Перейти до змісту

Чи потрібен закордонний паспорт для поїздки в Білорусію

Lena13

Рекомендовані повідомлення

Чи потрібен закордонний паспорт для поїздки в Білорусію.?

Маю машину на польських номерах потрібно перетинати кордон 1 раз в 5 днів. Вчора при перетині кордону з України в Білорусію таможниця попросила пред*явати закордонний паспорт, коли я відповіла що я не брала його з собою мене вернули назад ( не випустили за кордон) в інеті нічого не можу знайти на рахунок цього, може ви вкурсі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дружина з мінська

їздив завжди по внутрішньому

про закордонний вперше чую але можливо, у звязку з останніми подіями, закон змінили

чув шо москалі грозились перейти на загран

а про білорусь ніц не чути

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як нашим таможникам доказати що можна їздити по нашому паспорті?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а у Вас закордонного нема ?

Закордонний паспорт просять бо у Вас авто на якій реєстрації? Правильно - закордонній)

По внутрішньому лише на тазіках із Українськими номерами, пішком, на самокаті, велосипеді, автобусі, поїзді.. )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а у Вас закордонного нема ?

Закордонний паспорт просять бо у Вас авто на якій реєстрації? Правильно - закордонній)

По внутрішньому лише на тазіках із Українськими номерами, пішком, на самокаті, велосипеді, автобусі, поїзді.. )

з закордонним не їжджу бо там ставлять штамп, раніше їздила по нашому паспорті ціле літо!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут нюанс якби в тому, що Білорусь що митний союз, зі усіма витікаючими наслідками у вигляді вільного кордону. А з 1 січня 2015 в'їзд по паспорту закордонному для всіх країн МС мав бути, але Росія в себе зробила поправки. Так що по ідеї все вірно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не попала до білорусів мене наші таможники вернули бо не було зак. паспорта

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закордонний паспорт просять бо у Вас авто на якій реєстрації? Правильно - закордонній) По внутрішньому лише на тазіках із Українськими номерами, пішком, на самокаті, велосипеді, автобусі, поїзді.. )

Яке значення має номерний знак? Ви зможете підтвердити посиланням на джерело ваших тверджень?

А з 1 січня 2015 в'їзд по паспорту закордонному для всіх країн МС мав бути, але Росія в себе зробила поправки. Так що по ідеї все вірно.

Більш правдоподібно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 місяця потому...

Здрастуйте

Це поодинокий\індивідуальний випадок чи щось справді в законодавстві України змінилось.

Мене цікавить чи можна пересікти кордон Білорусії з українським внутрішнім паспортом(в паспорті ПІП прописними, не друкованими літерами)?

Хто останнім часом їздив по внутрішньому паспорту (коли і яким транспортом і де пересікав кардон)?

Дякую за відповіді....

Які ще дакументи потрібні .... напр мед. страховку. ..

Тут натикнувся в інтернеті на інформацію... цікаво на скільки вона актуальна і як воно на справді і на практиці

http://www.migrantin...amy-ukrayny.htm

Яна 03.06.2015 10:12

День добрий, скажіть будь ласка, чи вистачить лише внутрішнього паспорта громадянина України для перетину кордону з Білорусю та перебуванню там на вихідних?

Модератор Порядок безвізових поїздок громадян України на територію Республіки Білорусь регламентується Угодою між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян від 12 червня 2009 року. Громадяни України можуть в’їжджати, виїжджати, перебувати і пересуватися територією Республіки Білорусь без віз з дотриманням правил перебування і реєстрації, що діють в Республіці Білорусь, по документах, що посвідчують особу і підтверджують громадянство. Такими документами є: 1. Паспорт громадянина України (тільки для перетинання державного кордону між Україною та Республікою Білорусь і знаходження на території Республіки Білорусь). 2. Паспорт громадянина України для виїзду за кордон. 3. Дипломатичний паспорт. 4. Службовий паспорт. 5. Проїзний документ дитини. 6. Посвідчення особи моряка (за наявності суднової ролі або витягу з неї). 7. Посвідчення члена екіпажу повітряного судна (за наявності запису в польотному завданні). 8. Посвідчення особи на повернення в Україну (для повернення до України або транзитного проїзду через територію Республіки Білорусь з метою повернення до України). Громадяни України впродовж 30 діб можуть перебувати на території Республіки Білорусь без реєстрації. Якщо заплановано термін перебування понад 30 днів, то необхідно зареєструватися, зокрема, у готелі або в територіальному підрозділі з громадянства та міграції за місцем

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю, це все з-за авто на польських номерах.

Напевно перестраховуються, оскільки кордон перетинає особа, і до правил перетину кордону особами номерні знаки стосунку не мають. Можливо якась усталена неофіційна практика.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі місцеві ображаються на "Білорусія", треба казати "Білорусь"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто небуть перетенав недавно білоруський кордон з внутрішнім паспортом громадянина Уркраїни?

Тут звонив на телефон пограничной службы Украины - +380 (44) 527-63-63.

Відповіли що без проблем, з внутрішнім папортом пропускают... сказали якщо-що звертатис до них...

щось тут не клеїтся...

Тут от новина за 30 червня 2015

"Щоб поїхати до Білорусі, громадянам України з нового року будуть потрібні закордонні паспорти. "

http://www.radiosvoboda.org/content/article/919640.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто небуть перетенав недавно білоруський кордон з внутрішнім паспортом громадянина Уркраїни?

Тут звонив на телефон пограничной службы Украины - +380 (44) 527-63-63.

Відповіли що без проблем, з внутрішнім папортом пропускают... сказали якщо-що звертатис до них...

щось тут не клеїтся...

Тут от новина за 30 червня 2015

"Щоб поїхати до Білорусі, громадянам України з нового року будуть потрібні закордонні паспорти. "

http://www.radiosvob...cle/919640.html

привіт, я їздив 10-го червня все нормально, пропустили по нашому паспорту...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі місцеві ображаються на "Білорусія", треба казати "Білорусь"

Місцева вата білорусія і каже. А тої вати там багато. А ось патріоти то і правда Білорусь кажуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ут от новина за 30 червня 2015 "Щоб поїхати до Білорусі, громадянам України з нового року будуть потрібні закордонні паспорти. " http://www.radiosvob...cle/919640.html

По-перше - на сараї _уй написано, а там дрова лежать. Це я про те кому ви більше вірите - інтернету чи прикордонній службі.

По-друге - ви впевнені що новина від 2015 року? Точно? Перечитайте статтю ще раз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

привіт, я їздив 10-го червня все нормально, пропустили по нашому паспорту...

В вашому внутрішьому паспорті ПІП прописними ча друкованими літерами?

Це має значеннядля прикордоників? хтось щось знає на рахунок цього?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...