Перейти до змісту

Волинський Обласний Координаційний Центр допомоги бійцям АТО. Кампанія "Меценати для солдата"


odna

Рекомендовані повідомлення

Суть кампанії - нефінансова допомога підприємців, або підприємств бійцям, або їх сім'ям. Меценат сам вирішує, яку форму допомоги він вибирає. Це може бути постійнодіюча знижка на товари, або послуги. Одноразова льгота всім бійцям, що звернуться, або обмеженій кількості на певний проміжок часу, подарункові сертифікати, тощо. Інформацію про себе і про форму своєї допомоги меценат надає Координаційному Центру. Зараз там набирається база бажаючих приймати участь у допомозі. Ті що потребують допомги, будуть направлятись Центром до конкретних меценатів. Потреби у бійців різноманітні. Від насущних, як транспортні послуги, медицина, стоматологія, психологія, так і побутові - ремонт, опалення, діти в школу, тощо.

Детальніша інформація подається у соцмережах та ЗМІ.

10407837_787828801303828_475283974522695481_n.jpg?oh=ec566987efde20573d9c966fa137aa2e&oe=5565E29A&__gda__=1432173002_7c8bbe50bca95e94eb7da249ff7c1682

10985554_792259187527456_5321514823021914730_o.jpg

Заявки від меценатів можно подавати, або безпосередньо у Центр, або за телефонами координаторів, або мені особисто у приватні повідомлення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якісь хитрозроблені "меценати". безготівкова підтримка, кароче, на тобі боже, що мені не хоже. а грошей не має.

мені в схрон одні меценати ковзани дитячі принесли))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо це магазин ковзанів і лиж, то да. А якщо це стоматолог, адвокат чи магазин канцтоварів, що збере дітей бійців у школу? Головне, що організатори не зв'язуються з баблом. А зв'язують реальних вояк, яки чогось потребують, з тими, хто поможе їм на льготних умовах. Скільки є таких, що хочуть допомогти, але їм треба у цьому допомогти? От і все. Тут не коньками, у гіршому випадку, нас завалять неліквідними подарунковими сертифікатами. ))

Це я так зрозуміла. Я не організатор, просто допомагаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проект цікавий і вартий уваги, але, як на мене, не зовсім вдало розкрита його суть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проект цікавий і вартий уваги, але, як на мене, не зовсім вдало розкрита його суть

Сама важко в'їжала. Але, як почала іншим пояснювати, то стало зрозуміліше. Запитуйте, якщо шо.

Я бачу користь у тому, що є багато бійців, що дуже нуждаються, але ніколи не попросять знижки, чи допомоги, коли вже сильно не припече. А є й навпаки, що нічого доброго не зробили, а натягли форму і вимагають до себе уваги.

У координаційному центрі таки сором'яги беруться на облік, їх потреби теж. Меценати теж зараз обліковуються, коли потреби з пропозиціями співпадуть, координатори зведуть бійця з благодійником. І той не буде сильно комплексувати, бо не "з вулиці" прийде, і меценат буде більш впевнений, що перед ним справжній герой, а не проходимець.

Це буде більш ефективно, чим завалені склади волонтерів різним барахлом, якого здихались "благодійники". Волонтери знають цю проблему. Відмовитись від подарунків не можно і зберігати нема де. Он на днях Самообороні передали ящик ліфчиків. Це вже, навіть, не дитячи ковзани. Це вже не смішно. Тут не дякувати, нах"й слати в самий раз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Задумка зрозуміла, але сумеіваюсь, що щось з цього вийде... Насамперед, як має дійти ця ідея до тих таких вже сором'язливих "меценатів"? Звідки вони про це дізнаються, якщо вони сором'язливі настільки, що досі не цікавились, що потрібно і чим вони можуть допомогти...? А якщо цікавились і хочуть, то й "кампанії" вони не чекали, а й так допомагають...

...ну але ... хтів би помилитись...

ПиСи: а для чого дубль-тема?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Інформування, це забота волонтерів Центру, ось я, наприклад, підключилась, хоч і не працюю там. Тупо ходим до підприємців і пропонуєм. Нічого нового. Звичаний торговий агент, тільки без товару і заробіткив. А ті, що і так допомогають, теж підключаються. Ще від однієї можливості допомогти безпосередньо не відмовляються. А де кому хочеться отримати таким чином рекламу від волонтерів. Ну, хоч так. Нам не шкода.

пс: Дубль теми вийшов не навмисно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В догонку на запитання, як взнають меценати про кампанию:

10856468_799099266843448_6181618381289191304_o.jpg

10636419_799099306843444_6807559281408632145_o.jpg

11001637_799099343510107_2215566003741611937_o.jpg

Доречи, ТзОВ "Брендборд" таким чином приєднались до акції. Теж меценати.

Ще є сітілайт біля Проміня.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо є сенс спробувати порозмовляти на цю тему з адміністраторами так званих мультидисконтних карт (наприклад, Multi Card, ТангоМаркет, QKARTA). які в своїй базі партнерів вже мають немало закладів, котрі, можливо, теж погодилися б долучитися до кампанії...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікава ідея...

Я намагаюсь допомагати грошима волонтерам, яких знаю особисто. Просто на вулиці грошей не дам, оскільки не можу проконтролювати що і куди піде, і таких як я багато. А не всі знають волонтерів особисто.

Тому варіант надання допомоги напряму бійцям - дуже хороший крок.

Доречі про "гоже і не гоже" - навіть до мене у магазин заходять хлопці з АТО. Хто на ротації, хто з госпіталю. Хтось акваріум дітям ставить, хтось собі нерви заспокоїти хоче, а у когось за його відсутності просто все пропало. Жоден не просив знижки - намагаюсь "вичислити" по розмові/одягу/поведінці...

odna, а як центр допомоги ідентифікує учасників АТО?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сама важко в'їжала. Але, як почала іншим пояснювати, то стало зрозуміліше. Запитуйте, якщо шо.

Я так зрозумів, що учасникам АТО чи їхнім сім*ям буде надаватися якась допомога (соціальна) на пільгових умовах.

Типу стоматологія зі знижкою, юр.послуги, мед.послуги і т.д.?

Вірно ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

odna, а як центр допомоги ідентифікує учасників АТО?

Я не працюю там, але розумію, що якщо це координаційний центр, то там зосереджена і структурована вся інформація по учасникам АТО. Вони і полоненими, і пропавшими безвісті займаються. Перевозкою 300-х, 200-х, всім, чим можуть. Мають безпосередній зв'язок з командирами, бійцями, родинами. Координатор центру Рижков, наприклад, сам забирав 200-х своєю особистою фурою-холодильником. Контакт з військовими постійний, бо головна допомога, звичайно, надається тим, хто воює. Скільки айдарівців, дуківців, всушників знаємо особисто. Способів перевірити багато, і не трудно, маючи такий досвід, як наши волонтери за цей рік заробили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

Лучан кличуть провідати бійців у шпиталі

Цитувати

Волонтери закликають небайдужих волинян провідати військових в Обласному госпіталі інвалідів війни.

Про це повідомляють «Меценати для солдата» у Facebook.

Завтра, 3 березня, о 18:00 волонтери відвідають військових, які лікуються в Обласному госпіталі інвалідів війни, що на вулиці Стефаника, 3 а у Луцьку.

«Друзі – завтра команда МдС (меценати для солдати,- ред.) йде провідати у шпиталі (на Кічкарівці) наших хлопців . Їх на даний момент перебуває 36 осіб. Ми вже організовуємо зусиллями наших меценатів торт, піци, каву та напої! Ще буде кілька міні-сюрпризів для бійців, які ми на разі тримаємо в таємниці», – йдеться у дописі.

Активісти закликають усіх, хто має якісь ідеї щодо відвідин, дзвонити після 17:00 за номером: +38 050 973 44 84.

«Якщо хтось бажає долучитись до нас і поспілкуватись з бійцями – теж ласкаво просимо, але попередньо зв’яжіться з нами аби усі деталі узгодити (до 10 осіб)» – додають волонтери

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Волонтери організували для бійців у шпиталі маленьке свято

Цитувати

Волонтери проекту «Меценати для солдата» відвідали бійців, які лікуються у Волинському обласному госпіталі для інвалідів війни. Для бійців волонтери привезли смаколики та організували розважальну програму.

DSC_6995.jpg

Завітали у госпіталь волонтери 3 березня.

Бійці запросили до їдальні, куди волонтери привезли подарунки від меценатів – піцу, соки, води, солодощі та каву. Окрім того, бійцям подарували патріотично бізнесову гру «Шлях до успіху». Якої ще поки немає у широкому доступі. Для бійців, у яких є маленькі діти презентували дитячі мокасини від меценатів з Данії.

Волонтери розповіли про свій проект та партнерів, які радо допомагають бійцям. На зустріч також приїхала волонтер Координаційного центру допомоги військовослужбовцям Інна Голдованська, яка запросила бійців до співпраці та розповіла про можливості допомоги для військових.

Поки бійці пригощалися, волонтери представили свою команду та розповіли про напрямки діяльності. Вони попросили військовослужбовців звертатися, коли у них будуть потреби.

Волонтери подбали й про розважальну програму. Майстер із виготовлення музичних інструментів Віктор Іщукпродемонстрував багато екзотичних та автентичних музичних інструментів та зіграв для бійців. Під час гри на одному з рідкісних інструментів-окарі, бійці та волонтери разом заспівали гімн України. Після цього умілець провів та вйіськових майстер-клас із виготовлення дудочки.

Бійців неабияк зацікавив процес – вони ставили питання та охоче аплодували Іщуку.

Волонтерка-школярка Олександра Ройко заспівала патріотичні пісні. Бійці зустріли такий подарунок бурхливими оплесками.

«Я вже п’ятий раз по госпіталях, бо мене взяли воювати із хворобами – мене бронхіальна астма та спинна грижа. Ніхто на це не зважав, просто відправили на передову. Слава Богу, що живий вернувся», – пригадав боєць тербату «Волинь» Віталій Супрунюк. За його словами, у лікарні чудове відношення до військовослужбовців. Проте хлопці потребують й психологічної допомоги, щоб безболісно повернутися до звичного життя. Тож хлопцям важливо, щоб про них не забували. Супрунюк подякував волонтерам за постійну небайдужість і спілкування.

«Сьогодні ми традиційно приїхали у наш луцький госпіталь, бо вважаємо, що це то мінімум, який ми можемо сьогодні зробити для хлопців в шпиталі», – розповіла координатор проекту Ніла Головатська. За її словами, серед бійців вже є знайомі обличчя. Волонтерка рада, що на заклик допомогти солдатам відгукнулося багато небайдужих людей.

«Всі дарунки сьогоднішні подаровані нашими луцькими меценатами-підприємцями, які дуже шанують наших учасників, вони надають великий спектр послуг та знижок», – додала Головатська. Волонтер додала, що найприємніше – це бачити радість в очах хлопців, які розуміють, що про них не забули.

Наприкінці Руслан Теліпський подарував усім військовими поштівки зі світлин, які були зроблені у зоні АТО.

Спойлер

DSC_6995-848x562.jpg

K1024_DSC_6910-848x561.jpg
 
 
 
 
DSC_6995-150x100.jpg
K1024_DSC_6910-150x100.jpg
K1024_DSC_6913-150x100.jpg
K1024_DSC_6916-150x100.jpg
K1024_DSC_6917-150x100.jpg
K1024_DSC_6920-150x100.jpg
K1024_DSC_6923-150x100.jpg
K1024_DSC_6926-150x100.jpg
K1024_DSC_6928-150x100.jpg
K1024_DSC_6929-150x100.jpg
K1024_DSC_6930-150x100.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...