Перейти до змісту

Зеброва Амадина


Julia_G

Рекомендовані повідомлення

Зеброва амадина (Taeniopygia guttata), птиця сімейства в'юркових ткачиків.

Зеброва амадина - одна з найбільш популярних ткачикових птахів, яких розводять любителі. Це невелика птиця (довжина її близько 11 см) дуже красива, до того ж невибаглива.

У самця верх голови, шия і передня частина спини попелясто-сірі. Передня частина шиї і груди мають тонкий поперечно-смугастий малюнок. "Зеброве" забарвлення виходить завдяки поєднанню чорних і світлих смужок на грудях (звідси назва). Верхні пір'я, що криють хвоста чорні з білими вершинами. Бока тіла каштанові, з безліччю білих цяток. Спина і крила сіро-бурі, хвіст темно-бурий. Дзьоб коралово-червоний, ноги світло-оранжеві. Оперення самки менш яскраве, в ньому відсутній зебровий малюнок на горлі та грудях. Черевце злегка жовтувате. У молодих особин оперення має бурий відтінок, а дзьоб чорний. Природний ареал зебрової амадини охоплює всю Австралію, за винятком самих північних і південних районів цього материка. Мешкає на рівнинах, зарослих травою, з поодинокими кущами і деревами, любить селитися недалеко від води. Під гніздовий період об'єднується у зграї, здійснюючи невеликі кочівлі. Живиться насінням трав та інших рослин, збираючи їх на землі.

Зеброва амадина - одна з найулюбленіших кімнатних птахів. Була завезена в Європу з австралійського континенту в кінці 19 століття і потім одомашнена. За порівняно короткий період одомашнення (близько 100 років) виведено безліч штучних порід і забарвлень, але найкрасивішою і ефектною залишається природна забарвлення зебрових амадин.

Ці невеликі, значно менше канарки пташки підкуповують приємним декоративним виглядом і невимогливістю до корму. Основним кормом служить просо, переважніше світле, так як у нього шкірка тонше. Крім основного корму, можна давати морквяну суміш, рубане куряче яйце, білий хліб в молоці або у воді і зелень.

189764dea17d.jpg

b1fe7f1d4dac.jpg

e7d62fa59126.jpg

a5b72d425b62.jpg

49ebde900c8c.jpg

Продам пташенят. тел.: 095 13 33 754

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Є в наявності сіре пташення сірого кольору, скоріше за все хлопчик, 20 березня вилупився

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...