Перейти до змісту

Чи буде знижуватись оренда квартир?

murabura

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Квартиру винаймаємо.

Постало таке питання після сплати послуг за користування газом за квітень за новими тарифами (7, 18 грн за куб). рахунок на більше, ніж на 300 за газову плиту і колонку. Якщо індивідуальне опалення, то 3,6 грн за куб в опалювальний сезон

Комунальні зашкалюють, а по новим тарифам навіть і боюсь уявити, яка сума вийде за все.

Хто що думає?

Орендувати завжди було складно, а зараз оренда з'їдає майже всі доходи, лишаються копійки.

Про варіант заробляти більше знаю

Опубліковано

Квартиру винаймаємо.

Постало таке питання після сплати послуг за користування газом за квітень за новими тарифами (7, 18 грн за куб). рахунок на більше, ніж на 300 за газову плиту і колонку. Якщо індивідуальне опалення, то 3,6 грн за куб в опалювальний сезон

Комунальні зашкалюють, а по новим тарифам навіть і боюсь уявити, яка сума вийде за все.

Хто що думає?

Орендувати завжди було складно, а зараз оренда з'їдає майже всі доходи, лишаються копійки.

Про варіант заробляти більше знаю

Дуже сумніваюсь що будуть скидати, у нас народ жадний. Народ масово почне з'їжати, тоді можливо ринок їх змусить.

Опубліковано

Поки або лишають без змін,або піднімають

Щоб дешевшала оренда - не зустрічала

Можливо дешевшатимуть квартири на які були завищені ціни

Опубліковано

Поки є попит на оренду, нічого знижуватись не буде, тим більше комунальні зростуть. Адекватні орендодавці просто збільшать суму оренди на суму комунальних платежів, але є і багато неандертальців, які будуть казати "бачите який щас долар.." і іншу пургу, щоб підняти плату.

Опубліковано

Дуже сумніваюсь що будуть скидати, у нас народ жадний. Народ масово почне з'їжати, тоді можливо ринок їх змусить.

теж так думаю.

Але надіюсь, що хоча б не ростимуть ціни на оренду. Про комуналку мовчу і тихо плачу

Поки є попит на оренду, нічого знижуватись не буде, тим більше комунальні зростуть. Адекватні орендодавці просто збільшать суму оренди на суму комунальних платежів, але є і багато неандертальців, які будуть казати "бачите який щас долар.." і іншу пургу, щоб підняти плату.

нам в цьому році не підвищували А комунальні сплачуємо самі, оця стаття розходів і збільшилась суттєво. І ще буде рости
Опубліковано

Ринок все розставить на свої місця в найідеальнішому варіанті. Думаю рости не буде. По комунальних тарифах, ще не факт що вони довго протримаються. Дуже багато питань до Яйценюка набралось.

Опубліковано

Моя думка як орендодавця, ціну оренди не піднімав (вона не включає вартість комунальних послуг), звичайно за комуналку люди теперь платять більше, але як по-іншому? Люди користуються водою, світлом, в теплі, ви хочете користуватися благами і не платити, або платити меньше за рахунок інших? Ціни на оренду наразі найменші в долларах за всі часи мабудь. Звичайно все вирішить ринок, але падати в ціні буде тільки та оренда, яка була завищена імхо.

Опубліковано

знімаю 1-кімнатну квартиру ... було - 1400+комуналка (500-600 грн. в опалювальний сезон і 150-200 літом) ... вже підняли оренду до 1600грн. .... за березень заплатив 1600+600=2200 грн. .. за квітень ще не знаю, але буде так само .. за травень навіть не думаю ... новий опалювальний сезон комуналка буде не менше 1000 ... все разом потягне 2600-3000 ... дуже сумніваюсь що хтось буде скидати ... як варіант - субсидія (для орендарів) .. мені сказали - не проти якщо сам розберешся і оформиш ...

а у вас є договір оренди? Якщо є, то тоді можна.

Не всі орендодавці згідні на договір, адже тоді - податки. Хоча ноша по податках все одно ляже на плечі орендарів.

Опубліковано

комерція не те що впала, а лежить і ледь дихає, а житлова, імхо, дощо вниз піде лише велика квадратура\будинки, 1-2 кімнатки будуть триматися, а то й нешибко вгору

Опубліковано

Моя думка як орендодавця, ціну оренди не піднімав (вона не включає вартість комунальних послуг), звичайно за комуналку люди теперь платять більше, але як по-іншому? Люди користуються водою, світлом, в теплі, ви хочете користуватися благами і не платити, або платити меньше за рахунок інших? Ціни на оренду наразі найменші в долларах за всі часи мабудь. Звичайно все вирішить ринок, але падати в ціні буде тільки та оренда, яка була завищена імхо.

Зарплата в доларах теж найменша за всі часи... Тому всім треба з цим змиритись, а то одні це прийняли а інші намагаються повернути свій прибуток в долрах як було раніше за рахуно інших. Можна років 2 3 не злітати на моря і не обновити девайси...

1200 кубов в месяц зимой газа) вот это полный трындец по 7.18

По 7 - це якщо ви більше 200 кв. А якщо за опалювальний сезон у вас до 200 на місяць то буде по 3.

Опубліковано

є договір ... от тільки залишилось розібратись з субсидіями :)

а в якій сумі податок щомісяця виходить? Можете писати в ПП

По 7 - це якщо ви більше 200 кв. А якщо за опалювальний сезон у вас до 200 на місяць то буде по 3.

тобто (200*3,6) + (1000*7,18) навіть не хочу перемножувати

Опубліковано

Зарплата в доларах теж найменша за всі часи... Тому всім треба з цим змиритись, а то одні це прийняли а інші намагаються повернути свій прибуток в долрах як було раніше за рахуно інших. Можна років 2 3 не злітати на моря і не обновити девайси...

1200 кубов в месяц зимой газа) вот это полный трындец по 7.18

Объем 1200 кубов. 200 будет по 3,6, а 1000 будет по 7.18)

Умножать не хотите. А это реальные цифры по сегодняшним тарифам.

Опубліковано

знімаю 1-кімнатну квартиру ... було - 1400+комуналка (500-600 грн. в опалювальний сезон і 150-200 літом) ... вже підняли оренду до 1600грн. .... за березень заплатив 1600+600=2200 грн. .. за квітень ще не знаю, але буде так само .. за травень навіть не думаю ... новий опалювальний сезон комуналка буде не менше 1000 ... все разом потягне 2600-3000 ... дуже сумніваюсь що хтось буде скидати ... як варіант - субсидія (для орендарів) .. мені сказали - не проти якщо сам розберешся і оформиш ...

а у вас є договір оренди? Якщо є, то тоді можна.

Не всі орендодавці згідні на договір, адже тоді - податки. Хоча ноша по податках все одно ляже на плечі орендарів.

А власник на себе не може оформити?

Опубліковано

А власник на себе не може оформити?

Власник за кордоном вже багато років, тут без варіантів. Не знаю навіть чи легально там працює.

Опубліковано

а де 1000 ще взяли ? Якщо є 6 міс. опалювального сезону, плюс не всі сильно зимні і можна з економити.

Ось тут все добре розписано http://www.pravda.com.ua/cdn/cd1/2015year/tarify/ind.html

Опубліковано

а де 1000 ще взяли ? Якщо є 6 міс. опалювального сезону, плюс не всі сильно зимні і можна з економити.

Это не о квартире речь)

Опубліковано

Это не о квартире речь)

А ну так тоді потрібно утеплювати будинок і не обігрівати ті кімнати де ніхто не живе. Був репортаж про бабку з під-києва яка сама мешкає в 2 поверховому биднку і в неї в місяць більше 200 куб. Це не ефективне використання ресурсі.....

Опубліковано

Ось тут все добре розписано http://www.pravda.co...tarify/ind.html

про 1200 це писали вище і я порахувала ціну для них.

У нас централізоване опалення і подача газу тому цілий рік по 7,18. Так мені сьогодні пояснили у віконечку Волиньгазу на пр. Волі.

В опалювальний сезон по 3,6 для приватних будинків і квартир з автономним опаленням.

Опубліковано

Такі реалії, роботодавці зменшують заробітну плату, щоб компенсувати втрати прибутку в доларах, орендарі підвищують оренду... отак і живемо.

Опубліковано

Ось тут все добре розписано http://www.pravda.co...tarify/ind.html

про 1200 це писали вище і я порахувала ціну для них.

У нас централізоване опалення і подача газу тому цілий рік по 7,18. Так мені сьогодні пояснили у віконечку Волиньгазу на пр. Волі.

В опалювальний сезон по 3,6 для приватних будинків і квартир з автономним опаленням.

Це дурниця такого бути не може, це можливо за газ. Централізоване отоплення вираховується відносно квадратури. Наразі -9,62 грн/м2 .

Опубліковано

Це дурниця такого бути не може, це можливо за газ. Централізоване отоплення вираховується відносно квадратури. Наразі -9,62 грн/м2 .

Так, це за газ, я написала не коректно.

І по 7,18 за куб цілий рік для квартир без автономного опалення

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...