Перейти до змісту

Порадьте що робити з 8 Жеком

YuriyCHmil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт. Мешкаю по вулиці Кравчука на 9 поверсі, будинок закріплений за 8 жеком. Під час сильних дощів, або коли тане сніг,дах стращенно протікає. Звернулися до ЖЕКу але там стандартна відмовка - купляєте матеріали тоді ми робимо.Мешканці нижніх поверхів, особливо перших не хочуть скидатись. Порадьте що робити?Чи є в когось успішний досвід у вирішенні таких проблем. Читав схожий топік але він застравший, можливо нові закони з'явились)

Опубліковано

Теж живу на 9-м. Самі зробили за свій кошт і матеріал і робота, працівникам жеку не довірили укладати. ПОтім подали документи якими підтвердили суму і на цю суму не платили утримання будинку. Було давнувато це все.

Опубліковано

Теж живу на 9-м. Самі зробили за свій кошт і матеріал і робота, працівникам жеку не довірили укладати. ПОтім подали документи якими підтвердили суму і на цю суму не платили утримання будинку. Було давнувато це все.

Заздалегіть про це домовлялись з ЖЕКом?

Опубліковано

Та ставили питання про вихід з ЖЕКу і створення ОСББ . Два під’їзди були за, 1 проти - дурні люди що тут скажеш.

Опубліковано

з 01 липня 2016 року Жеків вже не буде, якщо мешканці самостійно не створять ОСББ, в будинок буде призначено міською владою свого управителя!

Тому саме час ініціювати створення ОСББ, тому не дайте Жекові ще 11 місяців користуватись Вашими коштами за утримання будинку

Опубліковано

з 01 липня 2016 року Жеків вже не буде, якщо мешканці самостійно не створять ОСББ, в будинок буде призначено міською владою свого управителя!

Тому саме час ініціювати створення ОСББ, тому не дайте Жекові ще 11 місяців користуватись Вашими коштами за утримання будинку

Та кажу ж останній під’їзд проти. Я не розумію як можна бути таким не далекоглядними і по**їстичними людьми.

Опубліковано

Та кажу ж останній під’їзд проти. Я не розумію як можна бути таким не далекоглядними і по**їстичними людьми.

Осбб не панацея. Краще за жек але також куча факторів. Як яку суму вирішите платить. Як себе веде голова і т.д.

Опубліковано

Осбб не панацея.

Так не панацея, але можна вже контролювати куди йдуть гроші, і кого притягувати до відповідальності у разі виникнення проблем які не вирішуються. За 25 років яких я живу у будинку жек лише цього року зробив косметчний ремон у під’їзді - за 25 років!!!!! І все....більше нічого.

Опубліковано

шановні, псевдо любителі ОСББ, а управляти хто ним буде - злодія якогось наймете

пишіть на Жек скарги з вимаганням провести капітальний ремонт будинку, а то вони з радістю передадуть, й будете труби самі міняти

Опубліковано

шановні, псевдо любителі ОСББ, а управляти хто ним буде - злодія якогось наймете

пишіть на Жек скарги з вимаганням провести капітальний ремонт будинку, а то вони з радістю передадуть, й будете труби самі міняти

І не тільки труби... ОСББ як варіант хіба коли толковий голова, дружній будинок де всі якось приймають участь. І новобудова, або хочаб не ветхий фонд.

Думаю як мінімум треба скаргу писати. Або ремонтувати самому і не платити на ту сумму комуналку яка йде чисто в жек.

Опубліковано

Живу на 5-му поверсі п'ятиповерхівки під юрисдикцією 8-го ЖЕКу. Років з 5-7 тому звернувся в ЖЕК щодо перекриття даху. Закупив рубероїд, приїхали майстри з ЖЕКу з своїми інструментами і смолою. Закатали швиденько та рівненько дах. Робітників не кормив, на 100 грамм не давав. Гроші заплачені за рубероїд були списані з утримання будинку. Було так, як зараз не знаю.

На рахунок ОСББ - то маразм. Хто буде цим займатися? Певно ті хто сидить дома і має вільний час. А чого нормальна людина буде сидіти вдома? Вільний час, як на мене, можуть мати зараз люди, які або не хочуть нічого робити, або не вміють нічого робити. Я б не хотів, щоб такі люди за мої гроші займалися моїм будинком. На ЖЕК можна скаржитись, а ОСББ - маєте те, що самі обрали.

Нормальним виходом є лише управляючі компанії, на ринку яких має бути реальна конкуренція. Тоді у компанії є стимул професійно працювати і ціни не заганяти. Формуватися вони будуть, вірогідно, на базі існуючих ЖЕКів.

Функція ж активних жильців буде заключатися в роботі на добровільних началах у будинковому комітеті - вони мають оцінювати роботи управляючої компанії з утримання будинку та ініцюювати заключення договорів або зміну управляючої компанії.

Опубліковано

Скаржитись на жек? :D Це те саме, що скаржитись на життя...

... на медицину, освіту, комунальний транспорт, місцеву владу, державну владу і всі її "порождения". Не даремно гаслом нещодавнього яскравого керівника було "не сіглі". Життя почне налагоджуватись за умови зменшення втручання керовників у життя. Все нормально там де працюють ринкові та людські відносини, там де є відповідальність за свої дії та слова. А там де все загальне, то толку нема - доведено 70-ти роками експерименту.

Опубліковано

Живу на 5-му поверсі п'ятиповерхівки під юрисдикцією 8-го ЖЕКу. Років з 5-7 тому звернувся в ЖЕК щодо перекриття даху. Закупив рубероїд, приїхали майстри з ЖЕКу з своїми інструментами і смолою. Закатали швиденько та рівненько дах. Робітників не кормив, на 100 грамм не давав. Гроші заплачені за рубероїд були списані з утримання будинку. Було так, як зараз не знаю.

На рахунок ОСББ - то маразм. Хто буде цим займатися? Певно ті хто сидить дома і має вільний час. А чого нормальна людина буде сидіти вдома? Вільний час, як на мене, можуть мати зараз люди, які або не хочуть нічого робити, або не вміють нічого робити. Я б не хотів, щоб такі люди за мої гроші займалися моїм будинком. На ЖЕК можна скаржитись, а ОСББ - маєте те, що самі обрали.

Нормальним виходом є лише управляючі компанії, на ринку яких має бути реальна конкуренція. Тоді у компанії є стимул професійно працювати і ціни не заганяти. Формуватися вони будуть, вірогідно, на базі існуючих ЖЕКів.

Функція ж активних жильців буде заключатися в роботі на добровільних началах у будинковому комітеті - вони мають оцінювати роботи управляючої компанії з утримання будинку та ініцюювати заключення договорів або зміну управляючої компанії.

Тут я звами не згідний живу у будинку де вже більше 5 років ОСББ, за цей час багато що зробили (дитячий майданчик, заміна труб у підвалі, ремонт у всьому будинку тощо). На рахунок голови то людина працює на двох роботах неподалік дому і в любий момент може прийти.

Опубліковано

людина працює на двох роботах ... і в любий момент може прийти.

Я впевнений що далеко не в кожному будинку знайдуться такі щасливчики, які ще й будуть мати уявлення про господарювання - вміти вибрати постачальника матеріалів, виконавця робіт і при цьому не переплатити втридорога. І питання, для чого цій людині додаткове навантаження?

Опубліковано

Згідний що не в кожному будинку така людина найдеться, але доприкладу можна попросити (заплатити) голову вже о існуючуму ОСББ щоб навчила людину.

Опубліковано

Я впевнений що далеко не в кожному будинку знайдуться такі щасливчики, які ще й будуть мати уявлення про господарювання - вміти вибрати постачальника матеріалів, виконавця робіт і при цьому не переплатити втридорога. І питання, для чого цій людині додаткове навантаження?

Голова ОСББ, хіба не на зарплаті?

Опубліковано

Голова ОСББ, хіба не на зарплаті?

Голова ОСББ для ефективної роботи має бути хорошим менеджером. І правда їх останнім часом багато вдома без роботи сидить. Або ж їх можна переманити зарплатою викроєною з внесків мешканців однієї п'ятиповерхівки:

85 квартир * 107 грн (плата з 58 кв.м за утримання будинку зараз у 8-му ЖЕКу, хай умовно навіть всі квартири так платити будуть) = 9095 грн. З цього оплатіть послуги електриків, сантехників, прибиральниць за місяць і дайте пристойну зарплату голові. Не забудьтеся про податки.

Опубліковано

15-80

Я так зрозумів це номер однієї зі служб в міській рада.Сусіди ходили нещодавно туди і говорили за жек.Там сказали що 8 жек не підпорядковується їм.Тому і скарг розглядати не будуть. Клята бюрократія :0156:

Опубліковано

15-80

Я так зрозумів це номер однієї зі служб в міській рада.Сусіди ходили нещодавно туди і говорили за жек.Там сказали що 8 жек не підпорядковується їм.Тому і скарг розглядати не будуть. Клята бюрократія :0156:

15-80 це група оперативного реагування міської ради. За цим телефоном можна звертатись з будь яких питань життя міста. Хоч 8 ЖЕК більше і не комунальне підприємство, але крові їм поп'ють. Перелік послуг які варто вмагати

Опубліковано

15-80 це група оперативного реагування міської ради. За цим телефоном можна звертатись з будь яких питань життя міста. Хоч 8 ЖЕК більше і не комунальне підприємство, але крові їм поп'ють. Перелік послуг які варто вмагати

Телефонували -нічого нового так і не сказали. Порадили хіба що йти до Романюка або до Палиці.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...