Перейти до змісту

Велоподорож Коломия, Яремче, Буковель, Ворохта


Driver

Рекомендовані повідомлення

Ще весною виникла ідея помандрувати велосипедами по прикарпаттю. Довго планував маршрут, вивчав розклад руху поїздів. Поїздка тривала 6 днів.

kr2hvsTx6So.jpg

День 1

Ввечері сіли на потяг Ковель-Чернівці, попередньо розібравши і попакувавши вели. О 05.50 ранку були в Коломиї. Погода обіцяла бути хорошою.

KcsohczSjvQ.jpg

Зібрали вели, попереду чекали 90 км доріг.

qkHtXq3u0RY.jpg

Коломия - дуже гарне місто. Чисте, спокійне. В центрі міста розташований парк, в центрі якого знаходиться озеро. Зустріли місцевих велосипедистів, які люб`язно зробили екскурсію містом для нас.

Центр міста - ратуша.

CJJIaCq9Y4M.jpg

25 км від Коломиї починаються перші підйоми. Викручую на 1-3.

vii0Cl2EkNU.jpg

За підйомом видніються перші вершини гір

RHy1ne6iMh4.jpg

Від Коломиї до центру Яремче - рівно 50 км. Подолали за 2,5 год, було 2 зупинки. Середня 19,5 км/год. Стаємо на обід на березі р.Прут. Купаємось. Вода холодна. Але добре освіжає від жари.

Ziji0eOg4oI.jpg

Перепочивши 1 годину, продовжуємо подорож. До Буковелю ще 40 км. Села тянуться вздовж траси на десятки кілометрів.

с. Микуличі. Дорога вздовж річки

TEdcRjSfz60.jpg

RQOjSZlf9Oo.jpg

IzYOhASm60g.jpg

Весь час рухаємось вгору. Нахил майже не помітний. Нарешті поворот на Буковель. Ці 30 км нас змучили. Робили 2 зупинки. Ще залишається 10 км до Буковелю. Підйоми стають крутішими.

OfXbx55BOKk.jpg

zxIvV9b0j6s.jpg

Нарешті ми добираємося до Буковеля (16.30). Селимося в самому центрі курорту. 50 м до витягів. Порівняно з зимовим періодом незвично мало людей. Готелі пустують. Зустрічаємо поодиноких туристів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

День 2

Цілий день присвячуємо знайомству з Буковелем. Отримали карту веломаршрутів. Знайти їх виявилося не просто. Маркувань не достатньо, щоб зорієнтуватися. Все таки находимо з допомогою охоронця. Надзвичайно мальовничий і цікавий маршрут. Проходить паралельно річці. В 2 місцях форсували річку. Покриття - щебінь, каміння, інколи мокрий пісок. Стежка постійно піднімається.

zf6L1e4agQg.jpg

ZtOqFJdW9eA.jpg

ZOZifLZkt7Y.jpg

jcQmPLLoNTE.jpg

07Blst6K7yo.jpg

Купили абонементи на підйомники. Швидко почіпивши велосипеди, заскакуєм в крісло і піднімаємось на гору, насолоджуючись краєвидами.

DrybbjdSCBk.jpg

zxyikHMVtBM.jpg

І ось ми на вершині. Краєвиди супер.

EkKObN6nIHU.jpg

І тут облом) Виявляється тут траси для даунхілу. Відповідно наші велосипеди не годяться для таких спусків, ще й контакти) Але що поробиш. Діватися було нікуди і вирішуємо помаленько спускатися. Ну що сказати, нахил вниз величенький, всю дистанцію спускався на тормозах. Швидкість набирається швидко. Круті повороти, трампліни, коріння дерев особливого задоволення нам не принесли) Але були куплені абонементи на 10 підйомів, було шкода грошей і ми спустилися ще 2 рази. В кінці підйому тормозні диски були настільки гарячі, що краплі води, потрапляючи на диск моментально закипали, шипіли і випаровувалися. В кінці ще й дощик пішов, спускатися стало ще веселіше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

День 3

Вирішили зранку їхати у Ворохту підніматися на Говерлу. З самого ранку ішов дощ, в горах туман. \

-dp2-BPaJzI.jpg

GP_6kFh3MuE.jpg

mIzXg3qXxaA.jpg

На Говерлянському кпп отримали карту маршрутів. Попередили що на велах доїдемо хіба до бази "Заросляк", а далі прийдеться лишити вели і іти пішки. Сказали, що є ще дорога, яка веде від бази "Заросляк" по полонині до Ворохти (але ми її так і не найшли. Сторож на базі сказав, що її не існує).

Дорога постійно іде вгору. Покриття - щебінь, по якому стікають стумочки. Дощ не вщухає.

eycOuG-zU2U.jpg

Gs_WjpW_kXQ.jpg

Робимо привал в надії перечекати дощ. Перекус

gP_E3LgMWMY.jpg

Добираємось до бази Заросляк (1300м над рівнем моря). 4 км до вершини, 700 м набору висоти. Сторож каже що в таку погоду та ще з велосипедами не пройдемо. Приймаємо рішення відвідати вершину іншим разом. До кінця спуску їхав на тормозах. Стан дороги не дозволяє розігнатись більше 20 км/год.

Mphrc3v0Ntk.jpg

Через Ворохту вертаємось в Буковель.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

День 4

До обіду купаємось на озері в Буковелі, катаємось по веломаршрутах. Після обіду пакуємось і вирушаємо в Яремче.

HKplIC5LJAw.jpg

3AFzBLajIl8.jpg

По дорозі Заїжджаємо на водопад Гук (7км в одну сторону). І знову підйом. Нарешті добираємось до водопаду.

QO4zQE9BaKU.jpg

CX-fU4VMB-s.jpg

На спуску накатом розганяємось до 40 км/год. Прямуємо в Яремче, де ночуємо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

День 5

Цілий день катаємося по Яремчі, купаємося в річці. Виявляється є дость цікаві маршрути. Заїжджали на скелі Довбуша. Але велосипедом там не проїдеш. Там іти важко.

uyea2MH24SY.jpg

Q651JI8d6cg.jpg

vjH6SVqDwcs.jpg

aug75F1rZX8.jpg

О 17.00 вирущаємо на Коломию. Їхати помітно легше. Ввечері пакуємо вели і сідаємо на потяг Чернівці-Ковель. О 07.30 ранку вже на з/д вокзалі в Луцьку.

Загалом вийшло 360 км.

1KLZ3XQP3yM.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ех тільки звідти, тільки ми кругом на машині і пішочком, фотки майже такі самі ))))) Красота кругом.. На море не хочеться вертатися, а туди хочеться ще...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Так справді там дуже гарно!!! Теж бував в тих краях!!! У Ворохті, Яремче, на Говерлі!!! Дуже чарівні краєвиди!!! Мені дуже дуже там сподобалось!!! Ех... якби ше раз там побувати..., а не вело то взагалі б було б люкс!!! Ви молодці!!! Я так зрозумів шо погода Вам не дала змоги побувати кругом? Ну гадаю шо іншим разом все у Вас вийде, чого і бажаю!!! Ше раз вітаю вас з чудовим, цікавим, гарним велопоходом!!! Фото супер!!! Повага!!! Дякую Вам!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хіба на вершину Говерли з велами не піднялись. Можна сказати половину шляху на вершину подолали. Погода тоді була жахлива. Можна було лишити вели і піти пішки, але розлучатися з 2-колісними друзями не хотілось. А так то все по плану. Що планували побачити - побачили. Була і жара до 30 градусів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...