Перейти до змісту

Аварійний балкон, за чий кошт робиться капітальний ремонт?


akela

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня! Маю таке питання: в 5-ти поверховому будинку є аварійний балкон. Власник писав заяву в Жек , та департамент ЖКГ щоб йому то відремонтували.Отримав відповідь -оскільки квартира приватизована то балкон має робити власним коштом.

Питання:- чи є нормативно-правовий акт яким це регулюється.

Так чи інакше але ж балкон входить до складу житлової площі з коефіцієнтом 0,3 а це означає,що в квартплаті за утриманя будинку власник сплачує 30% балкону.

Наперед дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мав колись подібну ситуацію. Квартира приватизована. Розібрав стару балконну раму і побачив, що балкону прийшов п...ц. Поручні відірвалися від стіни, все покришилося, великі кавалки ледь тримаються, щоб не зірватися вниз, на голови людям. Жах короче.

Пішов в жек (3-й), написав заяву, мовляв, балкон в аварійному стані, загрожує життю оточуючих, прийміть до уваги. Досить скоро приходить майстер, оглядає балконні жахи і каже - "Да, тут реально п..ц, тре робити капітальний ремонт", "Не маю нічого проти" - відповідаю - "Коли приступаєте? " . На що майстер відповіла, що грошей нема, ремонт вони не зроблять, максимум це прийдуть і слухайте уважно - "Повісимо табличку, балкон аварійний - не виходити". Я ж відповідаю, що перехожим до лампочки їх таблички, якщо шматок відірветься і впаде їм на голову. Мадам задумалась і каже, що вони можуть з плати за утримання будинку зняти оплату за балкон, тобто за оту площу з коефіцієнтом 0,3 , я не буду сплачувати. Добре, кажу, хоч так давайте. Майстер сказала, що все оформить і набере, щоб я прийшов і підписав.

Ще за день майстер почала наярювати і дико проситися прийти і все підписати. А я за цей час подумав наступне:

- балкон я відремонтую за кровні, і вся відповідальність буде на мені, за це, квартплата зменшиться на 2-3 гривні (це було давно, до підвищення тарифів)

- якщо якийсь шматок знов відвалиться і когось заб'є, не дай Боже, винуватим буду я,

- нафіга мені ті цирки, за 3 гривнеі в місяць.

Ні дорогенькі, кажу, балкон мій розвалився, я заяву подав, розбирайтеся. Якщо не дай Боже, щось трапиться, я вкажу, що в жек звертався, попереджав - до них всі претензії.

Балкон поремонтував з кумом, лишні шматки винесли, вкрутили до стіни на здорові анкера кутник, до нього приварили поручні, поставили нову раму. Працівники жеку більше мене не турбували :-).

Вот і все оповідання.

Моя порада така, мотивуючи, що ви сплачуєте кровні за утримання будинку, в т.ч і за балкон, нехай прийдуть і наведуть порядок, бо в випадку аварії і ян наслідку - нещасного випадку, прокуратара до них скоро завітає. Після таких слів тон і настрій у працівників міняється. Але чи щось доб"єтеся - не знаю. Грошей нема, порядку теж і впринципі оті майстри в тому не винуваті. Ваш балкон - для них це черговий геморой, як без коштів владнати проблему.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Повісимо табличку, балкон аварійний - не виходити".

квартплата зменшиться на 2-3 гривні (це було давно, до підвищення тарифів)

стримана ви людина, я б заржав їй у лице. це реально як знущання чи камеді клаб, навіть говорити такі речі з боку ЖЕКУ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Повісимо табличку, балкон аварійний - не виходити".

квартплата зменшиться на 2-3 гривні (це було давно, до підвищення тарифів)

стримана ви людина, я б заржав їй у лице. це реально як знущання чи камеді клаб, навіть говорити такі речі з боку ЖЕКУ.

І щоб це змінило, якби ви "заржали" їй в лице? Так само нічого б не зробили вашому балкону, а людину, яка, може, нічого не вирішує, образили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якшо з такої колокольні дивитись, то у нас ніхто нічого в державі не вирішує. тільки вони (всі оці держ службовці) за щось отримують зарплату і очевидно, що мають виконувати якісь соціально-корисні функції.

щоб вирішило, якби я грубо відреагував?) кхм, а що вирішило автору те, що він ніяк не відреагував? абсолютно нічого, пшик.

на них треба давити. давити з усіх сил. морально, фізично, юридично. тоді може шось зроблять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ваш балкон - для них це черговий геморой, як без коштів владнати проблему.

Як це без коштів? Ми ж всі за утримування будинку не малі суми платимо! Тільки на ті суми робіт не видно(((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ми платимо? платимо. зарплату отримують? отримують. держава з бюджету гроші дає? дає.

ну тоді мови про "людину, яка, може, нічого не вирішує, образили" мови бути не може.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Bit, причому тут обов'язок чиновників виконувати покладені на них завдання?

Хіба я проти? Тільки "за".

Просто ви дуже грубо виразилися - "заржав би в обличчя". Мене оця фраза зачепила.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ви знаєте, може я часто не стриманий, але я добре відношусь до людей так, як вони того заслуговують.

ось вам моя історія.

у нас квартира в Луцьку теж є. в відносно новому будинку (кінця радянської епохи), себто початку-середини 80х.

так от, ми у місяць платимо в Луцьку за комуналку суму більшу, ніж платимо у Києві. Рази в півтора. А як приходить опалювальний сезон-то навіть в два рази.

І хоча будинок у нас відносно новий (себто в районі 30 років), у нас прогнила вся сантехніка в туалеті і ванній. взагалі-то, вони безкоштовно мають міняти те все аж до стояка. просили, звертались. там і стояк той теж згнив. і нічого не робилось. а потім у мене прорвало трубу. фонтан холодної води настільки лупив, що швидко вода почала виливатись за поріжок (а це сантиметрів 7 перехід з туалету в коридор). я як тільки почув воду, добре що був вдома, викликав сантехніків з рідного жеку. те, що вони йшли довго-не сказати нічого кілька годин. (2-3 години). ми намагались з сусідом перекрити воду власноруч-зірвали одного проржавілого краника, добре що над ним був ще один (який попросили встановити мої завбачливі батьки ще у 1997). Та от тільки той краник до кінця воду не закривав. Вона і далі била потоком, тільки меншим.

Коротше, прийшли два сантехніка. якось докрутили той дохлий кран. Він перестав тікти, але продовжив капати. Результат-весь коридор з вздибленим паркетом і цілком можливо, що мокра стеля у сусідів. Заливало водою аж до кімнат.

Просив відремонтувати на місці, був готовий оплатити від і до. Бо я прекрасно розумію, що хоч вони і зобов'язані це безкоштовно робити,

але ніхто не має ні часу, ні бажання, ні можливо навіть матеріалів. Пробував домовитись, бо ж жити в хаті без води-це не варіант.

"Ні, подавайте заявку. А там, в порядку живої черги. У нас уже на два тижні вперед тих квартир, труби погані скрізь".

Я вже пропонував як міг-кажу вдвічі більше заплачу, оплачу все, тільки ж зробіть. То ж не можна без туалета, душа і взагалі води жити.

"Ну, тут треба по-правильному стояк міняти. Бо воно все гниле" "То міняйте, розрахуємось як положено". "Та ну, то довго, в нас і так повно викликів. Подавайте заявку, але то ще нескоро буде. Та і у вас тут тумбочка, якою труби прикриті, треба розвалювати. Розваліть до того часу як ми прийдемо." Себто, розваліть ще й свій ремонт. А якшо міняти стояк, то це взагалі все розбомблювати треба.

Подав заявку-сказали, що буде ремонт коли рак на горі свисне.

Забив на те все, через інтернет знайшов якогось чоловіка, що працює в магазині сантехніки (він наскільки зрозумів за освітою не сантехнік),

він прийшов і протягом пари годин замінив кусок труби і повісив ще один краник. Працює поки що, хоча все вище фальш-краника ржаве, і хто-зна, може одного дня і потікти і навіть зробити фонтан. Уже 4 роки працює без претензій.

То ви мені скажіть, чого я маю бути добрим? я кожен місяць плачу не пойми за що.

Балкони-я мовчу. я навіть не розраховую на тих жеківців. Єдине, за що їм можна бути вдячними-за те, що падаючий з під'їзду козирьок (коли він уже загрозливо повис) підперли двома кладками з цегли. Коротше, якшо вони мудаки-відносьтесь до них відповідно, нема чого їм в рот заглядати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...