Перейти до змісту

msi z170a gaming m3 прошивка BIOS

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Світиться діод відсутності або проблем з процесором. хоча процесор 100% робочий.
Сталось так після скидання налаштувань біоса.
Підкажіть де в нас СЦ MSI або толковий майстер що зможе знайти причину і поремонтувати.

• Відповідей 63
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Що саме не вийшло? Прошивка записалася в флешку? чи материнка всеодно не запрацювала,після перепрошивки?

Опубліковано

Що саме не вийшло? Прошивка записалася в флешку? чи материнка всеодно не запрацювала,після перепрошивки?

Олександр перешив біос. після цього старту всеодн оне відбулось.

при підключенні без додаткового живлення CPU - стартуэ але нічог оне йде далі. світиться і вентилятори працюють.

з додатковим живленням спрацьовує захист і після ввімкнення відразу вимикається.

зі слів Олександра, більш за все - це якийсь ШИМ контроллер живлення накрився.

п.с. надіюсь я не перекрутив нічого)) ато ж як зламаний телефон переказую)

Опубліковано

або ШИМ або мосфет якийсь вилетів по лінії 12В....Ніхто не хоче братися за ремонт? Тут же сидять хлопці які колупають материнки... ;)

Опубліковано

або ШИМ або мосфет якийсь вилетів по лінії 12В....Ніхто не хоче братися за ремонт? Тут же сидять хлопці які колупають материнки... ;)

транзистори я знімав, вони всі справні, там стоїть шим контроллер, його треба пробувати замінити, я часу просто зараз возитись не маю, та і якось троха стрьомно ковиряти мамку яка вартує, як робочий комп в зборі(Діма приніс все комплектом мамка+проц+память, там комплект вартує мабуть 1000 баксів точно), тому і порекомендував звернутись в офіційний сервіс від msi, в них як мінімум має бути доступ до оригінальних запчастин, я трохи часу не мав навіть не подивився що то за шим і чи є він в продажі, роботи після свят навалом

транзистори я знімав, вони всі справні, там стоїть шим контроллер, його треба пробувати замінити, я часу просто зараз возитись не маю, та і якось троха стрьомно ковиряти мамку яка вартує, як робочий комп в зборі(Діма приніс все комплектом мамка+проц+память, там комплект вартує мабуть 1000 баксів точно), тому і порекомендував звернутись в офіційний сервіс від msi, в них як мінімум має бути доступ до оригінальних запчастин, я трохи часу не мав навіть не подивився що то за шим і чи є він в продажі, роботи після свят навалом

а біос зашився без проблем, і брався з офіційного сайту, проблема з самого початку була не в біосі, просто адекватна людина не стане просто так від балди скидати біос, значить комп почав тупити чи завісати ось власник і попробував скинути біос

Опубліковано

msi z170a gaming m3

- це ж нова плата, чому було відразу не по гарантії?

а якщо по темі, то раджу звернутись сюди

там є чоловік з ніком DrMOS, думаю він допоможе.

Опубліковано

так можна ... не думаю що sashapetrash там наслідив сильно :) А в СЦ навряд будуть розбиратися що і де там глючить чи згоріло.Замінять на нову по гарантії. А за таку мамку  дійсно стрьомно братися за ремонт. :)  

Опубліковано

так можна ... не думаю що sashapetrash там наслідив сильно :) А в СЦ навряд будуть розбиратися що і де там глючить чи згоріло.Замінять на нову по гарантії. А за таку мамку  дійсно стрьомно братися за ремонт. :)  

я думаю власник мамки зразу б по гарантії здав би, тут не той випадок, купувалась вона мабуть десь іза кордону, тут вам і пояснення, бо гарантія їхня для наших сервісів не підходить, а їхати туди теж не варіант, а купили її там по простій причині - дешевше!

так і не паяв би я її знаючи що вона на гарнтіїї, так і в часну майстерню не несуть залізо яке можна по гарантії поміняти/відремонтувати, тим паче таке, там одна память чого варта - память ддр4 дві планки по 16гб.

Опубліковано

я думаю власник мамки зразу б по гарантії здав би, тут не той випадок, купувалась вона мабуть десь іза кордону, тут вам і пояснення, бо гарантія їхня для наших сервісів не підходить, а їхати туди теж не варіант, а купили її там по простій причині - дешевше!

так і не паяв би я її знаючи що вона на гарнтіїї, так і в часну майстерню не несуть залізо яке можна по гарантії поміняти/відремонтувати, тим паче таке, там одна память чого варта - память ддр4 дві планки по 16гб.

одна планка вартує 130 баксів :sq_ye:

я за такі гроші систему можу зібрати і доволі непогану

Опубліковано

СЦ MSI в Києві, так сказав оф представник. везти туди материнку, на яку все одно немає гарантії - сенсу не бачив. тим більше здавалось що це 100% біос..

здав в сервіс одного з форумчан. pcdoctor.lutsk.ua
до цього і не чув про такий.
подивлюсь чи по зубах їм вирішення проблеми з МП і скілкьи часу це займе.
відлік пішов 11.01.16 в 10.30 АМ :D

Опубліковано

До ТС: Причиною оновлення БІОС були регулярні БСОДи?

Я також маю материнку на z170. Правда від Асус. Також спочатку мав купу проблем. 9 нових БІОС за 1-2 місяця. На даний момент все працює більш менш стабільно. Наскільки я розумію це глобальна проблема на новому поколінні.  

Опубліковано

ні, там свої були приколи) останній раз з сліпа вийшов, завис, після перезавантаження вибило скинути налаштування- я скинув і все на тому.

були глюкі з біосом. не мінялись налаштування. я вношу зміни, вони збережені а вантажиться всеодн она якихось не зрозумілих..
наприклад ставлю память 2666мгц авантажиться 1800 чи процесор з частотою 800мгц..

Опубліковано

У мене з підтримкою пам'яті ситуація також не дуже. Без танців з бубном нормально частоту не виставити.Не знаю як в MSI, а для моєї моделі список підходящих модулів пам'яті ніякий. Надіюсь незабаром все ж таки його розширять. 

Опубліковано

Шукаю проц під сокет 1151 щоб протестити свою материнку.

мій робочий, материнка його не спалила).

майстри з сервісу не знають в чому проблема з материнкою. а такого процесора іншого для тесту в них немає..

Опубліковано

Шукаю проц під сокет 1151 щоб протестити свою материнку.

мій робочий, материнка його не спалила).

майстри з сервісу не знають в чому проблема з материнкою. а такого процесора іншого для тесту в них немає..

не знають в чому проблема? то нехай шимконтроллер по живленню проца для початку замінять, якщо ти впевнений у свому процессорі то для чого шукати щось інше? тим паче що він на цій мамці працював, принеси назад подивлючь що за шим замовлю і заміню, там вони як правило копійки вартують в районі 100 грн.

Опубліковано

принеси назад подивлючь що за шим замовлю і заміню, там вони як правило копійки вартують в районі 100 грн.

цікавий ти чувак, то в тебе часу не було, навіть подивить марку шима, роботи до*уя відіш лі, то тепер задєло, і час знайшовся

якщо ТС принесе, не забудь будь-ласка тут вказати марку шима, цікаво чі вони є такі і взагалі, що там ставлять на мами

(а то вже попкорн купив, кіно, бачу, цікаве буде)

Опубліковано

Проц ставився на іншу мамку і запускався. При мені.

треба було цю інфу кліщами тянути

99% тоді проц не треба, ну а як сильно хочеться, то є такий:

Процесор Intel Pentium G4400 (Skylake) 3,3 GHz, LGA1151, Intel HD 510, 3MB, 14nm, 54W, Box

1850 грн і вперед

Опубліковано

тобто такого що саме ця материнська плата з саме цим процом взяла і відмовилась працювати не буває?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...