Перейти до змісту

Зборка комп'ютера до 5000

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня! Маю свій старий комп і щось останнім часом він вже дуже почав зависати і ось вирішив я його покращити. Недовго полазивши в просторах інтернету зрозумів що покращувати там нема що.. І ось я собі так прикинув в ньому нормальний тільки БЖ, корпус ну кулери ще можна оставити і жорсткі диски так як мінялись вони нещодавно. Тобто мені потрібно новий процесор,відеокарта,мат.плата і оперативна память і якщо з останньою я ще можу щось підібрати то по інших комплектуючих якось я не дуже шарю. І ось власне прохання - Порадьте які комплектуючі можна взяти на суму до 5000 грн щоб більш менш пристойно можна було б подивитись якесь відео в гарній якості, пограти ігри на норм настройках графіки і таке інше. Бажано відразу вказувати ціну:)

Опубліковано

Порадьте які комплектуючі можна взяти на суму до 5000 грн

б/в :)

А якщо серйозно, то я б дивився в бік АМДшних АПУ. Наприклад, А10-7800+найдешевша мамка +8гб пам"яті (потрібна швидка), але в бюджет така збірка не влізе.

Опубліковано

Бажано відразу вказувати ціну :)

Ось це я сьогодні прицінявся, але ціна не те що кусається - вона гризе до кісного мозку.

А апати так, щоб через рік знову апати ну його в баню (апаю раз в 4 роки).

імхо: Бюджет з новим залізом не реальний.

post-119-0-36616100-1420754407_thumb.jpg

Опубліковано

Ось це я сьогодні прицінявся, але ціна не те що кусається - вона гризе до кісного мозку.

Невже немає ніяких бюджетних варіантів? :0161:

Опубліковано

Як на мене, система тільки розрахована на те щоб її гнати. А це + 1к гривень на кулер (мінімум) ще зверху. і цеї системи вистаичть на років 5 добрих без проблем.

Щодо автора, сам нещодавно оновлювався... зараз з ашим курсом - дуже важко в адекватні гроші влізти. Раніше, і зараз, нормальний ПК на 5 років з нуля = 1 тисяча у.о.

У Вашому випадку минус монітор, клава, миша, корпус, БЖ.. трошки кулерів, вінчестер, і того потрібно орієнтуватись мінімум в районі 300-400 доларів, або думати у сторону БУ.

АМД - дешевший варіант, Материнка - бажано розрахована на ваш майбутній процессор + покоління зверху(для апгрейду майбутнього), Оперативка... зараз стандарт 8 гіг, суттєвої різниці в частоті, нема, приблизно 2% приросту до швидкості. Тому краще не паритись над цим параметром.

Відео - за бажанням, яке влізе у бюджет.

Опубліковано

в плані дешевизни вважаю непоганий процесор, якщо вірити відео, ціна якість. Думаю непогано на перший час, далі купити мочніший проц

Опубліковано

Як на мене, система тільки розрахована на те щоб її гнати. А це + 1к гривень на кулер (мінімум) ще зверху. і цеї системи вистаичть на років 5 добрих без проблем.

Щодо автора, сам нещодавно оновлювався... зараз з ашим курсом - дуже важко в адекватні гроші влізти. Раніше, і зараз, нормальний ПК на 5 років з нуля = 1 тисяча у.о.

У Вашому випадку минус монітор, клава, миша, корпус, БЖ.. трошки кулерів, вінчестер, і того потрібно орієнтуватись мінімум в районі 300-400 доларів, або думати у сторону БУ.

АМД - дешевший варіант, Материнка - бажано розрахована на ваш майбутній процессор + покоління зверху(для апгрейду майбутнього), Оперативка... зараз стандарт 8 гіг, суттєвої різниці в частоті, нема, приблизно 2% приросту до швидкості. Тому краще не паритись над цим параметром.

Відео - за бажанням, яке влізе у бюджет.

ну наприклад хай в 400 доларів орієнтуватись який би ви процесор порадили і яку мат.плату я так і хотів щоб з можливістю апгрейду але зовсім не шарю який сокет краще

Опубліковано

Апгрейд на "покоління зверху" зараз ніяк не вийде. Інтел в 2015 році знов мінятиме сокет.

Найкращий варіант на поки що: І3 на 1150 сокеті, 8Гб озу, найдешевша материнка, і відео R9 280X/7970 (б/в). Проц також варто пошукати б/в.

Опубліковано

Апгрейд на "покоління зверху" зараз ніяк не вийде. Інтел в 2015 році знов мінятиме сокет.

Найкращий варіант на поки що: І3 на 1150 сокеті, 8Гб озу, найдешевша материнка, і відео R9 280X/7970 (б/в). Проц також варто пошукати б/в.

Чому саме інтел як проц? Просто бачив амд куди більш крутіші по характеристиках і в ту саму ціну

Опубліковано

перед НР собі робив апгрейд:

материнка MSI* на сокеті 1150 (1100)

проц G3258 розігнав* спокійно до 4,2. Можна і до 5.0 - але потрібно нормальне охолодження (1300)

оперативку брав б\в 2 по 4гб (1200), але думаю було б достатньо 2 по 2гб

відео теж б\в радеон 7790 (1400)

ітого рівно 5к. + ще можна продати старе.

тягне все, тільки ассасінс 5 проц сильно загружав і були фризи, а так кризис 3 и батл 4 майже на макс. (монітор 1400х900)

Якщо зекономити на оперативці, та на мат платі, + урахувати що ціни підросли від наведених мною, спокійно можна вкластися в 5к, А згодом і проц можна буде махнути на кращий. Рано чи пізно появляться б\в і3-і5

*проц женеться не з всіма материнками

Опубліковано

Мамка з Z серії потрібна.

Чому саме інтел як проц? Просто бачив амд куди більш крутіші по характеристиках і в ту саму ціну

АМД чи інтел це відчний срач.

ІМХО, інтел поки що на говлову вище за АМД в плані іновацій. АМД тупо нарощує ядра та частоту, застяли на 32нм техпроцесу, ТПД 125вт в 2014-15 роках це вже смішно, інтел - зменшує техпроцес, збільшує кількість станзисторів (закон Мура ... але рано чи пізно він перетане діяти), зменшує ТПД, легше гнати.

Я особисто купув комп на бюджетних компонентах тільки мамку взяв нормальну і з часом проапгрейдив. Підбирати потрібно під свої вимоги. Якщо Ви ігри вище танків грати не будетет то сенсу брати і5 чи А10 немає. ОЗУ зараз цілком достатньо і 4 гб для середньо статистичного користувача але раджу ставити 8 (ОЗУ багато не буває). Відео буде з головою достатньо написано вище R9 280X/7970. Я особисто собі купував відеокарту б/у тут же на борді. ігри я не граю і головна вимога це нормальна робота з двома моніторами на всіх операційних системах.

Опубліковано

Для ігор пропоную взяти н.п. відео http://aukro.ua/gigabyte-radeon-5870-gv-r587ud-1gd-i4964719012.html - потягне мох і болото ще довго (залишається 3600).

З вибором оперативки, якщо ти вже розібрався, то нагадаю, що адекватність вибору залежить від проца і мамки, а оскільки ти їх ще не вибрав, то)

Норм об"єм - 8гб, а найдешевші 8 гб (4х2) - 1200 грн (залишається 2400).

Норм мать і проц нові за такі гроші - утопія.

Коротше треба бу мать і проц. Тут тобі борда, аукро, олх в допомогу - вибір на любителя.

ПС забув сказати, що швидше за все у твій ящик треба буде новий бж..

Опубліковано

Головне питання - потреби.

Для ігор - нормальна відяха і процесор. + озу від 4 Гб.

Інтел чи амд - питання релігії. Я особисто за Інтел. Да, дорожче, і да продуктивніше. Так завжди було і так лишиться.

Я не знаю, яке залізо зараз у ТС, тому щось радити - не бачу сенсу.

Опубліковано
Головне питання - потреби. Для ігор - нормальна відяха і процесор. + озу від 4 Гб. Інтел чи амд - питання релігії. Я особисто за Інтел. Да, дорожче, і да продуктивніше. Так завжди було і так лишиться. Я не знаю, яке залізо зараз у ТС, тому щось радити - не бачу сенсу.

Я раніше був фанатом АМД коли реально АМД були кращі в плані всього але прогес не стоїть на місці і уже багато років назад перейшов на Інтел. Правда тепер мій і3 3240 після виходу нових проців Інтела став лоховський. Хоча для моїх потреб вистачає його з головою, єдине в що впирається швидкодія це ХДД ... але поки апгрейду на ССД нажаль не планується (ціна ламає всі плани)

Опубліковано

Доброго дня! Маю свій старий комп і щось останнім часом він вже дуже почав зависати і ось вирішив я його покращити. Недовго полазивши в просторах інтернету зрозумів що покращувати там нема що.. І ось я собі так прикинув в ньому нормальний тільки БЖ, корпус ну кулери ще можна оставити і жорсткі диски так як мінялись вони нещодавно. Тобто мені потрібно новий процесор,відеокарта,мат.плата і оперативна память і якщо з останньою я ще можу щось підібрати то по інших комплектуючих якось я не дуже шарю. І ось власне прохання - Порадьте які комплектуючі можна взяти на суму до 5000 грн щоб більш менш пристойно можна було б подивитись якесь відео в гарній якості, пограти ігри на норм настройках графіки і таке інше. Бажано відразу вказувати ціну :)

Призначення цього, як Ви кажете, компа?( калькулятор, Microsoft Office Word, "кіношку " подивитись, в інтернеті посидіти чи в іграшку пограти).
Опубліковано

Мамка з Z серії потрібна.

НІ, достатньо Н81 ( у мене MSI H81-P33, якби нормальне охолодження, спокійно працював би на 4,5ггц)

але поки апгрейду на ССД нажаль не планується (ціна ламає всі плани)

є місця із нормальною ціною ;)

Якщо не секрет - напишіть де.

Опубліковано

Доброго дня! Маю свій старий комп і щось останнім часом він вже дуже почав зависати і ось вирішив я його покращити. Недовго полазивши в просторах інтернету зрозумів що покращувати там нема що.. І ось я собі так прикинув в ньому нормальний тільки БЖ, корпус ну кулери ще можна оставити і жорсткі диски так як мінялись вони нещодавно. Тобто мені потрібно новий процесор,відеокарта,мат.плата і оперативна память і якщо з останньою я ще можу щось підібрати то по інших комплектуючих якось я не дуже шарю. І ось власне прохання - Порадьте які комплектуючі можна взяти на суму до 5000 грн щоб більш менш пристойно можна було б подивитись якесь відео в гарній якості, пограти ігри на норм настройках графіки і таке інше. Бажано відразу вказувати ціну :)

Призначення цього, як Ви кажете, компа?( калькулятор, Microsoft Office Word, "кіношку " подивитись, в інтернеті посидіти чи в іграшку пограти).

Його призначення таке: калькулятор, Microsoft Office Word, "кіношку " подивитись, в інтернеті посидіти чи в іграшку пограти

Опубліковано

Проц Pentium G3240 s1150 3.1GHz 3MB GPU 1100MHz BOX, Материнка Asus s1150 H81 H81M-E, ОЗУ DDR3 4Gb 1333Mhz БЛИСТЕР SP004GBLTU133V02/*N02, і хоча б Video Asus 2Gb DDR5 128Bit GT740-OC-2GD5 PCI-E це вже 300$ (5700грн) виходить і комплектація не сильно ігрова виходить,бо проца і3 хочаб, це ще +50$, ОЗУ ше 4 - +40$. А півроку назад цілий комп з моніком 6к стояв нормальний. А зараз проц І мамка вже 200 баксів, Хіба брати нове відео і материнку, а проц., озу б\у…Короче вернулися до того часу, коли щоб купити нормально нового компа\ноута, треба збирати на нього рік, при середній зарплаті…. Ех…

Опубліковано

доброго дня бордівчани, по великому рахунку,й по курсу бакса комп мій мене влаштовує,хоче ніразу не апив його його вже років 6))

думав змінити систему але дивлюсь в серйозну копійчину попадаю,

тому шановні до вас таке питання виходячи з моєї системи що можна прикупити,розумію мабуть тільки проц й відео але підкажіть (не вяжу особо...)

система така

мать---MSI G31TM-P35 775 сокет

проц--- DualCore Intel Pentium E5200, 2500 MHz (12.5 x 200)

відео -NVIDIA GeForce 9400 GT (512 мб)

память 2 по 2 гудрам ddr-2 800

чуток працюю у лайтрумі (обробка фото) й трішки тупить (в ігри не граю--але хотілось би пришвидшити компа свого,й чи після апа буде відчутна різниця.?дякую!)

Опубліковано

Щоб багато не доплачувати, можна так:

1) XEON E 5460, 4 ядра, 12 мб кеш, частота 3, але прекрасно гониться-600гр з перехідником.

2) Пам'ять добавити ще 4 гіга, або, якщо нем авільних слотів.- обміняти з доплатою. ДДР2 частотою 800 МГц ще надовго хватить, 600гр.

3) Відіокарта ....на любителя чи АМД чи Н-Відіа. За 1000гр 2-гігові є не менше 128 бітні на Сландо, Аукро.

Мишку, бо стара стерлась, можливо:)

По реальних тестах, не найгірший варіант. Удачі. :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...