Перейти до змісту

Asus eee pc + hdd

Lukych

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Шановні колеги, доброго вечора.

Маю таку проблему: після оновлення Win 7 starter нетбук перестав завантажуватись. Появляється логотип і все, навіть в bios зайти неможна. Якщо вінт відключити, то запускається з флешки, заходить в bios без проблем. hdd на іншому компі тестується теж без будь-яких проблем, вся інформація доступна, тест поверхні проходить на "ура".

Де копати в такій ситуації?

Нетбук модель 1011cx, вінт seagate momentus.

Опубліковано

якщо вінда піратська не придбана, то може яке оновлення безпеки вбило вінду.

пам’ятається, один активатор робив таку каку.

Опубліковано

В тебе ж там повинен бути якийсь заводський recovery-розділ.

Візьми свого вінта підключи до якогось іншого ПК, форматни Акронісом диск С: і загрузочний розділ (близько 200 Мб), підключи знову до ноута і віднови заводську Windows.

Опубліковано

В мене була трабла з Win7, яка при установці на попередньо розмічений мною жорсткий диск вносила туди якісь свої записи, після чого не те, що ось не грузилася, навіть в біос неможливо було зайти, бо на стадії детектування вінтів система висла. Лише висмикнувши вінт, зайшовши в біос і змінивши параметри HDD з AHCI на IDE, вдалося побачити вінт.

Якщо це те, що й у мене - то я лікувався повним видаленням усіх розділів з вінта, установкою вінди на абсолютно пустий і нерозмічений диск, де вінда створила свій прихований підрозділ на кількасот мегабайт, а решту місця віджала під диск С: (вже потім, після повної установки вінди я Acronis Disk Director'ом зменшив розмір системного диска С: та створив диск D:).

Головне - перед установкою Вінди на чистий HDD не забути зайти в БІОС і переключити вінт в AHCI режим, заодно буде видно, детектить його система, чи знову щось заважає.

Опубліковано

Дякую, Yarchik, за пораду. спробував переключити параметри в біосі, але, на жаль, без змін.

Повністю видалив усі розділи, на домашньому компі поставив туди вже XP - в результаті на домашньому все працює як годинник, а як ставлю в нетбук, то при старті висне (навіть в біос не можна зайти) :(

Перешити біос чи ще які можуть бути варіанти?

Опубліковано

При включенні нетбука (і підключеному вінту) появляється лише логотипи ASUS і все, ні в біос зайти, ні з вінта запуститись. Виймаю вінт і ставлю його в домашній комп - з нього вінда запускається без проблем.

Опубліковано

Lukych, а з іншим вінтом нетбук грузиться? Якщо так - то я би ще спробував низькорівневий формат (low-level) вінта утилітою від виробника. Бо видалення розділів не забрало глючну інфу про диск. Якщо на вінті є перемички - може ще б із ними погрався б. Ну і пробував би біос налаштовувати по-різному в частині HDD.

Якщо є новіша версія біоса - то чого б не прошити? Ну або стару спробувати накатити.

До речі. А прошивку вінта не оновлював? У мене недавно сігейт 750-ка так глючив, що курсор мишки на 8-15 секунд по екрану не рухався. Перепрошив новою прошивкою - і все чудово. На сайті сігейта є утилітка для пошуку оновлень, Drive detect вроді називається.

А низькорівневе форматування є в іншій сігейтівській тулсі. Seagate Disk Tools вроді. Там є опція типу "записати весь диск нулями".

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...