Перейти до змісту

Перехід на DirectX 11. За скільки апгрейд ?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є ось така машина:

проц - Intel Core 2 Duo E8500, 3177 MHz

мамка - Asus P5Q SE2

пам"ять - 4096 МБ (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

відео - NVIDIA GeForce 9600 GT (1 ГБ)

Часом ще хоцца поганяти якусь цікаву іграшку на вихідних. Але за останній рік практично всі вони виходять під DirectX 11, і залишається тільки повздихати і проходити мимо. :(

Ото ж питання: за яку мінімальну суму (і на яке конкретне залізо) можна проапгрейдити таку систему, ну щоб пограти хоча б на мінімалках нові ігри на DirectX 11 ?

Опубліковано

Ну це зрозуміло що без заміни відяхи ніяк. Малось на увазі чи можна обійтись лише цим одним, мінімальним апгрейдом, чи вистачить, чи спрацюється вона зі старими комплектуючими

Опубліковано

Ну це зрозуміло що без заміни відяхи ніяк. Малось на увазі чи можна обійтись лише цим одним, мінімальним апгрейдом, чи вистачить, чи спрацюється вона зі старими комплектуючими

Для Вашої системи достатньо лише відаху в районі 80-100 баксів, це і буде мінімальний апгрейд бо якщо взяти дорожчу відаху то Ваш проц її не нагрузить в повному обсязі і тоді вже треба апргейдити проц і мать (якщо ненайдете проца потужнішого під свій сокет).

Опубліковано

чи можна обійтись лише цим одним, мінімальним апгрейдом, чи вистачить, чи спрацюється вона зі старими комплектуючими

Цілком. Asus P5Q SE2 - мамка підтримує 16 гіг озу. І ксеони 771 сокет із 4-ма ядрами. Тобто апгрейд процесора (щоб відяха його не обганяла) і досить.

Такі ксеони конкурують і з і3 :)

Опубліковано

Я дивлюся в сторону GTX450 / 460 / GTX550TI / 560 / 560TI Не люблю радеонів, томі їх і не розглядаю. (Думка суб'єктивна).

Опубліковано

Дякую за поради. Тобто брати будь-яку найдешевшу GeForce починаючи з 4-ої серії і це й буде оптимально-найпростіший і бюджетний варіант, так я зрозумів ? Я теж чомусь недолюблюю радеонів. А заміна ще й проца і більш потужна відяха, то вже певно блок живлення здується....

Ну і як продовження теми, якщо хтось де зустрічав чи має на продаж щось типу GTX450 / 460, то маякуйте, пропонуйте :)

Опубліковано

Дякую за поради. Тобто брати будь-яку найдешевшу GeForce починаючи з 4-ої серії і це й буде оптимально-найпростіший і бюджетний варіант, так я зрозумів ? Я теж чомусь недолюблюю радеонів. А заміна ще й проца і більш потужна відяха, то вже певно блок живлення здується....

Ну і як продовження теми, якщо хтось де зустрічав чи має на продаж щось типу GTX450 / 460, то маякуйте, пропонуйте :)

наприклад radeo 7770 буде в раз 5 потужніше за 9600 але енергоспоживання те ж саме.
Опубліковано

Можливо, я не сперечаюсь, всі моделі не порівнював. Але думаю ніхто не відмінить динаміку що в середньому за більшу потужність доводиться платити більшим енергоспоживанням. Тому я й запитував порад, треба апгрейднутись не тільки мінімально по фінансах, але й по навантаженню на блок живлення, який також не дозволить значного приросту

Опубліковано

обто брати будь-яку найдешевшу GeForce починаючи з 4-ої серії і це й буде оптимально-найпростіший і бюджетний варіант, так я зрозумів ?

Так.

А заміна ще й проца і більш потужна відяха, то вже певно блок живлення здується....

Ні. От якби вже ти брав GTX570, тоді да.

Не ти один :) Я також шукаю. Пошукай на ОЛХ. Там можна знайти по людським цінам. Але щоб не попастися на кидалу.

Шукай, щось подыбне на GTX450 чи GTX550Ti - саме то.

Опубліковано

Я дивлюся в сторону GTX450 / 460 / GTX550TI / 560 / 560TI Не люблю радеонів, томі їх і не розглядаю. (Думка суб'єктивна).

аналогічно недолюблюю nvidia через проблеми з відвалами, що були колись, та незрозумілим маркуванням як то gst, gtx, ti, gso і тд.. Ну і ще плюс радеонів - консолі зараз всі на них, що скажеться рано чи пізно на оптимізації.

Можливо, я не сперечаюсь, всі моделі не порівнював. Але думаю ніхто не відмінить динаміку що в середньому за більшу потужність доводиться платити більшим енергоспоживанням. Тому я й запитував порад, треба апгрейднутись не тільки мінімально по фінансах, але й по навантаженню на блок живлення, який також не дозволить значного приросту

таке правило діє лише у межах одного техпроцесу
Опубліковано

Zheny@, це що ж, такі дефіцитні затребувані моделі особливі чи що ? Не хочуть їх продавати ? І яка орієнтовно об"єктивна ціна на них зараз може бути ?

Опубліковано

а яби порадив щось вже нормальне купувати.

сам стикався з такоюж проблемою. купив відяшку на трохі вперед. (GTX 650 ti boost), нарадуватись неможу, про відео навіть не переживаю.

як не крути, через трохи часу захочеться чогось потужнішого.

Опубліковано

Foross, воно то все так, добротна річ звичайно що добре. Але якби тільки цим все вирішувалось то всі би їздили на мерсах а ваз розорився би :) Такому мегагеймеру як я, щоб погоцати годинку в тиждень (і то можливо не кожен), то якраз оптимально це взяти найдешевше аби виконувало свої функціїї. На 1,5-2 роки думаю вистачить, а на більше і не треба. Я колись так само брав свою нинішню відяху здавалось трохи наперед, і що вийшло ? Що рік тому я на ній грав в будь-яку існуючу гру, а потім бац, і всі масово перейшли на штампування на діректХ11, і я одразу залишився не при дєлах.... абідно...

Опубліковано

яка файна ціна на купити у нас, скажімо - GTX 460s 1 GB DDR5, GTX 460 768 MB DDR5?

Ціни різні. Від 1200 за gts450 і 1500 за gtx460 SE є і значно дорожчі. :)

Опубліковано

Ще додам що окрім апгрейду заліза автору теми треба буде перейти на Windows 7 (це на випадок того якщо засидівся на ХР).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...