тому, Plum сказано:

P.S. Знятий кожух материнської плати (а заодно і замінена термопаста на процесорі з Noctua NT-H1 на BeQuiet DC1) проблему не вирішили.

А що пише у системному журналі після виникнення помилок?

На що "матюкається" журнал.

Опубліковано

Прикол в тому, що сиситемний журнал майже ні на що не матюкається і сама система ніби як працює нормально, поки не вивалиться в BSoD (це рідко буває, після цього в журналі пише що система була неправильно зашатдаунена), вилітає тільки софт.

З підозрілого в журналі -- глюки з ACPI девайсом, він не стартує. Маю підозру, що в тому і може бути проблема, бо через ACPI якраз моніторяться термодатчики і управляються кулери. Хоча і дивно, бо чудово чути, що кулери підвищення температури відпрацьовують правильно, розганяючись до високих обертів.

Опубліковано

Може утилітка, яка їх моніторить не дружить з драйвером.

Якщо утилітки немає - то може проблемка з БІОС-ом.

Опубліковано
Цитувати

хіба через відео, хром би глючив?

Хром як і ігри використовує апаратне прискорення ( hardware acceleration ), тому запитаю ще раз, що там з апаратним прискоренням ? Можна ще раз погратися з драйверми відео, поставити 2-3 різні, нові в тч. Існуючі знести повністю.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...