Перейти до змісту

Підключення прожектора з датчиком руху

Plum

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є тут електрики?   :)

Знайшов в загашнику куплений колись давно прожектор на 150Вт з датчиком руху. Темніє зараз рано, хочу повісити, щоб двір освітлював. Ніякої схеми підключення з прожектором немає. Вдкрив кришку, а там ось така картина:

projector.png

ABCD -- клемник. Проводи 1, 2 і 3 йдуть до датчика руху. Білі проводи 4 і 5 а також жовто-зелений 6 -- в сам прожектор. 7 і 8 -- фаза і нуль, по яких я заведу 220В.

Провід 5 китайці в клемник не завели, він просто стирчить там.

Я в тому не шарю, тому питання до знатоків:

1. До яких клем підключити проводи 5, 7 і 8. Я так розумію, має бути 5-A, 7 і 8 до C і D, правильно?

2. Чи може прожектор працювати без заземлення і для чого там взагалі жовто-зелений провід, який йде в бік лампи? В мене немає заземлення в проводі, виведеному на освітлення, вести окремо ще одну жилу не хочеться щось.

Опубліковано

Нуль (синій) - общий для лампи і для датчика, фаза (коричневий) - живлення датчика, червоний (вихід з датчика) - на лампу. Землю (жовто-зелений) - можна не підключати.

post-6631-0-25556400-1449074480_thumb.pn

post-6631-0-74091900-1449074499_thumb.jp

Опубліковано

Так, по першому питанню ніби все правильно, знайшов таку схему в інтернеті:

7a8da1659e1f.jpg

Лишається друге -- чи обов'язково потрібна земля?

Опубліковано

Лишається друге -- чи обов'язково потрібна земля?

Нафіг вона там нада, його ж (прожектора) в руках ніхто не буде тримати постійно а буде висіти собі на стіні.

Опубліковано

в руках ніхто не буде тримати постійно

та він ще і в пластиковому корпусі. Просто там галогенка, а вони, наскільки я знаю, дуже "ніжні", то думав може для неї треба обов'яково.

Опубліковано

Підключай так як хлопці пишуть і не парься!!! Заземлення в кожного прилада повинне бути, але таких максимум 5%

Опубліковано

Просто там галогенка, а вони, наскільки я знаю, дуже "ніжні", то думав може для неї треба обов'яково.

Галогенки бояться бруду, якщо залапати її скляний балон руками (достатньо навіть відбитків пальців) а потім включити то вона згорить: "У галогенных ламп большая светоотдача, и высокая температура (поэтому материал колбы — это кварцевое стекло). А если на нём присутствуют жирные следы ваших пальцев, то стекло очень сильно нагревается. Жировое пятно быстро обгорает, образуется на колбе нагар, который ещё больше удерживает светоотдачу и инфракрасное излучение. Колба нагреваться ещё сильнее. В результате стекло в этом месте плавится, и может даже вздуться. Все это приводит к разрушению или перегоранию галогенной лампы."

Опубліковано

А ще бажано зробити мінімальну вентиляцію прожектору (наприклад просверлити кілька дірок знизу корпуса), R7s лампи -  ну дуже гарячі, компактні ліхтарі прямо киплять від них...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...