Перейти до змісту

Допомога по системі опалення

Yurik85

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Купили тут котел http://formulatepla.com.ua/6-piroliznye-kotly У соседей такой ,довольные.....Модель ЭКОНОМ С автоматичекой догрузкой топлива. Говорят что быстрый монтаж. Кто знает как его можно самому уставить ? Или лучше не морочить голову и обратиться к специалистам? Может кто то устанавливал и может поделиться опытом .Много места занимает?

Опубліковано

Питання.

Є проект, в якому вказано, що труби на опалення мають бути мідні.

Люди радять металопластикові.

Підкажіть яка різниця? Які краще?

Наприклад я взагалі не можу терпіти металопластикові труби. Я працюю в фірмі по опаленню, одні проблеми з металопластиковими системами, хоч я сам їх продаю, але нікому не раджу його, вже краще ППР. А мідь це взагалі найдорожча з усіх систем опалення. Я б собі робив з якісного ППР - наприклад Бенінгер (німеччина) по ціні получиться дешевше за металопластик. Якщо зробити дешевим ППР також будуть проблеми.

Опубліковано

Я працюю в фірмі по опаленню, одні проблеми з металопластиковими системами,

а тут детальніше, будь-ласка

Опубліковано

Питання. Є проект, в якому вказано, що труби на опалення мають бути мідні. Люди радять металопластикові. Підкажіть яка різниця? Які краще?

тут гарно розписано

Опубліковано

Працюю на Ромсталі.

Раніше люди багато купували металопластик, зараз вони практично всі його міняють на інші системи.

Перша причина - немає виробника металопластикових фітингів які б йшли без резинових прокладок, так от ці резинки з часом тріскають, і пропускає воду. І друге це те що металопластик є "слоєною трубою" постійно в системі опалення міняється і тиск і температура - ці слої розслойовуються, і тріскають. Зараз в моді шитий поліетилен - який пішов в осному від фірми німецької Рехау - яка запатентувала цю трубу, так от шитий поліетилен повністю зараз витісняє на ринку металопластик.

Опубліковано

Я робив собі опалення з металопластику на різьбових фітінгах, причому і труби і фурнітура були не дешеві. Все розписувати довго, основна проблема в тому, що температурне розширення фурнітури і труб різне, і як результат в кінці сезону починає просочуватись вода і падає тиск в системі. Є фітінги обжимні під прес, які надійніші, але на зараз ціна таких якісних труб і фітінгів - космос+збитий Боїнг.

Опубліковано

у мене уже 5 сезонів відпрацювала система на металопластику. Більша частина фітінгів обжимні. ніяких підтікань і падіння тиску

Опубліковано

2. Більшість теплоносія(води) насос прокачує через байпас. На байпасі варто було встановити шаровий кран, яким можна легко відрегулювати потік.

Розширення на байпасі - це зворотній клапан великого діаметру. Тому вода не може циркулювати по малому колу. А шаровий кран сам не відкриється, коли вимкнеться електроенергія, на відміну від клапана. Тому в системі з енергонезалежним котлом і з гравітаційною системою будь який кран ставити заборонено, а тільки зворотній клапан.

p.s. Косий фільтр варто поставити правильно

Опубліковано

Питання.

Є проект, в якому вказано, що труби на опалення мають бути мідні.

Люди радять металопластикові.

Підкажіть яка різниця? Які краще?

Мідь Мідь і лише МІДЬ . Але якщо бюджет не дозволяє тоді сталь або поліпропілен , а тоді аж металопластик при умові якщо якісний .

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...