Перейти до змісту

Одна відеокарта чи дві...? Потрібна порада знающих...

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

маю ось таку відеокарту:

Gigabyte PCI-Ex Radeon HD6850 1024MB GDDR5 (256bit) (820/4200) (2xDVI, HDMI, DisplayPort) (GV-R685OC-1GD)

Интерфейс PCI-Express x16 2.х

Графический чип Radeon HD6850

Объем памяти 1 ГБ

Частота памяти 4200 МГц

Тип памяти GDDR5

Частота ядра 820 МГц

Система охлаждения Два вентилятора + радиатор

Тип системы охлаждения Активная

Пропускная способность памяти 4.2 Гб/с

Разрядность шины памяти 256 бит

Частота RAMDAC 400 МГц

Выходы DVI 2

Максимально поддерживаемое разрешение 2560x1600

Поддерживаемые 3D API DirectX 11, OpenGL 4.1

Подробнее: http://hard.rozetka....oc_1gd/p129302/

хочу трохи апгрейдити свій комп'ютер для ігр, тілько не знаю, що буде краще доставити ще одну таку саму відеокарту і поставити їх в CrossFire що встане мені в 1800-2000 грн., чи замінити її на одну але сучаснішу типу R9 270 чи 280, що по грошах обійдеться дорожче...???

Хто в цьому питанні розбирається підскажіть як краще зробити...

post-26916-0-02859600-1428401010_thumb.j

post-26916-0-32198100-1428401011_thumb.j

Опубліковано

Треба починати з того яка у вас материнська плата і чи є на ній два роз'єми PCI-E...

А то після покупки ще однієї може виявитися що її нема куди впихнути)

Опубліковано

Однозначно краще одна потужніша. Ось вам аргументи. Навіть в ідеальному варіанті 2 відеокарти не дадуть 100% подвоєння потужності. Інколи навпаки через це просідають fps. Плюс чим простіший механізм тим він надійніший, а дві відеокарти це вдвічі більше навантаження на БЖ. І останнє - не варто гнатися за DX 12 як радять вище, якщо судити обєктивн навіть зараз DX11 реалізований для галочки, і не дає того ефекту який обіцяли при анонсі.

Опубліковано

Однозначно краще одна потужніша. Ось вам аргументи. Навіть в ідеальному варіанті 2 відеокарти не дадуть 100% подвоєння потужності. Інколи навпаки через це просідають fps. Плюс чим простіший механізм тим він надійніший, а дві відеокарти це вдвічі більше навантаження на БЖ. І останнє - не варто гнатися за DX 12 як радять вище, якщо судити обєктивн навіть зараз DX11 реалізований для галочки, і не дає того ефекту який обіцяли при анонсі.

саме хотів вставити своїх "5 копійок" на рахунок DX, випередили))

Опубліковано

на рахунок DX11 - категорично не погоджуються, вже багато ігр банально не запускаються на відеокартах без підтримки DX11, так само буде і з DX12. І тут справа не у ефектах - а в тому, що банально розробники не будуть робити ігри під старий API - бо це зайва витрата на оплату праці програмістів.
Опубліковано

на рахунок DX11 - категорично не погоджуються, вже багато ігр банально не запускаються на відеокартах без підтримки DX11, так само буде і з DX12.

Назвіть не задумуючись хоча б 3 AAA тайтли, які йдуть на 10 і не йдуть на 11. Та й я говорив трохі про інше, а саме реалізацію dx11 з тими фішками з якими обіцяли. Головна з яки прирост fps. Поки будуть dx12 only проекти пройде 3-5 років. А тоді вже будуть інші відео актуальні.

Опубліковано

Назвіть не задумуючись хоча б 3 AAA тайтли, які йдуть на 10 і не йдуть на 11. Та й я говорив трохі про інше, а саме реалізацію dx11 з тими фішками з якими обіцяли. Головна з яки прирост fps. Поки будуть dx12 only проекти пройде 3-5 років. А тоді вже будуть інші відео актуальні.

При чому тут реалізація того що обіцяли? Справа в тому, що треба буде продавати нові відеокарти і віндовс 10, бо тільки воно підтримує dx12, невже це не очевидно?
Опубліковано

При чому тут реалізація того що обіцяли? Справа в тому, що треба буде продавати нові відеокарти і віндовс 10, бо тільки воно підтримує dx12, невже це не очевидно?

Ви так і не назвали dx11 ексклюзиви. Завжди треба щось продавати, але це не привід вестися на рекламу та маркетинг. Ну і перші рішення на новому Api , будуть не дуже потужні через погану оптимізацію, як вчить досвід попередніх поколінь. невже це не очевидно)

Опубліковано

Ви так і не назвали dx11 ексклюзиви. Завжди треба щось продавати, але це не привід вестися на рекламу та маркетинг. Ну і перші рішення на новому Api , будуть не дуже потужні через погану оптимізацію, як вчить досвід попередніх поколінь. невже це не очевидно)

якраз dx12 обіцяє бути швидшим за dx11. Ексклюзиви не називаю бо це загальновідома інформація.
Опубліковано

1. Alien: Isolation

2. Assassin's Creed Unity

3. Call of Duty: Advanced Warfare

і т.д. - http://en.wikipedia....ectX_11_support

Здаюся, ви мене перконали купувати Титан зет за 20 з чимось тисяч гривень, для ігор де не сама передова графіка( я не про левел дизайн), і які при хорошій оптимізація тянула б без проблем таж 6850:)

P.S а dx10 обіцяла бути швидшим за dx 9:)

Опубліковано

Здаюся, ви мене перконали купувати Титан зет за 20 з чимось тисяч гривень, для ігор де не сама передова графіка( я не про левел дизайн), і які при хорошій оптимізація тянула б без проблем таж 6850:)

Про GCN і Mantle нічого не чули?

почитайте уважно переваги DX12 і які відеокарти будуть його підтримувати і можливо вам не доведеться купувати Титан ;)

Саме тому не варто купувати другу 6850, яка це все не підтримує.
Опубліковано

2 однакових відяхи дадуть приросту десь 20% - 40% МАМКСИМУМ! Як не крути.

Рекомендують поставити приблизну за параметрами (але шустрішу) nVidia до Радеона. Щоб Нвідія рахувала фізику а Радеон малював графіку. Але, походу, зараз усе реалізовано вже в одній.

Ось твоя відяха в тестах (CrossFire) і сама. Хоча мало віриться

6850_cf.png

Опубліковано

мав таку відяшку - просто супер. Але ТСу рекомендую ще раз провірити БЖ,мамку і проц - чи витяне крос?. Через 6 місяців-1рік вже знову прийдеться міняти ці 2 відяхі на 1 новішу,як не крути, тому краще вже продавай цю відяшку мені і купуй R9, а через рік став кросс.

п.с. і не задумуйся про жираф )

і ще один + на покупку R9 280

Опубліковано

п.с. і не задумуйся про жираф )

П-ф-ф - кому потрібні радікі? Візьми GTX770 і матимеш щастя надовго!

Бо ті радікі, якщо Б.В. - то 98% майнили на них. Вони просто більше ні на що не здатні, гратися ж на них нереально.. Тільки майнити.

А після кількох місяців майнінга - відяха своє вже віджила...

Опубліковано

П-ф-ф - кому потрібні радікі? Візьми GTX770 і матимеш щастя надовго!

Бо ті радікі, якщо Б.В. - то 98% майнили на них. Вони просто більше ні на що не здатні, гратися ж на них нереально.. Тільки майнити.

А після кількох місяців майнінга - відяха своє вже віджила...

вони здатні на те саме + майнінг :). Про гратися не реально - смішно , графіка на нових консолях від AMD.
Опубліковано

графіка на нових консолях від AMD.

Теж мені показник. Усі компютерні ефекти в крутих фільмах, (з крутою графікою) типу Залізна Людина, робляться на обладнанні Нвідія!

Опубліковано

графіка на нових консолях від AMD.

Теж мені показник. Усі компютерні ефекти в крутих фільмах, (з крутою графікою) типу Залізна Людина, робляться на обладнанні Нвідія!

от тільки нові ігри на xbox one будуть оптимізовуватись на directx 12 під яку платформу? Правильно - під amd :)
Опубліковано

От я не розумію цього холівару.

Єдине, в чому на мою думку, зараз перемагає АМД (Радеони) - це у DX12. І то не набагато випереджає nVidia. (Це якщо порівнювати ТОП)

Це порівняння Лексуса та Майбаха.

Опубліковано

Nwidia запевняє що DX12 будуть підтримувати всі відяхи що зараз підтримують DX11, тобто на артхіхектурі Fermi, Kepler и Maxwell.

І значний приріст в продуктивності буде спостерігатися не лише в іграх заточених під DX12, а взагалі в будь-яких.

Так що автору теми однозначно варто придбати відяшку новішу з підтримкою DX11 і чекати літа щоб перейти на Windows 10

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...