sergej Опубліковано 30 Грудня, 2015 в 19:53 Поділитися #1 Опубліковано 30 Грудня, 2015 в 19:53 Є macbook pro і злетіла файлова система. Макбук з технічних причин не грузиться, тому вінта підключив до ПК і загрузився з флешки під лінуксом. Там вінт видно. Тобто видно що є 3 розділи: один під boot efi ( fat32), ще якийсь невеликий розділ (hfs+) і основний великий (файлова система невідома). Коли таке траплялось з ntfs то зазвичай допомагав чекдіск, а тут я не знаю що робити. Питання як відновити файлову систему? З маками мало мав справи, тому не дуже орієнтуюсь, тому направте куда копати? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sanbOK Опубліковано 30 Грудня, 2015 в 21:05 Поділитися #2 Опубліковано 30 Грудня, 2015 в 21:05 Один з варіантів підключити до мака і відновити через кнопку/вкладку first aid в дисковій утиліті http://macs.about.com/od/applications/ss/firstaid.htm якщо не допоможе то спробувати витянгути файти та переставити ОС. Як витягувати файли з розділу без файлової системи я ХЗ Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sergej Опубліковано 30 Грудня, 2015 в 21:07 Автор Поділитися #3 Опубліковано 30 Грудня, 2015 в 21:07 Інфу якраз і треба витянути з нього. Але не получається бо немає файлової системи. Тут знайшов команду fsck - аналог chkdsk Завтра вже попробую її Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sergej Опубліковано 30 Грудня, 2015 в 21:13 Автор Поділитися #4 Опубліковано 30 Грудня, 2015 в 21:13 Один з варіантів підключити до мака і відновити через кнопку/вкладку first aid в дисковій утиліті http://macs.about.com/od/applications/ss/firstaid.htm якщо не допоможе то спробувати витянгути файти та переставити ОС. Як витягувати файли з розділу без файлової системи я ХЗ Пробував запустити (тримати кнопку Alt/Option),Тільки курсор на екрані з"являється і все більше нічого немає (. Command+R нічого не запускається. Коли просто увімкнути) то таке мігає і все Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sanbOK Опубліковано 30 Грудня, 2015 в 21:52 Поділитися #5 Опубліковано 30 Грудня, 2015 в 21:52 Пробуйте зробити флешку для встановлення ОС Х і за допомогою дискової утиліти відновити розділ. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sergej Опубліковано 31 Грудня, 2015 в 05:42 Автор Поділитися #6 Опубліковано 31 Грудня, 2015 в 05:42 Пробуйте зробити флешку для встановлення ОС Х і за допомогою дискової утиліти відновити розділ. Дякую. Буду пробувати Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 31 Грудня, 2015 в 06:48 Поділитися #7 Опубліковано 31 Грудня, 2015 в 06:48 Тут знайшов команду fsckХотів ще вчора написати, але подумав, що вона таки лінухова, хз чи маку вона знайома. Синтакисис простий "fsck -y" Це типу на всі запитання давати відповідь "yes". Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Factory Опубліковано 31 Грудня, 2015 в 06:48 Поділитися #8 Опубліковано 31 Грудня, 2015 в 06:48 я кольсь запоров розбиті розділи на вінті де була вся інфа, були схожі граблі на тебе, допоміг акронікс, він правда аеалізував дуже довго вінта але запропонував потім розстановку як була,Як називається сама утиліта нажаль непамятаю те що вона від акронікса 99% Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
BACbOK Опубліковано 31 Грудня, 2015 в 08:22 Поділитися #9 Опубліковано 31 Грудня, 2015 в 08:22 А я б рекомендував спробувати відновити ФС з допомогою лінуксової утиліти testdisk Дану ФС вона підтримує. Ось інструкція, як користуватися. З.І. В крайньому випадку, якщо ФС не відновиться, цією ж утилітою можна витягнути дані. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Braytner Опубліковано 1 Січня, 2016 в 21:53 Поділитися #10 Опубліковано 1 Січня, 2016 в 21:53 тайм машина була включена ? якщо да то через неї і відновити. ще можна спробувати rstudio. вана є і на мак і на вінду. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sergej Опубліковано 2 Січня, 2016 в 16:45 Автор Поділитися #11 Опубліковано 2 Січня, 2016 в 16:45 А я б рекомендував спробувати відновити ФС з допомогою лінуксової утиліти testdisk Дану ФС вона підтримує. Ось інструкція, як користуватися. З.І. В крайньому випадку, якщо ФС не відновиться, цією ж утилітою можна витягнути дані. Дякую за ідею. Пробував но чомусь знайшло не ті розділи. той що пропав не було(. тайм машина була включена ? якщо да то через неї і відновити. ще можна спробувати rstudio. вана є і на мак і на вінду. R-studio нажаль не витягнуло нічого. Можливо там форматнули його чи ще щось. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.