Перейти до змісту

порадьте ноута

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Батькам для нету і скайпу потрібен простий ноут. Новий немає сенсу купувати,тому власне запитання: підкажіть на які моделі і бренди варто звернути увагу в пошуку,в плані надійності. Сам мав Асус,який прожив без обслуговування 8 років.І леново,який не витримав гарантійного терміну.

Опубліковано

Я так розумію ноут не буде переноситися. і буде в якості такого собі стаціонарного ПК. Тож вибирайте, що по душі, бренд тут ролі не грає. В порядку зменшення переваги для себе розмістив:Sony,Toshiba, Fujitsu-Siemens, Asus,Acer,Lenovo. 

Опубліковано

Сам мав Асус,який прожив без обслуговування 8 років.І леново,який не витримав гарантійного терміну.

а який був асус і ленова?
Опубліковано

Сам мав Асус,який прожив без обслуговування 8 років.І леново,який не витримав гарантійного терміну.

а який був асус і ленова?

Асус був a9rp,а леново був на фірмі,не знаю який.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Знаю що запізно, але хочу застерігти від ноутів з відеокартами nvidia 6,7,8 серії, серії квадро, а також деяких АТІ. Був великий відсоток браку через зміну технології пайки процесорів, тому зараз більшість таких ноутів після реболінгу чи прогріву. Нормальний ремонт їх не доречний.

ІМХО краще пошукати чи замовити на ibay thinkpad t60- t500 чи dell з відео intel

• 3 місяця потому...
Опубліковано
15 минут назад, zaHARE сказал:

А що скажете по цьому Toshiba Satellite L755-16T

бомба!

слабоє звєно - NVIDIA GeForce GT 525M

но нє бєда, відключим (може), буде на проці робити, тим паче для скайпа-інтернета відяха нах не нада

Опубліковано

якщо батькам чисто під інтернет і скайп. я б напевно поставив лежачий системник щось брендове типу DELL або  HP і зверху поставив монітор, якщо дозволяє місце.Так трохи місця буде більше займати і пару лишніх шнурків але старшим людям зазвичайна клавіатура звичніше. Та й у випадку ремонту з ними завжди простіше. Якщо ж тільки ноутбук хочеться мені подобаються DELL 6xx. 7xx. 8xx серій. 

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Щоб не відкривати нову тему, підніму цю...

Хочу подарувати тещі простий  ноут, який їй потрібен в більшості для спілкування по скайпу і перегляду фото і відео... з самим новим віндовсом і щоб не тормозив...

Ось цей 

http://www.walmart.com/ip/Toshiba-Satellite-CL45-C4330-14-Celeron-N2840-2.16GHz-2GB-DDR3L-1333-RAM-Windows-10-Home/46784947

чи краще вже взяти цей?

http://www.amazon.com/Toshiba-Satellite-CL45-C4370-Celeron-N2840-2-58GHz/dp/B0167ZT1HY?ie=UTF8&keywords=toshiba%20laptop&qid=1464192339&ref_=sr_1_9&refinements=p_n_size_browse-bin%3A2423840011%2Cp_89%3AToshiba&s=pc&sr=1-9

Опубліковано

тоді не купляй на Celeron +2Gb ram на пару з кастрованим SSD

а такий варіант буде вже приємним і вцілому адекватний по ціні - http://www.ebay.com/itm/331860708569

звісно, якщо тещу хоч трохи респектуєш :)

Опубліковано

Що, реально такі тошиби будуть тормозити при найпростішому  користуванні (скайп, відкривати фото, дивитись відео на ютубі) ??? 

Опубліковано

І... все таки, хочу тошибу, бо...

Мій попередній тошиба (з дорожчих, з екраном на 17) пропрацював у мене 8 років без жодного ремонту.

Сестрам привозив теж тошиби... один працює уже 9 років (мінявся тільки блок живлення), інший тошиба працює уже 6 років без жодних проблем. Зараз заказали знову тошибу (з дорожчіх).

Другу привіз тошибу, теж уже працює 7 років без жодних проблем...

Брат за останні 5 років взяв собі уже третій ноутбук, який останній не знаю, але в попередніх двох леново і нр - то пару кнопок повідлітали, то штекер живлення накрився... і це в нових компах через рік-два користування.

Опубліковано

Стереотипи, сучасні бюджетні лептопи-драндулєти +- одинакової паршивості, навіть у США.

ThinkPad - це стабільно надійна лінійка, ще з часів IBM.

Якщо брат юзає хлам Gxxx серії, або дратується, то і не дивно що трощаться девайси).

Вказані волмарт-амазон варіанти, це відстій, а не ноути...

Опубліковано

Навіщо пенсіонерам щось дорожче?

Крім тещі ніхто того ноута більш юзати не буде...

Потрібне щось недороге, з екраном від 14 інчів, щоб підключати укртелекомівський 3G модем...

Доречі, яка різниця між звичайним ноубуком і хромбуком?

Опубліковано

зараз тошиби вже не ті що були раніше, як і всі ноути, нові плати, чіпи, але проблеми ті самі, плюс ці, що вибрав - це бюджетний одноразовий варіант, там все розпаяне на платі, плюс все в одному чіпі, як що вилітає проц, то ноут ремонту в більшості випадків не підлягає

по старим тошибам, 6-8 років це добре, але не означає що тошиби такі хороші, в них, так само є врождєнні дефекти, так звані типові несправності, які вилазать через деякий час, але після ремонту, працють довго, якщо не допомогти різними методами

я тьощі поставив L350 для нета і фільмів/серіалів хватає

вибір ноута - інтел, проц на сокеті, без відеочіпа, тобто з інтегрірованою графікою, аботе саме  з відео,якщо треба

якщо амд проц - це 100% через деякий час заміна чіпа і може не одного, залежно від моделі

але такі ноути дорожче або старіші моделі, тобто б\в

нові і прості - то все в одному/двох чіпах, память, вінт розпаяні і т.д.

короче, бери шо подобається, здох ноут - на запчасті купив новий, тількі і живем, от куплю щоб 20 років робило і не ломалось і так все, телік, холодильник, пралка

Опубліковано
On 25 травня 2016 р. at 21:16, Waver сказано:

Доречі, яка різниця між звичайним ноубуком і хромбуком?

Уяви, що в тебе нема вінди, один лиш браузер Chrome з його причандалами (Gmail, Google Drive, Youtube, Редактори таблиць, тексту, презентацій і тд) - це і є якщо по-простому Chrome OS, зазвичай такі апарати мають мало памяті, і гемор з установкою вінди, не звертай на них увагу.

Опубліковано

1 hour ago, volker78 said:

зараз тошиби вже не ті що були раніше, як і всі ноути, нові плати, чіпи, але проблеми ті самі, плюс ці, що вибрав - це бюджетний одноразовий варіант, там все розпаяне на платі, плюс все в одному чіпі, як що вилітає проц, то ноут ремонту в більшості випадків не підлягає

по старим тошибам, 6-8 років це добре, але не означає що тошиби такі хороші, в них, так само є врождєнні дефекти, так звані типові несправності, які вилазать через деякий час, але після ремонту, працють довго, якщо не допомогти різними методами

я тьощі поставив L350 для нета і фільмів/серіалів хватає

вибір ноута - інтел, проц на сокеті, без відеочіпа, тобто з інтегрірованою графікою, аботе саме  з відео,якщо треба

якщо амд проц - це 100% через деякий час заміна чіпа і може не одного, залежно від моделі

але такі ноути дорожче або старіші моделі, тобто б\в

нові і прості - то все в одному/двох чіпах, память, вінт розпаяні і т.д.

короче, бери шо подобається, здох ноут - на запчасті купив новий, тількі і живем, от куплю щоб 20 років робило і не ломалось і так все, телік, холодильник, пралка

Дякую, тобто ось цього тещі для скайпу і фото хватить? 

http://www.amazon.com/Toshiba-Satellite-CL45-C4370-Celeron-N2840-2-58GHz/dp/B0167ZT1HY?ie=UTF8&keywords=toshiba laptop&qid=1464192339&ref_=sr_1_9&refinements=p_n_size_browse-bin%3A2423840011%2Cp_89%3AToshiba&s=pc&sr=1-9

Тим більше, включати вона його буде певно тільки декілька раз на тиждень... )))

Опубліковано
  • 2 тижня потому...
Опубліковано

і я приєднаюсь,

Планую купити ноута, з конфігурацією більш менш визначився, а ось на що дивитись і чим тестувати перед покупкою? 

Опубліковано
В 12.06.2016 at 20:56, Ukrainec сказал:

і я приєднаюсь,

Планую купити ноута, з конфігурацією більш менш визначився, а ось на що дивитись і чим тестувати перед покупкою? 

По-перше, треба знати, для чого той ноут буде використовуватись. Як на мене, ноутбук - це пристрій не для крутих ігрулин на максимальних параметрах (крім, мабуть, лінійки ігрових ноутбуків, але там ціна захмарна). Навіть WOT може садити конкретно ноутбук (залежить від якості самого девайса). Також робота з 3D-графікою, мабуть ще обробка відео теж не для бюджетних ноутів. Полазити в тирнеті, дивитись фільми, робота в "офісі" й інших невимогливих прогах - з цією задачею має впоратись майже кожен ноут. З власного досвіду - звертайте увагу відразу на матрицю, на відсутність битих пікселів. На чорному фоні (загрузка біоса) їх може бути й не видно, бажано або щоб була вінда вже, або завантажувальну флеху мати з собою з якоюсь прогою для тесту екрану (також не завадить тест вінчестера й опори). На рахунок ноутів б\у - беріть тільки або в ДУЖЕ хороших друзів або знайомих (щоб у випадку чого не виникало питань) або не беріть зовсім. Грітий мост - і ноут пропрацює від 1-2 дні до тижня і будете мати купу металобрухту. Ну й найелементарніше - ноутбук, як автомобіль, щоб довго служив - доглядайте за ним, не лінуйтесь чистити 1-2 рази на рік, міняти термопасту, довше слугуватиме.

Опубліковано

Питання для чого вже визначився! Ось під свої завдання вибір стоїть між фуджітсу U9210 чи ASUS K50ij (з сусідньої теми), як вони в плані надійності?

Гарних перевірених друзів щоб торгували ноутами немає, як і багато грошей, щоб придбати новий, тому як можна перевірити чи грівся міст, чи не було серйозних ремонтів тощо?

Опубліковано

Питання про надійність б\у ноутів не до мене. Щоб перевірити, чи грівся міст, треба розбирати ноутбук і дивитись внутрі, і те, якщо якійсь рукож*п грів, то буде видно, а якщо гріли акуратно, то й нічого не побачиш, поки ноут не здохне. Тоді прогрівом моста можна визначити, чи то в ньому причина. Якщо вже б\у брати, то хоч на місці тестонути вінта, опору й аідой глянути, ще візуальний огляд, так більш нічого не побачиш без розбору.

Пи.Си. Крім грітого моста, ще може бути залитий ноут (як правило клава дохне, майже як автомобіль-утопленик), так що, якщо не працюють деякі клавіши, то є над чим замислитись.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...