akela Опубліковано 25 Вересня, 2014 в 18:20 #1 Опубліковано 25 Вересня, 2014 в 18:20 Доброго дня! Маю таке питання: в 5-ти поверховому будинку є аварійний балкон. Власник писав заяву в Жек , та департамент ЖКГ щоб йому то відремонтували.Отримав відповідь -оскільки квартира приватизована то балкон має робити власним коштом.Питання:- чи є нормативно-правовий акт яким це регулюється.Так чи інакше але ж балкон входить до складу житлової площі з коефіцієнтом 0,3 а це означає,що в квартплаті за утриманя будинку власник сплачує 30% балкону.Наперед дякую.
4iter Опубліковано 25 Вересня, 2014 в 19:04 #2 Опубліковано 25 Вересня, 2014 в 19:04 Мав колись подібну ситуацію. Квартира приватизована. Розібрав стару балконну раму і побачив, що балкону прийшов п...ц. Поручні відірвалися від стіни, все покришилося, великі кавалки ледь тримаються, щоб не зірватися вниз, на голови людям. Жах короче. Пішов в жек (3-й), написав заяву, мовляв, балкон в аварійному стані, загрожує життю оточуючих, прийміть до уваги. Досить скоро приходить майстер, оглядає балконні жахи і каже - "Да, тут реально п..ц, тре робити капітальний ремонт", "Не маю нічого проти" - відповідаю - "Коли приступаєте? " . На що майстер відповіла, що грошей нема, ремонт вони не зроблять, максимум це прийдуть і слухайте уважно - "Повісимо табличку, балкон аварійний - не виходити". Я ж відповідаю, що перехожим до лампочки їх таблички, якщо шматок відірветься і впаде їм на голову. Мадам задумалась і каже, що вони можуть з плати за утримання будинку зняти оплату за балкон, тобто за оту площу з коефіцієнтом 0,3 , я не буду сплачувати. Добре, кажу, хоч так давайте. Майстер сказала, що все оформить і набере, щоб я прийшов і підписав. Ще за день майстер почала наярювати і дико проситися прийти і все підписати. А я за цей час подумав наступне:- балкон я відремонтую за кровні, і вся відповідальність буде на мені, за це, квартплата зменшиться на 2-3 гривні (це було давно, до підвищення тарифів)- якщо якийсь шматок знов відвалиться і когось заб'є, не дай Боже, винуватим буду я,- нафіга мені ті цирки, за 3 гривнеі в місяць.Ні дорогенькі, кажу, балкон мій розвалився, я заяву подав, розбирайтеся. Якщо не дай Боже, щось трапиться, я вкажу, що в жек звертався, попереджав - до них всі претензії.Балкон поремонтував з кумом, лишні шматки винесли, вкрутили до стіни на здорові анкера кутник, до нього приварили поручні, поставили нову раму. Працівники жеку більше мене не турбували :-).Вот і все оповідання.Моя порада така, мотивуючи, що ви сплачуєте кровні за утримання будинку, в т.ч і за балкон, нехай прийдуть і наведуть порядок, бо в випадку аварії і ян наслідку - нещасного випадку, прокуратара до них скоро завітає. Після таких слів тон і настрій у працівників міняється. Але чи щось доб"єтеся - не знаю. Грошей нема, порядку теж і впринципі оті майстри в тому не винуваті. Ваш балкон - для них це черговий геморой, як без коштів владнати проблему.
Bit Опубліковано 25 Вересня, 2014 в 19:49 #3 Опубліковано 25 Вересня, 2014 в 19:49 "Повісимо табличку, балкон аварійний - не виходити". квартплата зменшиться на 2-3 гривні (це було давно, до підвищення тарифів)стримана ви людина, я б заржав їй у лице. це реально як знущання чи камеді клаб, навіть говорити такі речі з боку ЖЕКУ.
talja Опубліковано 25 Вересня, 2014 в 20:08 #4 Опубліковано 25 Вересня, 2014 в 20:08 "Повісимо табличку, балкон аварійний - не виходити".квартплата зменшиться на 2-3 гривні (це було давно, до підвищення тарифів)стримана ви людина, я б заржав їй у лице. це реально як знущання чи камеді клаб, навіть говорити такі речі з боку ЖЕКУ.І щоб це змінило, якби ви "заржали" їй в лице? Так само нічого б не зробили вашому балкону, а людину, яка, може, нічого не вирішує, образили.
Bit Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 02:21 #5 Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 02:21 якшо з такої колокольні дивитись, то у нас ніхто нічого в державі не вирішує. тільки вони (всі оці держ службовці) за щось отримують зарплату і очевидно, що мають виконувати якісь соціально-корисні функції. щоб вирішило, якби я грубо відреагував?) кхм, а що вирішило автору те, що він ніяк не відреагував? абсолютно нічого, пшик.на них треба давити. давити з усіх сил. морально, фізично, юридично. тоді може шось зроблять.
maluj Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 07:11 #6 Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 07:11 Ваш балкон - для них це черговий геморой, як без коштів владнати проблему.Як це без коштів? Ми ж всі за утримування будинку не малі суми платимо! Тільки на ті суми робіт не видно(((
Bit Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 08:32 #7 Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 08:32 ми платимо? платимо. зарплату отримують? отримують. держава з бюджету гроші дає? дає. ну тоді мови про "людину, яка, може, нічого не вирішує, образили" мови бути не може.
talja Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 13:04 #8 Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 13:04 Bit, причому тут обов'язок чиновників виконувати покладені на них завдання?Хіба я проти? Тільки "за".Просто ви дуже грубо виразилися - "заржав би в обличчя". Мене оця фраза зачепила.
Bit Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 17:14 #9 Опубліковано 26 Вересня, 2014 в 17:14 ви знаєте, може я часто не стриманий, але я добре відношусь до людей так, як вони того заслуговують.ось вам моя історія.у нас квартира в Луцьку теж є. в відносно новому будинку (кінця радянської епохи), себто початку-середини 80х. так от, ми у місяць платимо в Луцьку за комуналку суму більшу, ніж платимо у Києві. Рази в півтора. А як приходить опалювальний сезон-то навіть в два рази. І хоча будинок у нас відносно новий (себто в районі 30 років), у нас прогнила вся сантехніка в туалеті і ванній. взагалі-то, вони безкоштовно мають міняти те все аж до стояка. просили, звертались. там і стояк той теж згнив. і нічого не робилось. а потім у мене прорвало трубу. фонтан холодної води настільки лупив, що швидко вода почала виливатись за поріжок (а це сантиметрів 7 перехід з туалету в коридор). я як тільки почув воду, добре що був вдома, викликав сантехніків з рідного жеку. те, що вони йшли довго-не сказати нічого кілька годин. (2-3 години). ми намагались з сусідом перекрити воду власноруч-зірвали одного проржавілого краника, добре що над ним був ще один (який попросили встановити мої завбачливі батьки ще у 1997). Та от тільки той краник до кінця воду не закривав. Вона і далі била потоком, тільки меншим. Коротше, прийшли два сантехніка. якось докрутили той дохлий кран. Він перестав тікти, але продовжив капати. Результат-весь коридор з вздибленим паркетом і цілком можливо, що мокра стеля у сусідів. Заливало водою аж до кімнат. Просив відремонтувати на місці, був готовий оплатити від і до. Бо я прекрасно розумію, що хоч вони і зобов'язані це безкоштовно робити, але ніхто не має ні часу, ні бажання, ні можливо навіть матеріалів. Пробував домовитись, бо ж жити в хаті без води-це не варіант. "Ні, подавайте заявку. А там, в порядку живої черги. У нас уже на два тижні вперед тих квартир, труби погані скрізь". Я вже пропонував як міг-кажу вдвічі більше заплачу, оплачу все, тільки ж зробіть. То ж не можна без туалета, душа і взагалі води жити. "Ну, тут треба по-правильному стояк міняти. Бо воно все гниле" "То міняйте, розрахуємось як положено". "Та ну, то довго, в нас і так повно викликів. Подавайте заявку, але то ще нескоро буде. Та і у вас тут тумбочка, якою труби прикриті, треба розвалювати. Розваліть до того часу як ми прийдемо." Себто, розваліть ще й свій ремонт. А якшо міняти стояк, то це взагалі все розбомблювати треба. Подав заявку-сказали, що буде ремонт коли рак на горі свисне. Забив на те все, через інтернет знайшов якогось чоловіка, що працює в магазині сантехніки (він наскільки зрозумів за освітою не сантехнік), він прийшов і протягом пари годин замінив кусок труби і повісив ще один краник. Працює поки що, хоча все вище фальш-краника ржаве, і хто-зна, може одного дня і потікти і навіть зробити фонтан. Уже 4 роки працює без претензій. То ви мені скажіть, чого я маю бути добрим? я кожен місяць плачу не пойми за що. Балкони-я мовчу. я навіть не розраховую на тих жеківців. Єдине, за що їм можна бути вдячними-за те, що падаючий з під'їзду козирьок (коли він уже загрозливо повис) підперли двома кладками з цегли. Коротше, якшо вони мудаки-відносьтесь до них відповідно, нема чого їм в рот заглядати.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.