TIMO Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 11:15 #1 Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 11:15 Хто може підсказати як проводиться заміна газової колонки в квартирі?
SOAD Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 12:10 #2 Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 12:10 зверніться в волиньгаз там вам все розкажуть та покажуть
yurgen Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 13:20 #3 Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 13:20 Може замінити Волиньгаз або якась інша контора (типу "Бош" на Бандери). З ними заключаєш договір на обслуговування. Потім ту колонку треба узаконити. Взяти довідку про димвентканали в жеку (присилають майстра для перевірки), будинкову книгу, договір і іти в Волиньгаз. Але краще спочатку до них зайти і спитати що точно треба
IronSun Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 14:24 #4 Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 14:24 "Бош" переїхав вроді на Дубнівську. Приходив з ЖЕКу майстер ремонтувати колонку, то казав, що людям зі склопакетами треба робити вивід на вулицю, щоб узаконили нову колонку.
rrid Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 15:41 #5 Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 15:41 Хто може підсказати як проводиться заміна газової колонки в квартирі?Варіантів є аж три: 1) як вище написали - піти на Франка на "Волиньгаз" в "єдине вікно" - воно біля входу в адмінкорпус, в приміщенні їх магазину. Там все розкажуть (або спочатку подзвонити 77-69-08). Кроків там буде багато - написати заяву, дочекатись поки вона з резолюцією потрапить до проектантів, дочекатись проекту, оплатити купу квитанцій, взяти в ЖЕКу акт перевірки димовентиляційних каналів і т.д. - мінімум чотири візити; 2) найняти майстра, який і встановить колонку, і сам же оформить всі документи;3) найняти майстра, який тільки встановить нову колонку, а потім займатись узаконенням.Принаймні, так було років два тому.Краще все ж робити спочатку проект, а потім ставити колонку. Мені "узаконення" було майже безкоштовним (бо загубили мою першу заяву), але можна втрапити на штраф (теоретично - ще й на відключення газу в квартирі).Для українських виробників колонок договір на обслуговування може бути не потрібний, але це вже нюанси.
kayot Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 18:21 #6 Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 18:21 Може замінити Волиньгаз або якась інша контора (типу "Бош" на Бандери). З ними заключаєш договір на обслуговування. Потім ту колонку треба узаконити. Взяти довідку про димвентканали в жеку (присилають майстра для перевірки), будинкову книгу, договір і іти в Волиньгаз. Але краще спочатку до них зайти і спитати що точно требапідтримую на всі 100, спочатку у Волиньгаз - сам це пройшов.Мої доки також втрачали. а там був проект, прийшлось переробляти.Ще порада. якщо не має лічильника - то одразу робіть і на нього проект і бажано із встановленням. Діяла програм безкоштовного встановлення - взнавайте.
kayot Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 18:27 #7 Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 18:27 тільки слідкуйте які документи віддаєте, максимум копій робіть і опис того, що віддаєте у Волгаз.
Dream Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 19:35 #8 Опубліковано 5 Листопада, 2014 в 19:35 Взяти довідку про димвентканали в жеку (присилають майстра для перевірки) взяти в ЖЕКу акт перевірки димовентиляційних каналів і т.д. вазможни варіанти Приходив з ЖЕКу майстер ремонтувати колонку, то казав, що людям зі склопакетами треба робити вивід на вулицю, щоб узаконили нову колонку. Що на вулицю виводити? Не зрозумів.
TIMO Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 07:32 Автор #10 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 07:32 На даний час цікавить саме як узаконити, фірму яка встановить та надасть необхідні документи (акт, договір.....) я маю...Є необхідність термінової заміни колонки тому мені не підходить варіант з збором документів.......... Окрім того на протязі місяця має бути встановлено лічильник.
rrid Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 08:43 #11 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 08:43 На даний час цікавить саме як узаконити, фірму яка встановить та надасть необхідні документи (акт, договір.....) я маю...Є необхідність термінової заміни колонки тому мені не підходить варіант з збором документів.......... Окрім того на протязі місяця має бути встановлено лічильник.Процедура буде однакова - що при узаконенні, що при виробленні документів у встановленому порядку. І кількість візитів на Волиньгаз так само. Різниця - в тому, що можна втрапити на санкції, і є ризик відключення газу (якщо виявлять самовільну заміну).Щодо встановлення лічильника - то тут також треба робити проект і ходити в той же Волиньгаз.Тому я б порадив звернутись в єдине вікно (телефон писав вище), і написати заяву на заміну колонки і на встановлення лічильника (або дві окремі заяви). Заяву як мінімум сфотографувати на телефон. А тоді, якщо сильно "горить", міняти колонку без проекта (якщо підрядник гарантує, що проблем не буде - наприклад, я міняв колонку на "українського" виробництва і меншої потужності, ніж стояла, і на те ж саме місце), а потім поступово узаконювати. В мене узаконення затягнулось десь на півроку. Хотіли відключати за самовільну заміну, але оскільки вони загубили мою першу заяву, то в мене був "залізобетонний" аргумент - "сам дурак, піду до начальника і нароблю кіпішу - куди поділи мою заяву, яку я, як законослухняний громадянин, написав".
Ari Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 08:53 #12 Опубліковано 6 Листопада, 2014 в 08:53 За самовільне встановлення точно газ запломбують, а вже тоді треба буде узаконювати робити всі документи: проект, документи на колонку, довідка від ЖЕКу, договір підписати в кого немає, і одним словом вам скажуть у Волиньгазі...Нам за 3 тижні підключили, але ми весь час дзвонили до них...PS/ Найдовше довелося чекати проект...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.