Перейти до змісту

Монтаж дерев'яних балок перекриття

keepo

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Стіни - газоблок. Залитий монолітний пояс. Прийшов час класти балки перекриття.

Цікавить як правильно їх кріпити. Ніде не бачу жодних кріплень. Балки просто кладуть і обмуровують, причому навіть газобетоном, а не цеглою. (приклад на фото). Так можна робити? Балка ж "грає" блок потім не ломає, як підлогу стелити (навіть якщо вона має хід по обмотаному руберойду)?

a41b0d54ef74ff88ebfd89af22520f7b78.jpg

Опубліковано

Також знайшов ось такий варіант (тільки замість арматури у мене монолітний пояс)

Хтось з практиків може сказати наскільки він пов'язаний з реальністю.

derevyannoe-mezhetazhnoe-perekryitie.jpg

Опубліковано

Власне, технічне рішення (з підписами конструкторів та інжинерів) від аерок.

журнал технічних рішень тут

А то по форумах і від майстрів уже стільки всіляких нісенітниць наслухався....

post-56-0-73834600-1437405607_thumb.jpg

Опубліковано

Я обгортав руберойдом і обмуровував цеглою, яка і разом символічно укріпила пояс району балок . Армопояс я робив вже під мурлат по периметру коробки.

Опубліковано

Коли ви підшиєте потолок паробарєром та досками а потім ще й зверху підлогу, то балки не будуть "грати".

Можете між блоками і обмотаними балками замазати цементним розчином.

Опубліковано

В котрий раз бачу в будинках ось такий варіант, в дві балки post-6258-0-86574400-1437419764_thumb.jp post-6258-0-68728600-1437419776_thumb.jp post-6258-0-39897500-1437419798_thumb.jp не знаю на скільки правильно обмуровані балки, ( сам я не муляр) але те що балки перекриття потрібно щоб було не одна а дві, одна вище другої на 3-5 см. важаю цілком практичним та доцільним рішенням . Одне, що мені не сподобалось в цьому будинку, що не має монолітного поясу і бетонних перемичок над вікнами ,можливо людина вирішила з економити.

Опубліковано

Балки перекриття у два яруси. Для чого це і як вон робиться.

- для того, щоб зекономити матеріал. Є переваги в шумоізоляції. є переваги в тріщиностійкості.

але чи це так? подвійне на більших прольотах це перевитрата, бо суцільна хоть і більше січення, але менше обєму матеріалу.

Балку окрім міцності ще тре рахувати на прогин, що часто "майстри" в лапках не роблять.

- балки кріпити до поясу нема смислу. чому? тому що перекриття саме по собі це має бути жорсткий диск. А жорсткість забезпечується в будиночках житлових

завдяки дошкам і ОСБ що крутиться до балок. Тому достатньо тільки до стіни вмурувати. Адже по розрахунку на бокові навантаження перекриття не працює!

- єдине що це опирання на блок, саме місце опирання при більших прольотах може руйнуватись, але це вже при навантаженнях.

Опубліковано

В котрий раз бачу в будинках ось такий варіант, в дві балки post-6258-0-86574400-1437419764_thumb.jp post-6258-0-68728600-1437419776_thumb.jp post-6258-0-39897500-1437419798_thumb.jp не знаю на скільки правильно обмуровані балки, ( сам я не муляр) але те що балки перекриття потрібно щоб було не одна а дві, одна вище другої на 3-5 см. важаю цілком практичним та доцільним рішенням . Одне, що мені не сподобалось в цьому будинку, що не має монолітного поясу і бетонних перемичок над вікнами ,можливо людина вирішила з економити.

Дві балки ставлять для того щоб потолок не продавлювало зверху навантаженнями від меблів, оскільки це дерево і воно з часом дає осадку. А так зроблено незалежний потолок і підлогу 2 поверху.

На фото не видно чи є армопояс, хоча може і бути (можливо з 2-х сторін газоблок 10), а нарахунок перемичок то вони залиті в лотки вирізані з газобентонних блоків, це зручно і практично.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...