Перейти до змісту

Злетіла файлова система HFS+

Рекомендовані повідомлення

Є macbook pro і злетіла файлова система. Макбук з технічних причин не грузиться, тому вінта підключив до ПК і загрузився з флешки під лінуксом. Там вінт видно. Тобто видно що є 3 розділи: один під boot efi ( fat32), ще якийсь невеликий розділ (hfs+) і основний великий (файлова система невідома).

Коли таке траплялось з ntfs то зазвичай допомагав чекдіск, а тут я не знаю що робити.

Питання як відновити файлову систему? З маками мало мав справи, тому не дуже орієнтуюсь, тому направте куда копати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Один з варіантів підключити до мака і відновити через кнопку/вкладку first aid в дисковій утиліті http://macs.about.com/od/applications/ss/firstaid.htm

якщо не допоможе то спробувати витянгути файти та переставити ОС. Як витягувати файли з розділу без файлової системи я ХЗ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Інфу якраз і треба витянути з нього. Але не получається бо немає файлової системи. 

Тут знайшов команду fsck - аналог chkdsk  Завтра вже попробую її

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Один з варіантів підключити до мака і відновити через кнопку/вкладку first aid в дисковій утиліті http://macs.about.com/od/applications/ss/firstaid.htm

якщо не допоможе то спробувати витянгути файти та переставити ОС. Як витягувати файли з розділу без файлової системи я ХЗ

Пробував запустити (тримати кнопку Alt/Option),Тільки курсор на екрані з"являється і все більше нічого немає (. Command+R нічого не запускається. Коли просто увімкнути) то таке мігає і все 4_mac-queston-mark2.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пробуйте зробити флешку для встановлення ОС Х і за допомогою дискової утиліти відновити розділ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пробуйте зробити флешку для встановлення ОС Х і за допомогою дискової утиліти відновити розділ.

Дякую. Буду пробувати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут знайшов команду fsck

Хотів ще вчора написати, але подумав, що вона таки лінухова, хз чи маку вона знайома. Синтакисис простий "fsck -y" Це типу на всі запитання давати відповідь "yes".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я кольсь запоров розбиті розділи на вінті де була вся інфа, були схожі граблі на тебе, допоміг акронікс, він правда аеалізував дуже довго вінта але запропонував потім розстановку як була,

Як називається сама утиліта нажаль непамятаю те що вона від акронікса 99%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я б рекомендував спробувати відновити ФС з допомогою лінуксової утиліти testdisk

Дану ФС вона підтримує.

s_1451550140_6898298_e6ec15efe0.png

Ось інструкція, як користуватися.

З.І. В крайньому випадку, якщо ФС не відновиться, цією ж утилітою можна витягнути дані.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тайм машина була включена ? якщо да то через неї і відновити. ще можна спробувати rstudio. вана є і на мак і на вінду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я б рекомендував спробувати відновити ФС з допомогою лінуксової утиліти testdisk

Дану ФС вона підтримує.

s_1451550140_6898298_e6ec15efe0.png

Ось інструкція, як користуватися.

З.І. В крайньому випадку, якщо ФС не відновиться, цією ж утилітою можна витягнути дані.

Дякую за ідею. Пробував но чомусь знайшло не ті розділи. той що пропав не було(. 

тайм машина була включена ? якщо да то через неї і відновити. ще можна спробувати rstudio. вана є і на мак і на вінду.

R-studio нажаль не витягнуло нічого. Можливо там форматнули його чи ще щось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...