Перейти до змісту

Інкременують проїзд на червоне світло

reuse

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Коротко: Склали протокол про проїзд на червоне світло світлофора. Я не погодився. І розпрощалися.

Здається, що варто готуватися до поїздки до суду. Буде боротьба, чи банально захочуть відібрати посвідчення?

Більш детально: Виїзджав на вул. Володимирську від КХП (Омеляники), повертаючи праворуч. Стоїть знак "уступи дорогу". Пропустив всіх водіїв, що рухалися по вул. Володимирській в напрямку центра. З вімкнутим показчиком правого повороту розпочав маневр (відповідно швидкість руху була не більшою 10-20 км/год). Якщо знаєте, там перед зупинкою є два світлофори (злівого боку проїзджої частини та справого). Коли я проїхав світлофор, котрий був з правого боку проїзджої частини, тобто мій ТЗ знаходився на пішоходному переході - на лівому світлофорі загорівся жовтий сигнал світлофору. Відповідно я продовжив рух.

Через 100 метрів мене зупинив інспектор ДАІ. Представився. На моє запитання про причину зупинки повідомив, що "робота така, зупиняти, перевіряти документи". Я надав документи. Ну тут відповідно:

- Ви проїхали на червоний сигнал світлофору.

- Ні, я проїхав, коли був ще жовтий.

- Перед Вами проїхало ще двоє, але їх я не зупиняв, щоб не прирікатися, а Вас зупинив, бо Ви проїхали на червоний. Крім того, там знак "стоп" - Ви мусили зупинитися.

- Де там "стоп"? Я зараз сходжу і гляну.

Пішов подивився. Стоп є, але то не STOP, а СТОП на білому фоні, котрий вказує де зупинитися, якщо горить заборонюючий знак світлофору.

- А ви знаєте, що цей стоп значить? - спитав я у інспектора, коли прийшов.

- Знаю.

- І що?

- А Ви що не знаєте? - сміється інспектор.

- У вас же ж питаю!

- Ви повинні зупинитися перед цим знаком, якщо горить червоний сигнал світлофора.

- Правильно, але ж я проїхав не на червоний!

- На червоний.

- Ні!

- На червоний.

- Ой, пишіть що хочете!

Я сів у своє авто - інспектор писав. Хвилин десять. Не йдуть, не несуть.

Я пішов до них:

- Ну що, написали?

- Так підписуйте!

В протоколі: Водій, траля-ля, авто траля-ля держ номер траля-ля рухаючись по вул. Володимирській о 16:45 проїхав на червоне світло світлофора. Стаття 122 ч. 1. Свідки, потерпілі - прочерки.

Ну я відповідно:

- Що, вилучити посвідчення хочете?

- Ось 122 стаття, ч. 1 - проїзд на червоне світло - штраф 17-34, суд.

- Ага, і що? - посміхаючись.

- Пишіть, згоден і "прошу обмежитись усним попередженням".

- Нефіга. Не згоден.

Так і написав.

Повернули посвідчення. Побажали щасливої дороги.

Які думки? Хто що порадить?

Єдине, про що жалкую, що не описав в протолі всього, як тут. Лише "не згоден".

Опубліковано

Да чё ты переживаешь! Ну в худшем случае получишь штраф, а в лучшем кинут тебе повестку в суд в почтовый ящик, как это делается у нас, в итоге рвёшь её и выкидываешь наФих. Ну а если всё таки решишься пойти на суд, то стой на своём что мол не ехал на крассный и всё тут. Инспектор который тебя остановил 100% не явится на заседание суда, а соответственно суд перенесут. Он не я вится и второй раз 100%. А на третий раз всё решается в твою пользу ;) У нас ведь законы черезжопные. Протоколов настрочить это пАжалуста, а вот потом с каждым нарушившим да с понятыми на суд ХРЕН прийдут. А ведь должны по закону.

Опубліковано

Та щось всі кругом лякають, що за нефіг права забирають і т.п.

Крім того, свідків у мене немає. В авто я був один. Їх двоє. Спробуй їм доведи.

Інспектори приходять в суд - перевірено. Правда то було ДТП оформлене. На мене наїхали (підрізали, обганяючи мене, перетнувши подвійну суцільну) і хотіли ще й винним зробити. Ну це інша історія (відвоював я себе).

Хм... доречі, я не пригадую, щоб інспектор питав мою домашню адресу. Лише запитав де працюю і на якій посаді. І місце народження - м. Луцьк.

Цікаво чи прийде повістка... Зважаючи на те, що я прописався і живу по іншій адресі менше року.

Ще питання: яким чином здійснюється вилучення посвідчення? Ну ясно, якщо тягнуть в суд і не віддають. А якщо суд постановив, а звинувачуваний не був там. Будуть шукати, чи як? (-:

Опубліковано
Та щось всі кругом лякають, що за нефіг права забирають і т.п.

Крім того, свідків у мене немає. В авто я був один. Їх двоє. Спробуй їм доведи.

Інспектори приходять в суд - перевірено. Правда то було ДТП оформлене. На мене наїхали (підрізали, обганяючи мене, перетнувши подвійну суцільну) і хотіли ще й винним зробити. Ну це інша історія (відвоював я себе).

Хм... доречі, я не пригадую, щоб інспектор питав мою домашню адресу. Лише запитав де працюю і на якій посаді. І місце народження - м. Луцьк.

Цікаво чи прийде повістка... Зважаючи на те, що я прописався і живу по іншій адресі менше року.

Ще питання: яким чином здійснюється вилучення посвідчення? Ну ясно, якщо тягнуть в суд і не віддають. А якщо суд постановив, а звинувачуваний не був там. Будуть шукати, чи як? (-:

Я думаю, що тобі варто заспокоїтись і спати спокійно. Менти просто хотіли збити з тебе бабла. Коли права вилучають, то роблять це одразу, а в суді тобі їх повертають, або ні. Якщо не записали адресу

то як ти отримаєш повідомлення? Мені вже пів року в поштовий ящик приходить повістка в суд стосовно порушення правил дорожнього руху на прізвище людини яка тут ніколи не проживала. Я думаю, що мужик просто дав ліву адресу і бачив він їх далеко. А стосовно твого порушення то мені незрозуміло взагалі до чого вони приклепались. Якщо з твоєї (правої) сторони ти проїжджаєш на зелене світло то що б там не загорілось на лівому світлофорі тобі абсолютно по барабану так як він не по твоїй стороні.

Опубліковано
Я думаю, що тобі варто заспокоїтись і спати спокійно. Менти просто хотіли збити з тебе бабла. Коли права вилучають, то роблять це одразу, а в суді тобі їх повертають, або ні. Якщо не записали адресу

то як ти отримаєш повідомлення? Мені вже пів року в поштовий ящик приходить повістка в суд стосовно порушення правил дорожнього руху на прізвище людини яка тут ніколи не проживала. Я думаю, що мужик просто дав ліву адресу і бачив він їх далеко. А стосовно твого порушення то мені незрозуміло взагалі до чого вони приклепались. Якщо з твоєї (правої) сторони ти проїжджаєш на зелене світло то що б там не загорілось на лівому світлофорі тобі абсолютно по барабану так як він не по твоїй стороні.

Бабла не даю, принципово. Колись (коли біля там-таму був знак 40), кажуть, заправ бензином, я їх відшив, за нахабство. Правда одного разу було, прикормив, корбу, на 20 грн, за те що підрізав їх виїзджаючи через подвійну суцільну з ВОГівської заправки на Київському майдані.

А так взагалі, люблю порубатися з ними, потріпати нерви, довести свою правоту. Навіть був у суді - дуже сподобалося. Приніс на слухання купу паперів: фотографії, заміри, специфікації до розмірів автомобілів, відтворення схеми ДТП з прорахуванням всіх відстаней, то суддя з цікавістю поглядав. Потім казав, щоб я не робив його роботу замість нього (-:

Якщо я не помиляюся, штрафи потім подаються на виконавчу службу, котра мусить стягнути з вас платіж. І коли ви захочете реалізувати якесь майно, то треба буде все одно сплатити ці всі квитанції, інакше ніхто не дасть здійснити акт відчудження.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...