Перейти до змісту

Житло буде дорожчати? Чи навпаки?

tamiris

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Да потому что єто та же земля !

Покупают участок с полурозваленой халупой, валят ее нафик, строят на ее месте котедж и продают за бешеные бабки. От того и стоит земля дороже квартир многоэтажках спальных районов .

• Відповідей 83
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
Как ты это видишь? Я вот не заметил чет, просто присматриваю дачку купить, чтото цены только ползут вверх вниз ниразу.

Працюю на фірмі з експертної оцінки нерухомості. Щодня спілкуюсь з експертами. Сам час від часу оцінюю деякі об"єкти.

Можу сказати що за червень ціни на кв.м. житлових квартир впали в середньому на 150-200$

Зі слів експертів новобудови в ціні сильно не впадуть, а от старіші квартири можуть сильно впасти.

Тепер на рахунок дачі. Я вже писав що земля в ціні поки що не падає і падіння на ціни на землю не очікується. Навіть навпаки. Я думаю що земля буде дорожчати. Для прикладу два роки назад дачна ділянка без будинка в масиві "Озерце" 6 сот коштувала 900 грн! зараз просят по 5 кілобаксів і більше.

dimmon якщо цікавить дача десь в визначеному місці, можеш сказати, пошукаю який зараз порядок цін.

Я також щось зниження цін не замічаю :duel:

А ти візьми газетки за травень, коли був пік цін, і останні газетки за липень. Будеш мати чудову нагоду порівняти

Да потому что єто та же земля !

Покупают участок с полурозваленой халупой, валят ее нафик, строят на ее месте котедж и продают за бешеные бабки. От того и стоит земля дороже квартир многоэтажках спальных районов .

Точно :0075:

Опубліковано
Працюю на фірмі з експертної оцінки нерухомості. Щодня спілкуюсь з експертами......

Выдай, пожалуйста, порядок цен на дачном массиве "Маяк" (находится в пределах Луцка: между улицами Ровенская и Дубенская), если обладаешь этой информацией, конечно...

Опубліковано
Как ты это видишь? Я вот не заметил чет, просто присматриваю дачку купить, чтото цены только ползут вверх вниз ниразу.

Працюю на фірмі з експертної оцінки нерухомості. Щодня спілкуюсь з експертами. Сам час від часу оцінюю деякі об"єкти.

Можу сказати що за червень ціни на кв.м. житлових квартир впали в середньому на 150-200$

Зі слів експертів новобудови в ціні сильно не впадуть, а от старіші квартири можуть сильно впасти.

Тепер на рахунок дачі. Я вже писав що земля в ціні поки що не падає і падіння на ціни на землю не очікується. Навіть навпаки. Я думаю що земля буде дорожчати. Для прикладу два роки назад дачна ділянка без будинка в масиві "Озерце" 6 сот коштувала 900 грн! зараз просят по 5 кілобаксів і більше.

dimmon якщо цікавить дача десь в визначеному місці, можеш сказати, пошукаю який зараз порядок цін.

Сокол понял затыкаюсь :duel: Так бы стразу и сказал что ты в теме всего этого дела :0075:, спорить не буду, т.к. полностью поддерживаю что хрущевки будут падать в цене, новостройки возможно просто зафиксируются, а земля еще будет расти.

Опубліковано
Выдай, пожалуйста, порядок цен на дачном массиве "Маяк" (находится в пределах Луцка: между улицами Ровенская и Дубенская), если обладаешь этой информацией, конечно...

По агенствам є одна пропозиція 6 сот 12 кілобаксів.

Приватних оголошень бачив 2 чи 3. Обдзвонювати не став. Телефони можу дати.

В будь якому випадку думаю що дорожче 3к за сотку не буде

Опубліковано

на этом массиве очень сильно выросли цены после того, как поле (между массивом и заводами) раздали под застройки.

батя лично видел покупателей, которые сами по массиву ходили и предлагали по 25К$ за участок.

свет там не проблема, газораздатка - на самом массиве.

Опубліковано

По агенствам є одна пропозиція 6 сот 12 кілобаксів.

Приватних оголошень бачив 2 чи 3. Обдзвонювати не став. Телефони можу дати.

спасибо, мне уже не надо..

я купил там 6 соток за $6800...

интересовался - не переплатил ли...

Опубліковано

Сори за офтоп, но как по мне 6 соток мало, минимум 20, домик, беседка, травичка, чтоб друзья заехали или семья и малым где побегать и с соседями в лоб не стукаешся.

Опубліковано

... дивлячись коли купляв...

Опубліковано

... дивлячись коли купляв...

месяц назад

Опубліковано
на этом массиве очень сильно выросли цены после того, как поле (между массивом и заводами) раздали под застройки.

батя лично видел покупателей, которые сами по массиву ходили и предлагали по 25К$ за участок.

свет там не проблема, газораздатка - на самом массиве.

Завтра поцікавлюся в експертів :duel:

• 4 тижня потому...
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

не знаю як зараз з цінами, але пропозицій на ринку нерухомості значно побільшало

Опубліковано
не знаю як зараз з цінами, але пропозицій на ринку нерухомості значно побільшало

увеличение предложения ни о чем не говорит само по себе.

нужен анализ этих же предложений за период.

многие продавцы выставляются сейчас снизив цены.

это наблюдается повсеместно

кроме того, более жесткие условия по кредитованию и повышение %% ставок никак не могут повлечь за собой подорожания жилья.

кроме того, покупатели все еще ждут обвала, хотя посмеместно утверждается про то, что обвала не будет

это тоже влечет за собой только снижение цен.

Опубліковано

На первинному ринку забудовники вже проводять акції, спрямовані на зниження ціни.

Наприклад ТОВ "Волиньіндустрія" у період з 12.06.08 по 30.11.08 встановило знижку 10% на придбання житла у житловому комплексі "Фаворит".

P.S. не на правах реклами

Опубліковано

да Юлька з своїми антиінфляційними методами за пів року довела до того що будівельні компанії стоять на межі банкротства

Монолітні будинки, що будуються на Карпенка Карого вже напевно не буде кому добудовувати, а багато людей гроші вже поздавали; ДБК збудував будинки біля риббази на Федорова - викуплено менше 10% квартир, людей відправляють у відпустки за власний рахунок та інші будівельні фірми не в кращому становищі

• 1 місяць потому...
Опубліковано
На сьогоднішній день в Україні середній прогнозований термін очікування безкоштовного житла у квартирній черзі становить 73,9 роки, повідомив в інтерв'ю Дзеркало тижня директор Інституту міста Олександр Сергієнко. Так, згідно із офіційною статистикою, в Україні 70% сімей стоять у квартирній черзі десять і більше років.

Крім того, за підрахунками Сергієнка, якщо при народженні дитини сім'я стане у чергу, то дівчинка, можливо, доживе до отримання нової квартири (середня тривалість життя жінок в Україні - 74 роки), а ось хлопчик - навряд чи (для чоловіків цей показник складає 62 роки).

Варто зазначити, що згідно із офіційною статистикою, кожен сьомий черговик - киянин. При цьому директор Інституту міста вважає, що молодим мешканцям столиці доведеться чекати власної квартири від держави 130 років, киянам-учасникам війни - близько 83 роки.

Крім того, для столичних чорнобильців цей термін складає 90 років. Мешканці старих київських будинків можуть розраховувати на нове житло, в середньому, через 18 років.

Нагадаємо, щоб купити однокімнатну квартиру в Києві, пересічному киянину доведеться заробляти на житло 30 років.

©

Опубліковано

SunSeth от так і живемо, якщо така тенденція буде продовжуватись то скоро молоді пари будуть жити в палатках бо де заробити їм на квартиру??? Кредит - щоб потім років десь так 20-30 обмежувати себе у всьому? Також не вихід. Якщо хоч в одної людини з верхівки нашої влади є розум то цю ситуацію ще можна поправити, але кому це вигідно?

Мій прогноз - житло подешевшає максимум відсотків десь так на 10-15 :P

Опубліковано

По телевізору показували, що житло в Лондоні вже впало в ціні на третину. На протязі 2009 року очікується подальше зниження цін ще десь на 25%. В нас ціни також знизяться, але такого відчутного падіння не буде. Думаю, відсотків 15 може бути.

Опубліковано
По телевізору показували, що житло в Лондоні вже впало в ціні на третину. На протязі 2009 року очікується подальше зниження цін ще десь на 25%. В нас ціни також знизяться, але такого відчутного падіння не буде. Думаю, відсотків 15 може бути.

не надо ля-ля

По оценкам Fitch Ratings британские цены на недвижимость, которые за последние 10 лет выросли в 3 раза, упадут на 30% в следующие 3 года по сравнению с пиковыми значениями, зафиксированными в октябре 2007 года.

а от земелька під Лондоном таки впала в ціні на третину.Або ти не так почув,або знову істеричні журналісти народ баламутять.Тільки ще хай журналісти розповідають яким чином Англія з цієї ситуації викручується на відміну від України.

А взагалі,якщо навіть ціни в нас впадуть на 30%,то в людей зразу замісь 100штук на квртиру знайдеться 70?Не смішіть.

Опубліковано

Вчора дивився тижневі новини ТСН. Показували журналіське дослідження про стан ринку нерухомості в Києві. Вторинне житло подешевшало відсотків на 10 (вторгувати можна ще +5). А от з первинним ситуація взагалі прикольна - в деяких будівельних фірмах ціна за 1 м_2 в тій самій будівлі за 7 місяців впала на 25-30 %. І там вже іде мова не про отримання прибутків, а про збереження активів фірми. Представте ситуацію: фірма почала будувати 25-ти поверхівку. Будівництво стало на 9-му поверсі. І що далі? Хто захоче купувати квартиру в такому будинку, коли будівництво заморозилось... і термін здачі не відомо коли? А відсотки по кредиту взятому на будівництво платити потрібно...

Як в анекдоті: Приходить клієнт в банк. Питається: "До кого мені звернутись, я хочу покласти депозити?". Відповідь: "до психіатра".

Через те вторинний ринок і не падає значно в Києві в ціні, бо там квартири реальні, а не віртуальні, як в новобудовах. Заплатив - і вселяйся...

Прогноз, як що криза не припинеться, то за новобудови ніхто в Київі не ризикне взятись рік-півтора...

Опубліковано

А ось і ще один варіант розвитку подій:

Стоимость жилья в Украине может резко увеличиться в 2010 году, если правительство не примет сегодня мероприятий по выведению строительной отрасли из кризиса.

Как сообщает Газета.ua, такое мнение высказала «Национальная строительная компания» («НСК», Киев).

«В Украине может повториться ситуация Москвы 2005 года, когда после определенного строительного бума все ожидали уценки, но застройщикам оказалось проще «заморозить» строительства, чем снизить цены. В результате вместо снижения состоялся скачок цен на 20%», - говорится в пресс-релизе компании.

Пресс-служба также приводит мнение начальника отдела продаж НСК Дмитрия Шости, что в будущем может сработать эффект отложенного спроса, который приведет к резкому подорожанию квартир, поскольку много компаний-застройщиков сегодня прекратили работы на своих объектах на неопределенное время. «Жилищные проблемы украинцев никуда не денутся. Люди, как и раньше, будут искать возможности купить квартиру. Недвижимость - все еще самый надежный способ инвестирования. Откладывая покупку до лучших времен, каждый гражданин вносит свою частицу в формирование «отложенного спроса», - считает Шостя.

В то же время, по его словам, основой рынка недвижимости после кризиса станут именно те застройщики, которые продолжают сегодня строительство. «Компаниям, которые заморозили свои строительства в 2008 году, в 2010-м будет сложно возобновить и завершить работы. Однако участники рынка сходятся в одном: стабильные компании, которые продолжают сегодня строительство, переживут кризис, станут основой рынка недвижимости в послекризисное время, и вскоре будут диктовать свои условия рынка», - отметил Шостя.

Опубліковано
Дорожчати буде однозначно!

А в Україні коли небудь житло дешевшало?

?!?!?!?!?!?!?!?!? ЧУВАК, ТИ, ЩО, ЗАВИС ?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!

шо за бред?

Якщо раніше не дешевшало, то значить не було причин!

Ціну визначає ринок, а точніше попит! Якщо попиту немає то НАДУТИЙ ринок

обвалиться по моїм прогнозам на 50% до березня місяця.

Хто не згоден? Аргументи?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...