Factory Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 18:06 #1 Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 18:06 отже набрався я акб до свого ноута і трохи поматюкавшись прийшла думка послати куда подалі контроллера, отже є мисля зліпити дві акб паралельно і випаювши маму конектор з плати контроллера подати все через мосфет і атмегу в ноут,проканає? атмега шоб не перерозрядити банки і контроль температури банокхто що скаже
vampirich Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 18:59 #2 Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 18:59 ноут не побачивши сигнал від контроллера батареї не прийме
Deemon Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 19:37 #3 Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 19:37 усіляка кустарщина з літієвими банками = високій ймовірності нехілої пожежі. краще придбати 9cell батарею до свого ноута(китай, доступно по грошам), і мати приблизно 50% до автономки, ніж ліпити таку гравіцапу
Darth Опубліковано 27 Вересня, 2014 в 14:22 #4 Опубліковано 27 Вересня, 2014 в 14:22 Не вийде. Обвязка там не фуфлова, оскільки Li-ion'нні акб вибагливі до заряду. Взірватись може так що пів ноутбука рознесе. Але спершу вона димить, так що можливо в випадку "нс" встигнете ліквідувати займання. Скажу з невеличкого власного досвіду - вибух АКБ неприємна річ, і може мати наслідки, принаймі моральні 100%. Якщо ж Ви всеж не передумали то в базовому варіанті треба створити структурну схему Вашої модернізації та тоді переходити до електричної, в якій забезпечувати ті умови, які Ви створити в структурній. Наприклад деякі з них: стабілізацю зарядної напруги, в межах мВ; термозапобіжники; формування сигналу PWR_GOOD; Для обміну данних, як правило, використовується I2C, її реалізувати не так просто. реалізація циклів заряд\розряд ну і ще купа всякого добра. Якшо робота здійснюється виключно на ентузіазмі то раджу запастись б\у ноутом, якого б не шкода булоб і осцилографом, щоб ліквідувати можливі промахи в конструюванні і уникнути польотів ноутбука по хаті чи іншому приміщенні. Як альтернатива, можна добавити банок, і змінити прошивку контролера, при умові якщо обвязка дозволяє і прошивка є у вашого виробника батарей\ноутбука. Хоча там також просто так не вийде, треба гарно вивчити схему роботи.
Factory Опубліковано 27 Вересня, 2014 в 18:26 Автор #5 Опубліковано 27 Вересня, 2014 в 18:26 Не вийде. Обвязка там не фуфлова, оскільки Li-ion'нні акб вибагливі до заряду. Взірватись може так що пів ноутбука рознесе. Але спершу вона димить, так що можливо в випадку "нс" встигнете ліквідувати займання. Скажу з невеличкого власного досвіду - вибух АКБ неприємна річ, і може мати наслідки, принаймі моральні 100%. Якщо ж Ви всеж не передумали то в базовому варіанті треба створити структурну схему Вашої модернізації та тоді переходити до електричної, в якій забезпечувати ті умови, які Ви створити в структурній. Наприклад деякі з них: стабілізацю зарядної напруги, в межах мВ; термозапобіжники; формування сигналу PWR_GOOD; Для обміну данних, як правило, використовується I2C, її реалізувати не так просто. реалізація циклів заряд\розряд ну і ще купа всякого добра. Якшо робота здійснюється виключно на ентузіазмі то раджу запастись б\у ноутом, якого б не шкода булоб і осцилографом, щоб ліквідувати можливі промахи в конструюванні і уникнути польотів ноутбука по хаті чи іншому приміщенні. Як альтернатива, можна добавити банок, і змінити прошивку контролера, при умові якщо обвязка дозволяє і прошивка є у вашого виробника батарей\ноутбука. Хоча там також просто так не вийде, треба гарно вивчити схему роботи. Це все ясно, походу варіант з своїми граблями відпадає але всетаки хочу абгрейднути як то кажуть шоб довше тримало, вдруг десь світло надовго пропаде планую докинути по одному елементу до кожної пари, тобто вольтаж лишиться тойже а ємність виросте планувалось що буде от так: еле поки йожики які до мене думали шо робити з батерейкою то 2 елемента тупо здохло, а зазвичай там банально перерозряд і контроллер блочить чи прокатить такий абгрейд якшо я в флеші контроллера таки пропишу інші заченняємностей ну і звичайно відбалансую самі елементи? 18560 елементи хороші але при неправильному використанні можуть добре гахнути про це мене Олег давно попередив отже шо хто думає на рахунок такого апгрейду?
Darth Опубліковано 27 Вересня, 2014 в 18:56 #6 Опубліковано 27 Вересня, 2014 в 18:56 як то кажуть шоб довше тримало, вдруг десь світло надовго пропаде Краще, безпечніше та дешевше вийде купити готовий. еле поки йожики які до мене думали шо робити з батерейкою то 2 елемента тупо здохло,а зазвичай там банально перерозряд і контроллер блочить Судячи по фото №3, у Вас є така цяцька як IMAX B6 чи щось аналогічне, тому повернути їх до життя це питання часу, якщо вони повністю не трупи . чи прокатить такий абгрейд якшо я в флеші контроллера таки пропишу інші ємності? Як на мене, то ні. Тут проблема виникає не тільки в прошивці, а і в самих колах, наприклад термостабілізації. Тай при додаванні ще однієї банки, зміниться і зарядний струм, відповідно тре міняти транзисторні збірки і їхню требуху. Можна піти ще одним шляхом - знийти схему потужнішої батареї до цієї ж моделі ноутбука, порівняти, тай щось зліпити.
Factory Опубліковано 9 Жовтня, 2014 в 19:33 Автор #7 Опубліковано 9 Жовтня, 2014 в 19:33 як то кажуть шоб довше тримало, вдруг десь світло надовго пропаде Краще, безпечніше та дешевше вийде купити готовий. еле поки йожики які до мене думали шо робити з батерейкою то 2 елемента тупо здохло,а зазвичай там банально перерозряд і контроллер блочить Судячи по фото №3, у Вас є така цяцька як IMAX B6 чи щось аналогічне, тому повернути їх до життя це питання часу, якщо вони повністю не трупи . чи прокатить такий абгрейд якшо я в флеші контроллера таки пропишу інші ємності? Як на мене, то ні. Тут проблема виникає не тільки в прошивці, а і в самих колах, наприклад термостабілізації. Тай при додаванні ще однієї банки, зміниться і зарядний струм, відповідно тре міняти транзисторні збірки і їхню требуху. Можна піти ще одним шляхом - знийти схему потужнішої батареї до цієї ж моделі ноутбука, порівняти, тай щось зліпити. аймакс оригінальний переплатив свого часу цілих десать зелених, про експлуатацію літію знаю досить багато матеріалу перебрав і перевірив, а чим вас не нвлаштовують кола, ток не змінюється контролер сам знає як заражати, все що ми втрачаєм це час зарядки при старих настрохках контроллера і оригінальних мосфетах, тому як тільки я оживлю контроллер(важко дається протокол і2с на атмезі) то зразу віщпишусь про результати, думаю контроллер мене таки пошле з такими експериментами но пока тренуюсь на кішках
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.