Перейти до змісту

хочу придбати вінт

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

отже надививсь я собі вінта в звязку із все більшою деградіцією існуючого(ББ)

Western Digital Blue 1TB 5400rpm 8MBWD10JPVX 2.5 SATAIII

на розетці 967

на apolo.com.ua

$44.00

/ 618.20грн

правда конвертація якась дивна(з накруткою)

де краще купити такий вінт щоб ціна \якість і потім проблеми невилізли з гарантією і тп

Подробнее:http://hard.rozetka.com.ua/western_digital_blue_wd10jpvx/p281443/

Опубліковано

мабуть то я такий везучий, але за цей рік вже 3 рази міняв цей вінт, благо що хоча б по гарантії...

хоча до цього 320тка від wd прослужила 7 років, а 80тці (по IDE) вже мабуть більше 10 і досі робить о_О

п.с. не додивився, в мене 3.5 блу на 1 тб, там кажись і кеша і обертів більше

Опубліковано

Останнім часом дуже погана тенденція по WD. Чомусь...

Гарно себе показують Toshiba та Hitachi.

Ну і я б не брав тихохідного 5400 а звичайного 7200 і хоча б 32мб кеша. 64 краще, звісно ж. Але дорожче.

За те шустріше працюватиме.

Хітачі, в Луцьку, 32 мб кеша / 7200rpm - 864 грн.

Тошіба, в Луцьку 32мб кеша / 7200rpm - 921 грн

Опубліковано
на apolo.com.ua - 44$/618.20 грн

А можна ссилочку? я б і собі за такі гроші купив :_08:

UPD: почитав відгуки про цей магаз, не раджу не буду там купувати - тут детальніше

Опубліковано

Женя, твої посилання на вінти 3,5, а в першому пості 2,5

я це пізно зрозумів з посилання. Але хоча б щось сказати про те, що вінт в ноут - варто було!

Але від того моя порада суті не міняє, щодо кеша особливо!

Якщо чесно, то зараз, я б в ноут втули б SSD-шку 128 гб.

А файлопомийку переніс би на зовнішній він-кишеню. Або взагалі на "сервер" десь на лоджиї.

Власне - є таке в планах.

Опубліковано

Або взагалі на "сервер" десь на лоджиї.

Сервер-сервером.

А хороший роутер цілком успішно справляється в якості: 1) роутер; 2) смб-шара, ака файлопомийка; 3) торенто-качалка.

Для файлопомийки використовується зовнішній вінт 3,5 в кармані.

Потім при бажанні можна підключити якийсь NAS і буде повне "щастя".

Опубліковано

А файлопомийку переніс би на зовнішній він-кишеню. Або взагалі на "сервер" десь на лоджиї. Власне - є таке в планах.

Я вибрав трохи інший варіант. SSD в ноуті вже давно, а от мережеву файлопомийку прикрутив тільки місяців два тому. Роутер Asus RT-N18U + вінт WD My Passport WDBKXH5000ABK. Лептопи працюють з HDD через Samba, смарти через AiCloud, ТВ через DLNA. Тепер не бігаємо по квартирі з вінтом в руках.

Опубліковано

Знову заставили вагатись в сторону ссд вінта, та біда в тому що на 120гб я певно непоміщусь із сімкою і хрюшою плюс софт,

саме головне вінт міняється через капітальні тормоза в роботі мій сігейт вже знайшов немало бедів і все їх знаходить,

хоча ссд всеодно куплю наступним :_04:

із постів вище зявилась мисля купити вінт в зразу кармашку але думаю куплю краще потім таке добро як в мікса

доречі хороша мисля підключити помойку до роутера, там як що що опен ВРТ і підключитись із любого куточка в світі

на скільки зрозумів потрібно щоб терабайтнік був з швидкістю 7200rpm і побільше кешу?

можливо щось конкретне порадите бо щоб не блудити на розетці з фільтром

Опубліковано

біда в тому що на 120гб я певно непоміщусь із сімкою і хрюшою плюс софт,

Міф. Помістиш. Якщо грамотно - то помістиш.

там як що що опен ВРТ і підключитись із любого куточка в світі

Це можна зробити і без ВРТ. просто хороший роутер і грамотно налаштований.

на скільки зрозумів потрібно щоб терабайтнік був з швидкістю 7200rpm і побільше кешу?

2-3 терабайтник. 7,200 рпм і 32-64 метри кешу!

Опубліковано

Женя в мну ноут НР DV7 з 2 вінтами правда стоїть 1вінт = 500 Гб 16 Мб кеш планую купити

SSD Intel 530 120GB 2.5" SATAIII MLC (SSDSC2BW120A401) на системний правда з курсом трохи чекаю як устаканиться.

Re Знову заставили вагатись в сторону ссд вінта, та біда в тому що на 120гб я певно непоміщусь із сімкою і хрюшою плюс софт,

120 Гб на 7 ку вистачить

Опубліковано

Існує ще такий інтерфейс, як mSATA. Про його наявність в своєму ноуті ASUS K56CM я дізнався через рік часу при чистці від пилу. А вінт замінив на твердотілого (SATA rev. 3.0) зразу після покупки.)) Міг мати одне і друге інсайд. Те відчуття ("лоханувся") прийшлось подавити знайденими перевагами: триваліша автономність, менша вага, ідеальна тишина (в K56CM пасивна система охолодження).

До речі, вартість гігабайту в SSD з вищевказаними інтерфейсами практично рівна.

Опубліковано

біда в тому що на 120гб я певно непоміщусь із сімкою і хрюшою плюс софт,

Міф. Помістиш. Якщо грамотно - то помістиш.

там як що що опен ВРТ і підключитись із любого куточка в світі

Це можна зробити і без ВРТ. просто хороший роутер і грамотно налаштований.

2-3 терабайтник. 7,200 рпм і 32-64 метри кешу!

отже походивши з фільтром вияснив що мені лише катить хітачі HTS721010A9E630 - $92(1191.53)

думаю краще раз переплачу за якість ніж потім буду паритись

хто що скаже по даній моделі?

Опубліковано

нічого.

Варто глянути в сторону SSHD - гібрид SSD+HDD.

погугли.

про гібриди читав десь пів року назад чисто наткнувся на статтю

я так бачу що вінт потяне пів вартості мого ноута :_08: тоді це 3куска

але краще мати щось на потім

тоді питання постало неочікуваним ребром що краще в плані часу\ надійності

і я якщо чесно навіть трохи заплутався, я блін розгубив всі навики

Опубліковано

1) ССД - оживить твій ноут. Він стане літати. Зазвичай - вінт - найтугіше місце в машинці. Свопи, і т.д.

2) ССХД - одним пострілом 2 зайці. І місце, і швидкість. Вийде з ладу ССД частинка гібрида - він перетвориться на звичайний вінт :)

3) пофігу скільки вартує ноут. Якщо зручний і надійний - тоді в нього не шкода вкласти іще 50% вартості.

Опубліковано

1) ССД - оживить твій ноут. Він стане літати. Зазвичай - вінт - найтугіше місце в машинці. Свопи, і т.д.

2) ССХД - одним пострілом 2 зайці. І місце, і швидкість. Вийде з ладу ССД частинка гібрида - він перетвориться на звичайний вінт :)

3) пофігу скільки вартує ноут. Якщо зручний і надійний - тоді в нього не шкода вкласти іще 50% вартості.

дякую, вмієш направити в правильну сторону, :_25:

ну значить як то колись казали пів царства за вінт,

будєм брать(дачна поїздка сержанта цибулі) :_32:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...