Перейти до змісту

Комп’ютер довго не включається

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Останнім часом щоб запустити комп’ютер потрібно багато часу.

Після підключення живлення спочатку взагалі не включається кнопкою включення, потім включається, але не загружається (крутиться вентилятор на процесорі), через деякий час кнопка включання починає діяти і як кнопка виключення (як налаштовано, 4 секунди держиш - комп’ютер виключається). Потім починає пищати динамік на корпусі (початок загрузки), але монітор не активується. Через деякий час загружається нормально.

Це все займає десь півгодини, і суб’єктивно час збільшується з кожним разом.

Якщо не виключати, працює нормально.

В чому може бути проблема?

Материнка: GA-MA78G-DS3H

Процесор: Athlon X2 5200+

Блок живлення: FSP ATX-400PNR

Опубліковано

Саме просте перевірити для початку память. Прочистити. Було 3-4 випадки що тупо всі кулєри крутяться а на екрані ноль. ПОчистив память і все стало нормал.

Цу це найпростіше.

Якщо не допоможе може бути материнка, вздуті конденсатори, відео. Тре перевіряти все по троху.

Опубліковано

на жаль, багато хто забув навіщо динамік в корпусі (або "піщалка" на материнці)....

ось почитайте - розшифровку сигналів BIOS і будете знати в чому справа...

Опубліковано

конденсатори на материнці або в блокові живлення міняти треба, інфа 146%. можу допомогти, якщо цікавить - в лічку

Опубліковано

Як уже казали, почати зверху.

Відкрий кришку і подивися, чи не здуті конденсатори на материнці.

condens.jpg

Якщо є - в ремонт. Якщо вони є - то це проблема із БЖ. Його взагалі варто замінити, якщо він менше 350 - 400 Ват. Або, якщо він також має здуті конденсатори. Ремонтувати дешевий БЖ - Моветон.

Якщо все ціле - почистити контакти на ніжках планок пам'яті. Ластик звичайний. Тільки обережно - статика вбиває пам'ять. (Варто зняти статику з тіла, перш, ніж відкривати кришку корпуса. Торкнутися тильною стороною руки десь до радіатора опалення. )

Якщо не допомагає - вимкнути з материнки ВСЕ, окрім проца, пам'яті і живлення :) І запустити, якщо ввсе добре, то по одному підключати решту пристроїв, і таким чином вияснити, що саме "глючить".

Правильний БЖ. Але не виключена можливість його "підгоряння".

Опубліковано

У знайомої теж 15 хвилин тре було кнопку тиснути, аби запустити) Конденсатори в БЖ вигоріли

Опубліковано

Останнім часом щоб запустити комп’ютер потрібно багато часу.

Після підключення живлення спочатку взагалі не включається кнопкою включення, потім включається, але не загружається (крутиться вентилятор на процесорі), через деякий час кнопка включання починає діяти і як кнопка виключення (як налаштовано, 4 секунди держиш - комп’ютер виключається). Потім починає пищати динамік на корпусі (початок загрузки), але монітор не активується. Через деякий час загружається нормально.

Це все займає десь півгодини, і суб’єктивно час збільшується з кожним разом.

Якщо не виключати, працює нормально.

Материнка: GA-MA78G-DS3H

Процесор: Athlon X2 5200+

Дата не збивається?

Перевірте батарейку, якщо все вищезгадане не допомагає/відсутнє.

Опубліковано

Zheny@ трохи неуважний. Стоїть FSP 400 ватний. Такий блок навряд чи підведе. але все може бути. якшо здутті кондюки на материнці, то треба і бж проглядати. заодно і пилюку здуєте. здуті конденсатори як правило дають нестабільну роботу системи - зависання, вимкнення.

Взагалі з такою поломкою краще звернутись до спеціаліста, як би це вам не в угоду не звучало, бо тут треба з досвідом підходити. причин може бути багато, наприклад:

— Проблеми з ЮСБ портами або пристроями. Наприклад були випадки коли підглючував картридер чи якийсь порт. або накопичувачі інформації

- Проблеми з оперативкою. а саме нема контакту в слоті. вийняти планки пам'яті і протерти гумкою для олівця. декілька разів вставити-вийняти

— Проблеми з вінчестером. Доживає свого кінця, є збійні сектори.

— Проблеми з батарейкою БІОСа. це перше куди треба заглядати. нормальна напруга на ній в вимкненому комп'ютері - більше 3 вольт

Діагностика значно прийшвидшиться якшо вставити POST-карту і подивитись код на якому все підвисає.

Якщо з цього всього шось невідоме вам, або не допомагає, то читай абзац другий.

Опубліковано

біос на дефолт, всю периферію відєднуєм, тіко клава. Тиснем кнопку повер - якщо не альо - материнка або бж (конденсатори)

Опубліковано

Дякую за відповіді :)

Здутих конденсаторів не знайшов ні на материнці (схоже, там нема чому здуватись), ні в блоку живлення. Дата не збивається. Раніше час від часу бували проблеми з запуском, обнуляв БІОС, немовби помагало. Але зараз помітив тенденцію.

Ще одне - при включенні струму лампочка на миші починає моргати, частота моргання повільно підвищується, поки не стане постійною.

Поки грішу на блок живлення.

Думаю, поставлю нову батарейку, попробую протерти контакти. Потім буду бачити.

Опубліковано

думається, на мамці якийсь хитрий тіліпістор умір.

Бж перевіряється підстановкою заздалегідь робочого

Опубліковано

Заміна батарейки та зачистка контактів тільки зрушила стійку рівновагу. Симптоми ті самі, але комп’ютер не вдалось загрузити протягом 2 год. :(

Крім того, нарешті виявив можливу причину - все-таки в блоці живлення є три вздуті конденсатори (вздуті не сильно, то при попередніх оглядинах не звернув уваги.

Таким чином буду шукати заміну блоку живлення або понесу в ремонт.

Ще раз всім дякую :)

Опубліковано

Поставив новий блок живлення Chieftec GPA-450S8.

Проблема зникла, Змінився трохи тільки спектр шумів.

Ще раз всім дякую :)

Опубліковано

і яке падло мені шпалу вліпило? що я не правильно сказав? хто вліпив, слабо відповісти тут або в лічку??

Опубліковано

я те "падло" і що? За "падлу" тримай ще один. Слабо = будеш своїм дітям казати!

І суть не в тому що ти казав, а як ти це казав.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

ну так, було 3 мінуси, вже 5 - ЛЮКСЕЧНО! ДАВАЙТЕ ЩЕ! Я так зрозумів, що це в порядку речей для цього форуму. Олдфаги гімнять ньюфагів.

Опубліковано

ну так, було 3 мінуси, вже 5 - ЛЮКСЕЧНО! ДАВАЙТЕ ЩЕ! Я так зрозумів, що це в порядку речей для цього форуму. Олдфаги гімнять ньюфагів.

Вроді культурно пояснили що ВИ неправий, але ж відношення до речей не змінеш

Опубліковано

ну поясніть мені, неграмотному: в чому я не правий?

Якщо мені память не зраджує то є таке поняття як "адмін завжди правий"

Модераторів це також стосується

Правила при рестрації читаєм?

Опубліковано

ну поясніть мені, неграмотному: в чому я не правий?

Якщо мені память не зраджує то є таке поняття як "адмін завжди правий"

Модераторів це також стосується

Правила при рестрації читаєм?

ок, я вже зрозумів, що новичків тут не люблять, особливо олдфаги, які можуть мінусити

Опубліковано

я вже зрозумів, що новичків тут не люблять, особливо олдфаги, які можуть мінусити

З точністю до навпаки. Коли "н'юфаги", такі, як ти, першим ділом починають видєлуватися забуваючи про правила форуму та правила хорощого тону, які ніхто не відміняв, тоді "олдфаги" користуються даною їм можливістю ставити "мінус".

Якщо комусь не сподобався твій пост, то можна змовчати, а якщо дуууже не сподобався, то можна і мінус поставити. За слово "падла" в свою адресу я також скористався своєю можливістю. Бо, як я уже казав, зухвалих новачків НЕ ЛЮБЛЯТЬ!!!!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...