Перейти до змісту

все про виноград


lanima

Рекомендовані повідомлення

А я і не кажу зараз. Малось на увазі або осінню, або весною.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Вітання виноградарям форуму! Щось сумно цьогоріч в цій темі - ніхто не хвалиться достигаючим винонрадом.

Мій випоградник посадки 2014-2015 років ніяк не може розпочати товарне плодонешення. Тогоріч весняні заморозки допомогли, цього року брак часу у мене. Перед зимою за відсутності вільного часу виноградник не накривав, а лише притиснув до землі. Тож цієї весни спостерігав дуже сумну картину - засихання пошкоджених морозом рукавів із зеленими пагонами довжиною до 50 см. Деякі пошкоджені рукави не засихали, але суттєво відставали у рості і ніякий урожай витягти не змогли.

Загалом на десяти кущах засох 21 рукав.

Проте, не зважаючи на всі негаразди, деякий урожай все ж є і присутні великі надії на наступний сезон.

В п'ятницю отримав з Китаю рефрактометр і вчора вже вимірював кількість цукру у своєму винограді.

Найсмачнішими на вчорашній день були сигналки Пам'яті Учителю. Кислоти немає, цукор 15,5-16 brix, окремі ягоди до 17.

20180811_171906.thumb.jpg.cd6a1184d75bb129276faa9c98ad47a7.jpg

20180811_172004.thumb.jpg.4590ac4ab58d346a8c3a440edab91904.jpg

20180811_172015.thumb.jpg.476f2dd9e3a8f736ec417ae8bcd0ab49.jpg

 

Чудова гібридна форма зі прекрасним гармонійним смаком та щільною хрумкою м'якоттю. Трохи є "гороху" в гронах, але це через високу температуру під час цвітіння.

Далі буде...

  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сорт винограду Лівія має цукру близько 16 brix, проте смаку ще не має. В окремих ягодах вже є мускат, а деякі ще трава-травою.

Фото не робив, бо там немає що фотографувати - всі чотири рукави засохли разом із зеленими пагонами і всі пагони ростуть від голови. Зав'язалось дві невеличкі гронки біля землі.

Кущ трохи жирував, тож довелось його вантажити пасинками.

 

Аркадії маю два кущі. Один росте від голови куща, бо всі чотири рукави засохли. Зав'язав три грона біля землі. Грона постійно атакує сіра гниль. Щотижня видаляю гнилі ягоди. Грона добряче притінені, тож цукру набрали лише 12 brix.

На другому кущі Аркадії засохло лише два рукави, то і виглядає цікавіше.

20180811_171654.thumb.jpg.46113aa92fb8a02fedd9bd9422e28193.jpg

20180811_171625.thumb.jpg.89b4ed945c67506a97444af8ced22196.jpg

20180811_171609.thumb.jpg.5b80f379463f22280dfb20f5abd748b2.jpg

20180811_123554.thumb.jpg.269ff39a5235b5cd8404b2a7bb58dcd9.jpg

Рівень цукру в цих гронах вищий - 14 brix та вже є легенький мускат.

На Аркадії вже починає визрівати лоза.

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перший у цьому сезоні - "Дублянський". На смак - супер.

IMG_20180813_194719[1].jpg

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Буду мати саджанці на осінь: "Маркетт", Сейваль блан", "Ла Креснт", "Дублянський". Усі сорти американської селекції, морозостійкі, раннього строку дозрівання, хороша стійкість до хвороб. 

Змінено користувачем Lubart
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сорт винограду Вікторія щось не радує мене другий рік. Минулого року обсипалась зав'язь. Цього року грона невеликі та ще й ріст слабкий. Частково тріснули ягоди після дощів.

Мабуть видалю осінню, не дивлячись на чудовий мускатний смак та високу морозостійкість.

Станом на суботу цукру набрала близько 16 brix, проте кислота ще дуже сильно відчувається в ягодах.

20180811_171556.thumb.jpg.79a5e0c82deab962f86d73c8207d2301.jpg

20180811_171546.thumb.jpg.a2f3959decca7c57c8ffb90567b7801a.jpg

 

Гібридна форма Софія, на якій теж вимерзли сформовані тогоріч рукави, порадувала сигналкою. Але смак і консистенція ягоди не радує зовсім - просто солодка водичка в шкірці. Зачекаю ще тиждень- другий, можливо мускат підтягнеться і стане смачнішою.

Цукру мала в суботу 14 brix.

20180811_171721.thumb.jpg.fe1ac1cda8ec0211b164e71ffa98dcac.jpg

В гроні є трохи гороху, кілька ягід було тріснувших та гнилих після дощів.

Зачекаю ще рік і якщо смак стиглої Софії не сподобається, то піде на перещеплення.

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гібридна форма Ювілей Новочеркаська лише навесні минулого року була пересаджена з іншого місця, де один сезон росла тимчасово. Ріст був слабенький - лише три слабкі пагони, які мороз не пошкодив зимою, тож цьогоріч навантажив кущ трохи врожаєм. До цвітіння залишив по два грона на пагін, але після цвітіння лишнє видалив, залишивши дев'ять грон. 

20180811_171823.thumb.jpg.84b0359166609d3bb9c38ad89c4c7cfe.jpg

20180811_171847.thumb.jpg.943fbebcacf7ef572c470a13eb80bb69.jpg

20180811_171831.thumb.jpg.cbfa83e67794c3313f1c17ad1727c3d8.jpg

 

Цукру ще малувато - 14,5 brix. Ягоди мають інтенсивніший колір у затінку

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 12.08.2018 at 20:08, Віталій СК сказано:

Щось сумно цьогоріч в цій темі - ніхто не хвалиться достигаючим винонрадом.

Бояться зурочити :D

Ви пишіть, пишіть. Я в цьому році теж виноградом зацікавився. Посадив 5 дарованих кущів  і трохи окультурив ті що були. Може на другий рік виросте щось варте уваги.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А є модні Гарольд, Галахард?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 годин тому, Nokian сказано:

А є модні Гарольд, Галахард?

Ці вже вийшли з моди, в мене немає.

Зараз на слуху інші назви - Подарок Несвєтая, Пам'яті учителя, Атос, Каталонія, Алвіка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки виростуть та заплодоносять, то й ці вийдуть з моди.

А що ж з класикою?

Перевіреною часом?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 годин тому, Nokian сказано:

Поки виростуть та заплодоносять, то й ці вийдуть з моди.

А що ж з класикою?

Перевіреною часом?

кодрянку та аркадію сади) або її похідні)

IMG_20180818_183103.jpg

IMG_20180818_182830.jpg

IMG_20180818_182856.jpg

IMG_20180818_183026.jpg

Змінено користувачем Dima4s
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 18.08.2018 at 08:30, Nokian сказано:

Поки виростуть та заплодоносять, то й ці вийдуть з моди.

А що ж з класикою?

Перевіреною часом?

Скільки ж там чекати того плодоношення - на другий рік від посадки вже пробуєш ягоду, а на третій вже непоганий урожай. Але це за умови ретельного догляду за рослиною.

На рахунок перевіреної класики підтримую @Dima4sа - Аркадія взагалі супер, якщо вберегти від оідіуму та сірої гнилі. 

На виноградному форумі виноградарі західної України ще добре відгукувались за Флору, ніби вона чудово підходить для вирощування у наших умовах. Правда при достиганні має своєрідну засмагу на ягодах, що не всім подобається.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От з ретельним доглядом і напряг.

Тому цікавлять сорти з оптимальним співвідношеням трудо часозатрат , морозостійкістю та смаковими якостями.

Засмага не лякає.:D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

     Вчора був на винограднику, тож нарізав винограду для освячення та й просто поїсти.

     Цукор в ягодах не міряв, але на смак за тиждень стали значно солодші. Лише у Віктора та у Ювілею Новочеркаська пріснуватий смак та ще малувато цукру.

     В деяких гронах Вікторії ще присутня кислота при високому рівні цукру. Смакуючи стиглу ягоду цього сорту не можу уявити, як ще тиждень тому мені могла прийти думка про видалення куща з виноградника. Вікторія залишиться однозначно - буду шукати варіанти збільшення врожайності. На рахунок тріску теж є деякі думки.

     Єдине гроно Софії за тиждень дуже пошкодили тріск та сіра гниль. Можливо тому, що гроно було біля землі. Смак і консистенція ягоди поки одне розчарування.

     Аркадію вирізав майже всю - дуже смачна. Плюс теж трохи потріщала на кінчиках ягоди від дощу. Якраз вчора був дощ і я своїми очима спостерігав, як лопає кінчик від води на ягоді. Але цю проблему можна вирішити.

     Увесь виноградник обробив вчора препаратом Хорус дозою 7 г на 1 сотку. Він працює по гнилях та пригнічує оідіум, а термін очікування на винограді 7 днів. Результат побачу в п'ятницю.

 

Натюрморт з різних сортів та гібридних форм винограду:

20180818_102928.thumb.jpg.0333ad6ead7656d4a79d133bda31a1be.jpg

 

Гроно Аркадії та гроно Ювілею Новочеркаська. Кожне в районі 1,5 кг:

20180818_110129.thumb.jpg.f906000ded416ac803fb052991a254f3.jpg

 

Змінено користувачем Віталій СК
  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Dima4s, на останньому фото Велес?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 годин тому, Віталій СК сказано:

@Dima4s, на останньому фото Велес?

ні. Лівія. 4 роки я мучився з нею щоб нарешті попробувати смак) Нічого більш хворобливого я не бачив.
Велес ось

IMG_20180806_114656.jpg

Змінено користувачем Dima4s
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 хвилин тому, Dima4s сказано:

ні. Лівія. 4 роки я мучився з нею щоб нарешті попробувати смак) Нічого більш хворобливого я не бачив.
Велес ось

Ну да, для Велеса ягода завелика - недодивився з телефону.

У мене Лівія посадки 2015 року. Теж цьогоріч вперше спробував ягоду. Дуже сподобався смак і вигляд ягоди, тільки кісточок забагато - 3-4-5, як в якій ягоді.

На фото із гронами на пеньку Лівія на передньому плані  майже посередині.

 

Змінено користувачем Віталій СК
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 хвилин тому, Віталій СК сказано:

У мене Лівія посадки 2015 року. Теж цьогоріч вперше спробував ягоду. Дуже сподобався смак і вигляд ягоди, тільки кісточок забагато - 3-4-5, як в якій ягоді.

Не хворіє відчутно більше інших?
В мене якийсь рік до абсурду доходило.. кожні 2 тижні кропив її

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 хвилин тому, Dima4s сказано:

Не хворіє відчутно більше інших?
В мене якийсь рік до абсурду доходило.. кожні 2 тижні кропив її

Хворіє більше інших однозначно - в минулому році це був єдиний сорт, на лозі якого були плями від оідіуму.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

46 хвилин тому, Dima4s сказано:

Велес ось

IMG_20180806_114656.jpg

Вигляд суперовий, а як на смак? Кісточки або рудименти є?

В мене Велес третій рік росте під стіною сусідської будівлі. Посадити посадив, але шпалери йому так і не зробив та й інші плани з'явились на той шмат землі, де він мав рости. Тож за ним ніяк не доглядаю, кількаметрові лози просто стеляться по землі і я їх періодично скошую мотокосою разом з травою, а він все росте і не пропадає.

Якби знати, що він в моїх умовах точно буде кишмишем, то пересадив би в ряди замість Пам'яті Смольнікова і нехай би ріс для дітей. 

Просто начитався на виноградному форумі про кісточки у Велесі, та й не знаю що робити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Віталій СК сказано:

Просто начитався на виноградному форумі про кісточки у Велесі, та й не знаю що робити.

Мені подобається. не хворіє особо. смачний. кісточок я не бачив. Цього року собі ще кущик посадив)

  • Дякую! 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 11 місяців потому...

@Віталій СК як виноградник поживає?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Dima4s сказано:

@Віталій СК як виноградник поживає?

В суботу все було чудово. Почала визрівати лоза. Натягнув сітку від сусідських курей та шпаків.

Маю кілька нічних фото. На вихідних постараюсь більш детально сфотографувати та викладу тут.

Памяті Учителя фарбується повним ходом:

20190803_214310.thumb.jpg.f5517b7c44cfcbe484c8a5e242bbe1a9.jpg

 

20190803_214329.thumb.jpg.e0567e66a0003a5196e5a295d34bd551.jpg

 

Віктор та Ювілей Новочеркаська теж розм'якшуються та починають набирати колір:

 

20190803_214355.thumb.jpg.933c79d6736e5f06133f3ee2ec425a69.jpg

 

 

 

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 хвилин тому, Віталій СК сказано:

В суботу все було чудово

сірої гнилі на ягодах не видно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...