Перейти до змісту

Asus eee pc + hdd


Lukych

Рекомендовані повідомлення

Шановні колеги, доброго вечора.

Маю таку проблему: після оновлення Win 7 starter нетбук перестав завантажуватись. Появляється логотип і все, навіть в bios зайти неможна. Якщо вінт відключити, то запускається з флешки, заходить в bios без проблем. hdd на іншому компі тестується теж без будь-яких проблем, вся інформація доступна, тест поверхні проходить на "ура".

Де копати в такій ситуації?

Нетбук модель 1011cx, вінт seagate momentus.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо вінда піратська не придбана, то може яке оновлення безпеки вбило вінду.

пам’ятається, один активатор робив таку каку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В тебе ж там повинен бути якийсь заводський recovery-розділ.

Візьми свого вінта підключи до якогось іншого ПК, форматни Акронісом диск С: і загрузочний розділ (близько 200 Мб), підключи знову до ноута і віднови заводську Windows.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перебий вінду на нормальну зборку і вимкни оновлення. Все просто!

Якщо треба зберегти данні - загружайся з лайва і копіюй.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене була трабла з Win7, яка при установці на попередньо розмічений мною жорсткий диск вносила туди якісь свої записи, після чого не те, що ось не грузилася, навіть в біос неможливо було зайти, бо на стадії детектування вінтів система висла. Лише висмикнувши вінт, зайшовши в біос і змінивши параметри HDD з AHCI на IDE, вдалося побачити вінт.

Якщо це те, що й у мене - то я лікувався повним видаленням усіх розділів з вінта, установкою вінди на абсолютно пустий і нерозмічений диск, де вінда створила свій прихований підрозділ на кількасот мегабайт, а решту місця віджала під диск С: (вже потім, після повної установки вінди я Acronis Disk Director'ом зменшив розмір системного диска С: та створив диск D:).

Головне - перед установкою Вінди на чистий HDD не забути зайти в БІОС і переключити вінт в AHCI режим, заодно буде видно, детектить його система, чи знову щось заважає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую, Yarchik, за пораду. спробував переключити параметри в біосі, але, на жаль, без змін.

Повністю видалив усі розділи, на домашньому компі поставив туди вже XP - в результаті на домашньому все працює як годинник, а як ставлю в нетбук, то при старті висне (навіть в біос не можна зайти) :(

Перешити біос чи ще які можуть бути варіанти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При включенні нетбука (і підключеному вінту) появляється лише логотипи ASUS і все, ні в біос зайти, ні з вінта запуститись. Виймаю вінт і ставлю його в домашній комп - з нього вінда запускається без проблем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Lukych, а з іншим вінтом нетбук грузиться? Якщо так - то я би ще спробував низькорівневий формат (low-level) вінта утилітою від виробника. Бо видалення розділів не забрало глючну інфу про диск. Якщо на вінті є перемички - може ще б із ними погрався б. Ну і пробував би біос налаштовувати по-різному в частині HDD.

Якщо є новіша версія біоса - то чого б не прошити? Ну або стару спробувати накатити.

До речі. А прошивку вінта не оновлював? У мене недавно сігейт 750-ка так глючив, що курсор мишки на 8-15 секунд по екрану не рухався. Перепрошив новою прошивкою - і все чудово. На сайті сігейта є утилітка для пошуку оновлень, Drive detect вроді називається.

А низькорівневе форматування є в іншій сігейтівській тулсі. Seagate Disk Tools вроді. Там є опція типу "записати весь диск нулями".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...