Перейти до змісту

Перегони на Велодень '2015 "Чистий парк"

Shkoder

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Аматорські перегони на Велодень 2015

в парку на Потебні, місто Луцьк

"Чистий парк"

актуальне офіційне положення знаходиться по посиланню, але декілька важливих моментів я процитую тут:

1. Велоперегони на Велодень 2015 «Чистий парк» є аматорськими велоперегонами початкового рівня складності (в подальшому «перегони»).

2. Мета й завдання велоперегонів:

2.1. Пропаганда активного відпочинку та здорового способу життя;

2.2. Залучення до занять велоспортом;

2.3. Популяризація велосипеда, як такого;

2.4. Розвиток аматорського велоспорту західної України;

2.5. Приємне та цікаве проведення часу.

......

5. Перегони проходитимуть у ботанічному саду «Волинь» що розташований у місті Луцьку вздовж вулиці Потебні, та використають виключно існуючі стежки, запобігаючи пошкодженню екосистеми ботанічного сада. Середня довжина траси складає 2км з загальним набором висоти не більше 100 метрів.

6. Дата проведення перегонів: 30 травня 2015 року, субота.

7. Реєстрація учасників безкоштовна.

......

8. Кожен зареєстрований учасник отримає номер виключно в порядку реєстрації та безпосередньо на місці проведення перегонів.

......

10. Перегони проводяться в наступних категоріях учасників:

10.1.
Діти
. Учасники та учасниці віком 14-16 років за умови обов’язкового письмового дозволу батьків чи опекунів, віком до 14 років також за присутності одного з батьків чи опекунів;

10.2.
Аматори
. Учасники віком від 17 років що не займаються велоспортом професійно чи не займали призові місця за останні два роки в перегонах аматорського чи спортивного класу;

10.3.
Дівчата
. Учасниці віком від 15 років. Можлива участь як аматорок, так і велоспортсменок з клубів України;

10.4.
Еліта
. Учасники що займаються велоспортом професійно, чи займали призові місця за останні два роки, чи по особистому бажанню учасника. Нижнє обмеження по віку – 15 років.

......

13. Старт перегонів відбудеться у 15 годині в наступному порядку категорій учасників: Діти, Аматори, Дівчата, Еліта.

......

32. Перегони відбудуться за будь-якої погоди, але при форс-мажорних обставинах організатори в праві відмінити, припинити чи перенести імпрезу на іншу дату.

також доступна попередня реєстрація на сайті перегонів

як все починалось:

цей топік присвячений саме крос-кантрійним перегонам на Велодень 2015. ідеї щодо місця проведення та взагалі організації закладу.

ідея перша – провести цього року перегони в парку на Потебні, як в стародавні часи :smile3: покатавши в суботу по тому парку, я з'ясував, що можливостей для створення цікавої траси там більше, ніж достатньо. також зараз є гарний доїзд з боку водосховища, тож можна ще в ту сторону прокласти гілку траси. всі цікаві місточки та пагорби залишились як 5 років тому. сміття в парку суттєво менше, ніж було раніше, але прибирання все одно не завадить. видовищність та технічність траси дуже висока: для еліти трампліни, підйоми та світчбеки; для аматорів все інше, а для дітей можливе "мале коло" з двома-трьома спусками-підйомами. присутня велика галявина для розміщення всіх бажаючих учасників та глядачів.

питання перше – чи це взагалі реально домовитись на гарних умовах з власниками цієї території? вона ж ніби зараз належить місту? бо кадастрова карта пише, що це приватна власність для забудови. якщо проведення перегонів в парку реально, то можна рухатись далі, бо на момент це, мабуть, найкраще місце для перегонів в межах міста.

щоб мали уяву про місце та як це вже було колись зроблено, дивіться, наприклад тут чи тут, а ще тут.

• Відповідей 63
  • Створено
  • Остання відповідь
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

сьогоднішнє "глибоке занурення" в парк на Потебні показало, що основних напрямків роботи всього два : сміття та скло. причому, скла досить багато, може там вночі якісь бої на пляшках проходять, я не в курсі… :dont: "тераформінг" майже не потрібний – так, трохи кущі підрівняти, я цим займусь на вихідних. хвиль прибирання планується дві – кілька вечорів на початку наступного тижня, та вечор-ранок безпосередньо перед гонкою. потрібні волонтери, що зможуть допомогти з прибиранням з 19 години в понеділок-п'ятницю за прийнятних погодних умов. парк відносно невеличкий, прибрати його весь можна спробувати якщо волонтерів долучиться багато. в іншому випадку ми приберемо саме трасу та прилеглі ділянки. бажаючих прошу контактувати через приват. мішки для сміття та рукавички я звичайно дам, але якісь граблі-лопати вже ваші.

треки для аматорів, еліти та дівчат зараз в процесі розробки та будуть готові вже на початку наступного тижня, тож бажаючі зможуть потрохи прикатувати. дитячий в процесі обговорення, бо моя ідея зробити кілька кіл вверх-вниз виявилась хибною – спуск по вологій глині досить небезпечний, та й немає обзору для батьків. тож скоріше за все "дитяче" коло буде по галявині та трохи захопить посадку.

Опубліковано

отож, гарні новини на початок тижня :smile3: траса для дівчат, аматорів та еліти остаточно кристалізувалася та потихеньку проходить чистка та доробка. оце мапа для дівчат та аматорів. нескладна, є декілька підйомів та спусків, невеличкий сінглтрек біля стели. вся траса проходить по існуючим стежкам, тож починати прикатувати можна вже зараз:

8YM15.png

траса для еліти має три ділянки підвищеної складності, що позначені відповідно 1,2 та 3, але теж нічого екстремального. решта ідентична до аматорської трасі:

3F8rB.png

обидві траси потребують чистки та прибирання від сміття та інших наслідків діяльності свінолюдей, тож запрошую всіх небайдужих сьогодні та на протязі тижня з 19 до 21 приєднатись до прибирання. бажаючі, напишіть мені в приват чи просто приїздіть ввечері на трасу :ok2:

ps. потенційним учасникам нагадую про реєстрацію :smile3:

Опубліковано

приблизно чверть прибрана, а волинська погода зараз довершить справу ) дуже дякую всім, хто приїхав сьогодні. дуже надіюсь, що завтра народа буде більше :ok2:

Опубліковано

Так, дійсно руки потрібні ще, бо складається таке враження, що там не прибиралось пару років. Тому, запрошуємо до нашого автопаті

Опубліковано

сьогодні будеш? :smile3:

доречі, є ще таке запитання до спільноти. що теоретично може коштувати прибирання сміття вантажівкою? бо майже на території, поруч з місцем старту існує ось такий триндець:

eJTr.jpg

заїзд там гарний. звичайно, для професіоналів прибрати це все не є проблемою, але цікавить чи можливо те зробити до п'ятниці та скільки коштує. інформацію можна в приват

а ось так виглядає один з розчищених сінглтреків:

j8qe3.jpg

саме там, на спуску є контруклон збудований ще для гонки в 2010 році!

Опубліковано

я буду машиною та вже на трасі. зустрінемось десь біля стартового майданчика. дякую наперед :ok2:

Опубліковано

нажаль не пронесло (( якщо дощ трохи стихне, то я всеж таки приїду на трасу в дощовику, трохи поприбираю. а на ровері там, звичайно, нема чого ловити сьогодні

Опубліковано

те, що траса в низині це й добре і погано – повалених дерев майже немає, але через парк тече невеличка річка. то назавтра мабуть зборів не буде. я щойно звідти, болото там глибоке. хіба завтра весь день буде сонце, але прогноз каже зовсім інше :dont:

але добре, що на п'ятницю прогноз сприятливий. то мабуть я там буду цілий день, а хто зможе десь в обід чи просто раніше з роботи втікти – чекатиму ) на рахунок четверга 50/50, якщо завтра весь день буде дощ, то в четвер там теж немає що робити.

ще хочу подякувати всім за те, що не забуваєте реєструватись :ok2:

Опубліковано

Ти вобще монстр в таку погоду по тому болоту лазити,

а в п'ятницю полюбе вилазка до упора поки все блищати не буде.

Опубліковано

сьогодні будеш? :smile3:

доречі, є ще таке запитання до спільноти. що теоретично може коштувати прибирання сміття вантажівкою? бо майже на території, поруч з місцем старту існує ось такий триндець:

eJTr.jpg

заїзд там гарний. звичайно, для професіоналів прибрати це все не є проблемою, але цікавить чи можливо те зробити до п'ятниці та скільки коштує. інформацію можна в приват

Може звернутися до комунальників, хай вивезуть?

Опубліковано

Якщо не вийде вивезти, якось приберем, або замаскуєм. Пам'ятаєте, коли робили гонку на Велофорум у Гараджі, там біля старту була яма величезна для сміття? Ми кругом неї зробили такий справжній тин з гілок. Вийшло навіть гарно і сміття майже не було помітно

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...