Перейти до змісту

Вихревой Индукционный Нагреватель для опалення будинку

nicolay

Рекомендовані повідомлення

Знайшов на ресурсах інтернету таку річ Вихревой Индукционный Нагреватель компанія його пропонує як альтернативу газу. Компанія якась підозріла всі їх партнери це російські компанії. Написано багато хвальби, на цей ВІН, але думка форумчан це головніше як хвальба самої компанії. Як на мене індукційні нагрівачі є небезпечні для людей в першу чергу для сердечників. Як можна гріти воду , пускати її по батареях в хаті , а коли я вішаю стірку на батарею і в цей момент воно якраз підігріває воду чи це є безпечно?

post-579-0-84895400-1424259020_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дешево грітись електроенергією можна лише за допомогою теплових насосів. Якщо пишуть, що ккд більше 100% - питання відкіля? В теплових насосах зрозуміло де береться тепло. Якщо ккд менше 100% то чим тен гірше?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо пишуть кпд більше 100% і це не є тепловий насос, а тим більше якщо десь бачите буквосполучення "нано-...." - запам"ятайте ту штуку яку вам намагаються впарити і більше ніде не пробуйте її купити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У нас нема професіоналів по всановленню теплових насосів. Є багато новичків які кричать що вміють це робити, але суть не в тому чи вмієш ти зробити ,а як довго цей тепловий насос прослужить .Після 10 років експлуатаціїї при неправильному встановлені тих насосів КПД знижується на 50%. Але цілком згідний що це хороша альтернатива.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У нас нема професіоналів по всановленню теплових насосів. Є багато новичків які кричать що вміють це робити, але суть не в тому чи вмієш ти зробити ,а як довго цей тепловий насос прослужить .Після 10 років експлуатаціїї при неправильному встановлені тих насосів КПД знижується на 50%. Але цілком згідний що це хороша альтернатива.

Я думаю над встановленням у себе вдома повітряного теплового насосу - кондиціонеру, орієнтованого на обігрів в зимовий період. Спеціалістів по кондиціонерах вистачає. Долар скочив, зараза, а то вже б мав таку цяцьку. В ідеалі було б добре теплу підлогу від нього провести, кпд ще вище було б.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайшов на ресурсах інтернету таку річ Вихревой Индукционный Нагреватель компанія його пропонує як альтернативу газу. Компанія якась підозріла всі їх партнери це російські компанії. Написано багато хвальби, на цей ВІН, але думка форумчан це головніше як хвальба самої компанії. Як на мене індукційні нагрівачі є небезпечні для людей в першу чергу для сердечників. Як можна гріти воду , пускати її по батареях в хаті , а коли я вішаю стірку на батарею і в цей момент воно якраз підігріває воду чи це є безпечно?

А в чому власне фішка цієї х-ні (крім назви)? В тому, що заявлений ККД - до 98%, а ціна - дорога?

Тепер рахуємо. Для того, щоб отримати 10 кВт тепла при спалюванні газу в котлі, треба 0.8-1.2 куб.м природного газу (зазвичай для спрощення беруть, що при спалюванні 1 куб.м газу отримують 10 кВт тепла). Для того, щоб отримати 10 кВт тепла з допомогою ВИН, треба заплатити за мінімум 10/0.98 = 10.2 кВт.годин

Принципово - витрати при опаленні з ВИН будуть такими ж, як і при використанні електрокотла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ККД звичайного ТЕН-у - теж біля 98%, а всі, що пропонують якусь "альтернативу" (теплові насоси - то не то) - це "діти лейтенанта Шмідта" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тепловий насос це холодильник - немає там високих матерій. Всі біди та поломки через безвідповідальність, неохайність та пофігізм майстрів. Як і в будь якій справі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво дізнатись, чи хтось у луцьку має тепловий насос в парі з газовим котлом. і до кого звертався для встановлення - до майстрів з києва?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво дізнатись, чи хтось у луцьку має тепловий насос в парі з газовим котлом. і до кого звертався для встановлення - до майстрів з києва?

У мене тепловий насос повітря-повітря (промисловий кондиціонер). Знаходиться не в Луцьку (150 км). Встановлювали луцькі майстри.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю над встановленням у себе вдома повітряного теплового насосу - кондиціонеру, орієнтованого на обігрів в зимовий період. Спеціалістів по кондиціонерах вистачає. Долар скочив, зараза, а то вже б мав таку цяцьку. В ідеалі було б добре теплу підлогу від нього провести, кпд ще вище було б.

Недолік в теплонасосі повітря-вода один, але істотний: з морозного повітря багато тепла не відбереш
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

sergkots, чи могли б розповісти детальніше: марка насосу, чому обирали повітря-повітря, а не грунтовий, скільки вже експлуатуєте, які недоліки, яка у вас теплоізоляція будинку. дякую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

sergkots, чи могли б розповісти детальніше: марка насосу, чому обирали повітря-повітря, а не грунтовий, скільки вже експлуатуєте, які недоліки, яка у вас теплоізоляція будинку. дякую

1. Марку вже не пам’ятаю (щось із промислових японців).

2. Там газу немає. Були варіанти електрика або дрова. З дровами свої заморочки були (це кафе, працівниці дівчата). Вирішив електро. Спец у якого замовляв кондиціонер та витяжку порадив взяти промисловий (є 3 фази) із підігрівом. Пояснив як і чому це буде економніше ніж прості конвектори. Грунтовий на той час навіть не розглядав - не знав, що це таке.

3. Запущений був у 2008 році. Кафе зачинено у 2010. Працював відповідно взимку та влітку.

4. Недолік один - падає температура повітря, падає ккд. Ну і повітряний нагрів має як плюси так і мінуси.

5. Приміщення із сендвіч панелів (оцинковка-10 см пінопласт-оцинковка). Вентиляція приточно-витяжна без рекуператора тепла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бачив я на одному з підприэмств області вихровий парогенератор. Максимум, що він видавав так це гарячу воду, а по ККД - перебільшення, суто маркетинговий хід.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Недолік в теплонасосі повітря-вода один, але істотний: з морозного повітря багато тепла не відбереш

а як вам такий апарат

Бытовой тепловой насос. Адаптирован для работы на тепло в северных странах;

Характеристики:

Производительность Холод кВт 6,45 (1,50-7,00) Тепло кВт 7,00 (1,20-7,80) Источник электропитания ~ 220-240В/50Гц/1Ф Номинальная потребляемая мощность Холод кВт 1,85 (0,35-2,50) Тепло кВт 1,98 (0,35-2,70) Энергоэффективность EER (холод) кВт/кВт 3,78 C.O.P. (тепло) кВт/кВт 3,90 Сезонный коэффициент производительности системы SEER (охлаждение) кВт/кВт 6,5(А++) SCOP (обогрев) кВт/кВт 4,3(А+) Воздухопроизводительность м³/ч 1000 Уровень шума вн. блок (мин/сред/мак) Дб(А) 31/35/40 нар. блок Дб(А) 55 Тип хладагента R410А Габаритные размеры (ширина/высота/глубина) вн. блок мм 1008х319х221 нар. блок мм 955х700х396 Масса вн. блок кг 15 нар. блок кг 55 Тип компрессора роторный Осушение л/ч 2,00 Температурный диапазон работы °C -20/48 Объем газовой зарядки кг 1,40 Диаметр жидкостной магистрали мм/дюйм 6,38/1/4" Диаметр газовой магистрали мм/дюйм 12,7/1/2" Максимальный перепад высоты магистрали м 10 Максимальная длина магистрали м 25 Расстояние между болтами крепления нар. блока мм 560

є трохи інша модель, з режимом роботи від -30, але там SCOP 3,95 проти 4,3 у цього

споживаючи 2 кВт електроенергії він теоретично може обігріти усю мою квартиру - 7 кВт

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

taurus07, почитайте про рекуператори тепла. У наших оселях дуже великі теплові втрати. Джерел тепла у сучасній оселі повно - всі електроприлади + кухня + гаряча вода. Втрати йдуть через стіни, вікна, вентиляцію. З першими двома позиціями все зрозуміло - є і пропозиції на ринку, були б гроші. З вентиляцією все значно сумніше. Якщо будувати будинок з нуля - можна зробити нормальну, перевірену приточно-витяжну систему із рекуперацією та підігрівом вхідного повітря у земляному контурі. У квартирі такої можливості нема і немає готових рішень - потрібно щось придумувати самому. Причому можна комбінувати із вказаним вами тепловим насосос.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рекуператори - це не для наших реалій імхо. Поясню. Це придумано "буржуями" для своїх каркасних, або "легких" будинків, які являють собою "бутерброд" з мінватою всередині. Такі будинки не "прогріваються", і не тримають тепло, на відміну від наших кам"яних, "важких". Якщо в каркасному будинку відкрити кватирку -все тепло "вилетить" назовні, і доведеться знов нагрівати весь об'єм внутрішнього повітря. Наші "кам'яниці" такого не бояться, бо від нагрітих стін тепло знов перейде повітрю. По енергоефективності (мінімізації втрат тепла) каркасні будинки кращі. Також вони значно дешевші і швидші в спорудженні. Зате по довновічності - програють, зазвичай 40-50 років, потім - "в труху", а кам'яниця буде стояти вічність, "і дітям і внукам". Вибір - за вами :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Harddriver, на рахунок рекуператорів ви не праві. Йде викид теплого повітря назовні - тепло втрачається, незалежно від того який будинок. Наприклад: витяжка за 1 годину видула 50 м3 п овітря з температурою 20 градусів, зайшло у приміщення також 50 м3 але вже з температурою 0 градусів. Це повітря потрібно нагріти - якщо воно нагріється від стін, то вони відповідно охолонуть. Втрати тепла від вентиляції не залежать жодним чином від матеріалу стін. Закони фізики.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

. Якщо будувати будинок з нуля - можна зробити нормальну, перевірену приточно-витяжну систему із рекуперацією та підігрівом вхідного повітря у земляному контурі. У квартирі такої можливості нема і немає готових рішень - потрібно щось придумувати самому. Причому можна комбінувати із вказаним вами тепловим насосос.

а як про це дізнатись детальніше, поки ще будинок не збудований?

. Якщо будувати будинок з нуля - можна зробити нормальну, перевірену приточно-витяжну систему із рекуперацією та підігрівом вхідного повітря у земляному контурі. У квартирі такої можливості нема і немає готових рішень - потрібно щось придумувати самому. Причому можна комбінувати із вказаним вами тепловим насосос.

а як про це дізнатись детальніше, поки ще будинок не збудований?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nicolay, тут є про український енергоефективний будинок:

http://ecotown.com.ua/news/YAk-buduvaly-pershyy-v-Ukrayini-pasyvnyy-budynok/

Багато інфи на англомовних сайтах. Те, що продають у нас із рекуператорів, сильно велика націнка. В інтернеті є багато інформації як можна зробити рекуператор самому або замовити - це не складно. Я хочу зробити активний рекуператор (рекуператор + тепловий насос).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рекуператори Прана - це децентралізована система рекуперації. простота в установці тадешевизна. Мідний теплообмінний. Собі ставити буду їх

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рекуператори Прана - це децентралізована система рекуперації. простота в установці тадешевизна. Мідний теплообмінний. Собі ставити буду їх

А конденсат? А обмерзання? На вході ж може бути -20. Чому труби в землю закопують - щоб підігріти вхідне повітря вище 0. Тоді не буде обледеніння на вихідному потоці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Був у Львові на виставці - їх варіант мене найбільш зацікавив. Цей електроприлад не потребує складної системи, просто висверлюється діра в стіні і вставляєтсья. Конденсат може утворюватись - він виводться на вулицю (нахил 5 градусів труби.) і він не значний, не так як в кондишині. Але коли на вулиці більше ніж -15 можуть бути проблеми. Тоді варто замовити додатковий підігрів рекуператора і проблеми пропадають)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені здається риття траншеї, прокладка труби не дешевої, залиття бетоном її, постійне чищення, установлення фільтрів, боротьба з комахами, це все створює тільки труднощі а не економію. Підземний рекуператор , потребує певний затратливий ухід, фільтри міняти теж треба протягом якогось періоду.Треба побороти запах пластікової труби і сирості.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

В мого знайого три роки вже стоїть. Шведський. На опалювальну площу близько 333 м.кв. Працює нормально. Я бачив особисто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...