Перейти до змісту

Апгрейд TFT(TN+film) на IPS на ноуті

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Знайшов підходящу матрицю екрану ips і хочу замінити... Але що порадите, глянець чи матова?

Діагональ, розширення, 40-піновий роз'єм - все врахував... А от яка поверхня, вагаюся.

І взагалі, хтось робив подібну операцію на своєму ноуті? Буду вдячнмй, якщо поділитеся досвідом.

P.s. причина заміни: тфт матриці "синять". Хочу замінити бо працюю з фото, а тут колір важливий.. Зараз полетять фрази "на макбуках ідеальна кольоропередача") так, але бюджет не той) коротше, я думаю, ви зрозуміли в чому справа.

Опубліковано

Стосовно поверхності й правда, влучно сказано.

А ще: якщо стоїть матриця з певним розширенням, а поствити нову матрицю з більшим розширенням (наприклад на 15,6 дюймів 1600х900), то що там і як перепрошивати треба чи перепрограмовувати? Просто бачив відео на ютубі і там людина якось назвала цю операцію, не пам'ятаю.. І чи реально взагалі?

Опубліковано

Скоріше за все не вийде поміняти на матрицю з більшим розрішенням і тд. Потрібно дивитись матриці які саме підходять до вашого ноуту. Але тут треба питати експертів яких на форумі чимало)

Опубліковано

Ну я читав ніби це можливо, тільки трохи більше роботи ніж просто поміняти. Отож хочу взнати чи варто взагалі таке робити і як це робиться..

Надіюся на відповіді експертів на форумі!

Опубліковано

Для роботи з документами чи інтернет-лазання - краще матовий екран. Менше бликів, менше дратуватимуть віддзеркалення вікон, ламп.

Для фільмів - краще глянцевий. Кольори живіші.

Опубліковано

до вподоби більше глянець, якість кольорів краща, а що до бліків ніколи не сиджу спиною до вікна)

Опубліковано

Ну з покриттям матриці я зрозумів. А як щодо заміни матриці на матрицю з більшим розширенням... Я бачив в інеті так ніби роблять.. Приладом програматором, який якось перепрошиває матрицю.. Але люди пишуть ще, що розширення запрограмоване в дискретному впаяному відео.. І якщо поставити таку матрмцю то відображатися на екрані інформація буде з рамкою навколо..

Але дехто пише, що все ок. Так скажіть, будь ласка, хто так робив чи знає що тут до чого..

Опубліковано

Безперспективний онанізм.

Б/у ips 20"+ монік, як розширений робочий стіл по VGA (hdmi, якщо є) - найкраще вирішення питання.

Опубліковано
4 хвилин тому, volker78 сказано:

який ноут для початку

Acer Aspire 5750g.. На ips з рідним розширенням міняється без проблем, а от якщо на більше?

Опубліковано

LP156WHASLL1 - ось тут показано приклад заміни... на цьому ж ноуті) результат до і після вражає.

ну наприклад якщо вибрати 1920х1080, лед, 40 пін як і треба, 15,6.. зараз скину конкретну якусь...

Опубліковано

ось тут матриці іпс з 1920х1080, і інших іпс вроді немає

я знайшов таку LP156WF4-SLBA (1920*1080, 40pin(6bit IPS), LED, SLIM(ушки снизу), матовая, разъем справа внизу

теорєтіческі може і буде ізо, але треба підкінути і тоді все буде видно (я таке не робив)

розєм справа, в тебе зліва, шлейф треба буде "вложити" або перехідник

ну і кріплення до корпусу "замутіть", тут слім

Опубліковано

я ось тут шукав в списку, але порівнюю матрицю 1366х768 і фул-хд то по розмірах в декілька мм різниця... або я не на ті параметри дивився) 

Опубліковано

та так, якщо розширення "збільшувати" то мороки трохи... А хтось може скинути мені скріншоти як виглядають програми фотошоп, лайтрум прем'єр про на 1366х768 так я на тому ноуті маю працювати в цих прогах... на іпс матрицю точно зміню, але з розширенням не знаю.. якщо лишу це саме рідне, просто чи зручно буде щось робити в прогах

Опубліковано
27 минуты назад, Nazwin9 сказал:

я ось тут шукав в списку

треба було ще вибрати тільки LVDS, бо на  eDP в тебе проводв не вистачає в шлейфі, плюс розєм...

Опубліковано

FHD на 15,6" - потрібно мати абсолютний зір, настільки дрібні будуть шрифти/інструмети.

Win10 вміє масштабувати, але вцілому криво.

HD на 15.6" нічим не виграєш, катастрофічно мало робочої області.

Переконливо агітую за монік

Опубліковано

ну за монітор й правду кажеш... думаю свій Acer до монітора підключу.. але чи буде він добре витягувати на монітор, навіть для прикладу як казав 20 дюймів ips.. там така собі GeForce GT520M 1GB і проц і5-2430М... ну озу до 8 поставлю.. а може й більше, максимум 16 можна. от і думаю як буде тягнути монік той ноут.. просто раніше не підключав...

Опубліковано

цього заліза вистачить мало не з подвійним запасом, ігри в 1080р не злабаєш, а для софта хватить, факт.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...