Перейти до змісту

Хто скільки залишає чайових!?


Ніколас

Хто скільки залишає чайових?  

97 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

вас почитаєш то прям всі меценати, як не 10 то 100 грн чайових залишають при кожному відвідуванні бара чи кафе, якби так насправді було то офіціанти мали б ще +1500грн в міс легко до своєї з/п і текучості кадрів не було б, але щось цього не має.....і міняються вони зі швидкістю світла....

  • Відповідей 69
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

не правильно поставлене питання. я в основному залишаю до 10% чайових, при умові, що я не чекаю офіціантів, що мені посміхаються, що приносять саме те, що я замовляю (ненавиджу базилік у цьому плані,профани в обслузі)

Опубліковано

на мою думку причина цьому або жадібність, виросли в ссср ( там такого не було ),

В СРСР справді не давали чайових ?

в СССР і сексу не було

в СРСР не було сексу в кіно. Знаменита фраза просто вирвана з контексту. Щодо суті питання дуже сумніваюся що в СРСР не давали чайові. Є тут хтось кому довелося ходити ще в радянські ресторани, або можливо хтось має родичів у яких може запитати про це?

Опубліковано

phantom, та я вже давно про це питав. якщо давали чайові - то це був тон неприйнятний,плану "поддачка", у тих "офіціантів" була своя з.п. і вони не брали додаткові.

Опубліковано

якась бідова голосувалка - вкажіть ще популярний варіант ~10%

бо це може бути і 3 і 50 грн в залежності від замовлення

а може бути і 0 - якщо офіціантка бродить надута і своїм виглядом вганяє клієнтів в тоску

лишаю по результатах обслуговування і власному відчуттю задоволення від процесу

Опубліковано

phantom, та я вже давно про це питав. якщо давали чайові - то це був тон неприйнятний,плану "поддачка", у тих "офіціантів" була своя з.п. і вони не брали додаткові.

Навіть не уявляв що так було ... Поцікавлюсь у "завсєгдатаїв" радянських ресторанів :)

Опубліковано

в серіалі "Friends" дуже добре запам*ятав момент, де була зустріч Рейчел з її батьком щоб розказати про вагітність та Росом у ресторанні, і її батько залишив ДУЖЕ малі чайові,і Рос добавив ще чуток (до 20% від вартості замовлення), і її батько це замітив та порвав свій чек,сказавши, що він там поїв районі 300у.е. і заставив РОса за все платити. так от, кажуть люди, що в США десь так і залишають офіціантам, тому у них ДУЖЕ маленькі з.п. але за день можуть до 100-200у.е. в кармані виносити.

Опубліковано

Навіть не уявляв що так було ... Поцікавлюсь у "завсєгдатаїв" радянських ресторанів

У совєцкій ресторанах 1-Ї категорії максимальна націнка від роздрібної ціни була 75%. Яка зараз націнка треба комусь пояснювати? Отож, просто господар жадібний гандон. Так, ми раждьонниє в СССР не звикли до чайових. На 5 рублів на брата у ресторані (до 85 року) можна було нормально урекатитись. Скільки чайових залишити? 50 коп.? Смішно. 1 рубль, 1/5 рахунку? Багато. Але ствержувати, що ніхто не давав тоді чайових - глупо. Офіціанти ТОДІ й так була привілейована каста, модна робота, на ряду із швейцаром в готелі чи ресторані чи таксистом і отримували більше інженера. Зараз це звучить дивно, але так воно тоді було, кідс.

Опубліковано

Частенько буваю в києві, особливо в закладі "Сунтра"

так ось там чайові відразу включені в рахунок у розмірі 10% і нікого не довбе мусиш оплатити, але заклад та обслуговування на дуже високому рівні

Опубліковано

Вчора повернувся із Сонячного Берега (Болгарія). Ви б бачили, як офіціанти обслуговують там. Підходять до тебе буквально моментально. Розливне пиво приносять через 30 секунд після замовлення, страву через 5 хв. А звільнений столик прибирають відразу 3 офіціанти за 10 секунд. І при цьому усміхаються, жартують. Допомагають і замінюють один одного. Без чека тебе не відпустять. На наступний день, після першого відвідування закладу(!) вже пам'ятають, що ти замовляв вчора, навіть до дрібниць, наприклад, що сік для дитини має бути кімнатної температури, а салат без перцю.

Після цього нашим офіціантам хочеться дати не чайових, а копня.

Опубліковано

Мені особисто непотрібно щоб офіціант памятав що я вчора їв і пив ;) якось воно палівно. Коли людина працює це видно одразу.

А страви не завжди від офіціантів залежать, інколи і кухня буксує. Да і свіжу гарячу страву за 5хв не зробиш, або розігрівають готове, або....

Опубліковано

Да і свіжу гарячу страву за 5хв не зробиш, або розігрівають готове, або....

Я ж не замовляв фаршироване осине жало, там на вибір приблизно 20-30 ходових страв і великий клієнтопотік.

Опубліковано

Деякі люди просто не цінують працю, приклад людина робить масаж 1 годину, ціна 75 грн.

Коли робиться масаж так довго деякі люблять поговорити:

-ой я недавно таку смачну каву пила, всього 50 грн. коштує, навіть не шкода було грошей;

В кінці масажу, з вас 75 грн.

-ого нічого собі, а чого ж так у вас дорого, а дешевше ніяк.

PS: що каву забадяжити, а що витанцювати годину людина рівняє під одну планку.

Опубліковано

В нас офіціанти не винні, винні олені власники, які наймають оленів адміністраторів, які не петрають ні в чому. Тому ті тихенько "херять" весь бізнес, а власник дивується чому прибутків немає.

Офіціанти взагалі можуть не записувати, раз був в якомусь закладі, коли я сказав офіціантці чому ви не записуєте, а вона каже, я й так запам'ятаю, замовлення було не маленьке, але принесла все точно по замовленню, навіть після замовлення повторила, спитала чи все правильно.

Коли у власника нормальне ставлення до обслуговуючого персоналу, який кстаті йому гроші заробляє, а не він їм гроші дає, це вони йому їх приносять, якщо він це буде знати й розуміти, то проблем з клієнтами не буде.

Опубліковано

дуже не люблю коли в закладах харчування грає гучно дискотечна музика...Цікава думка форумчан стосовно дано питання.

Продовжу офтоп. Дуже люблю поїсти-посмакувати. І от спостерегла за собою. Коли голосно грає музика, не так смачно. Напевно, не можуть всі органи відчуттів відчувати одночасно на всі 100%. Тому навіть вдома, коли їм чи п'ю, - скручую музику, щоб не заважала насолоджуватись стравою.

Щодо закладів, - страшенно не люблю, коли офіціанти соваються біля тебе щоп'ять хвилин, ледве не підтираючи тобі носа, тим самим збиваючи з розмови з подругою, або ж зводячи нанівець романтичний настрій на романтичній вечері з коханим. Ааа, і злість бере, коли чуть не з рук забирають недопите пиво, перепитуючи, чи ще щось будете..., да буду, - своє недопите пиво. Було якось в Базиліку: було вдень, людей мало, сиділи з подругою, видно було, що офіціантка обслуговує один єдиний наш столик, то це був кошмар, - вона постійно сверлила поглядом наш столик, слідкуючи за всіма нашими рухами, постійно бігаючи біля нас і заглядаючи в рота, - було дуже незручно, ніяково і абсолютно не затишно. Хоча... якби був офіціант - відчуття були б кардинально протилежними)))), мабУть. Так що, чоловікам, напевне, має подобатись така нав'язлива увага.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...