Перейти до змісту

У Великобританії хочуть заборонити продаж сигарет особам, які народжені після 2000 року.

fenmix

Заборона куріння в Україні  

26 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

За своєю цікавістю та професійною потребою змушений переглядати не тільки наші українські та міжнародні новини, але й російські ЗМІ. Ось, що знайшов цікавого:

Влиятельная Ассоциация британских медиков решила добиваться тотального запрета на продажу сигарет лицам, родившимся после 2000 года. Таким образом эксперты собираются окончательно избавить британское общество от курения к 2035 году. Скептики называют новый законопроект популистским.

Законопроект о запрете на продажу сигарет родившимся после 2000 года будет вынесен на рассмотрение парламента Великобритании. По мнению экспертов, они не ожидают, что курить в стране прекратят вовсе. Однако, по их словам, эта пагубная привычка перестанет быть нормой. При этом медики вновь указывают на огромный вред, который наносит курение, передаёт английский сайт RT.

По данным экспертов, в XX веке от болезней, резвившихся в результате вдыхания табачного дыма, умерли около 100 млн человек. При этом девять из десяти курильщиков считают, что изначально не стоило даже брать сигарету в рот. Около 80% британцев начинают курить ещё в подростковом возрасте. Шансы умереть от заболеваний, связанных с потреблением табака, у них больше, чем у тех, кто впервые закурил, будучи уже взрослым. При этом отказываются от вредной привычки далеко не все, даже из тех пациентов, которым уже поставили страшный диагноз «рак».

Запрет на продажу сигарет тем, кто родился уже в XXI веке, по мнению членов Ассоциации медиков Британии, будет важным шагом на пути к избавлению британского общества от курения к 2035 году. Стоит отметить, что ранее Ассоциация добилась запрета на курение в общественных местах и запрета на курение в машине, в которой находится ребёнок.

Впрочем, по мнению критиков нового законопроекта, введение запрета на продажу сигарет может спровоцировать значительный рост продаж этой продукции и рост цен на неё на чёрном рынке. Потенциальный вред от этого может быть даже хуже, чем если бы сигареты продавались легально. Так что скептики называют предложение о новом запрете популистским.

Звичайно, що це суперечить ліберальній політиці та свободі вибору людини, але інколи здоров'я нації повинно стояти вищим за "особливі бажання" окремих людей. Тютюн - це все таки наркотик і він має негативний вплив на організм людини. Якщо люди колись раніше жили без тютюну за доколумбових часів - то чому б не спробувати зараз?

А що думаєте ви? Чи варто подумати про такий закон в Україні? Бо особисто мені остогидло дивитись на школярів, які бігають за гаражі курити. До того ж сам знаю через друзів та знайомих, які витрати в них йдуть на закупівлю сигарет (а ці гроші можна було витратити на щось корисне).

Опубліковано

А що думаєте ви? Чи варто подумати про такий закон в Україні?

В Україні такий закон не приймуть, бо в нас відсутня політика здорової нації. Наша країна займає перше місце в світі по дитячому алкоголізму. Закон є... Він не зпрацьовує, бо немає достатньої правильної пропаганди. Так і з тютюнокурінням.

Опубліковано

В Україні такий закон не приймуть, бо в нас відсутня політика здорової нації. Наша країна займає перше місце в світі по дитячому алкоголізму. Закон є... Він не зпрацьовує, бо немає достатньої правильної пропаганди. Так і з тютюнокурінням.

А якщо до влади прийдуть нові партії? Це можливо на парламентських виборах, які вже будуть проводитись після 2015 року (тобто не на найближчих позачергових, а на подальших). До того ж в Україні є достатньо груп тиску (також медичні спілки і громадські організації)

Опубліковано

До 2000 курити мона, а після - зась дискримінація. НЕ буде там такого.

В рашці нада закон який сабороняє займатись сексом ватнікам. ЩОб не розмножувались.

Опубліковано

Щоб заборонити - потрібна воля влади, зараз там в основному лобіюють інтереси своїх бізнесів, в т.ч. підакцизних товарів. Щодо заборони то це помилка, оскільки буде процвітати тіньовий ринок, бюджет втратить суттєві суми акцизного податку, як варіант можна підняти акцизи до європейського рівня, закрити тіньовий імпорт та збільшити пропаганду на ТБ про шкідливість тютюну.

18207_original.jpg

1400181306_d070.jpg

Опубліковано

Я вважаю що кожен сам має свою голову на плечах.

Якщо на те пішло, то чому країна(Україна) не заборонить продаж цигарок?

Тому що левова частка грошей йде в казну!!!(акциз)

Якщо боротися з тютюнопалінням - то заборонити зовсім продаж цигарок.

Ті люди що палять (і я в тому числі) трохи помучаться, але думаю нічого страшного не буде.

Але ж це держава втратить великі кошти!!!

Просто роблять вигляд що БОРЮТЬСЯ.

Якось так. Накипіло.

Опубліковано

для початку треба заборонити кидати недопалки під ноги

Тому що левова частка грошей йде в казну!!!(акциз)

ой бідні виробники цигарок, змушені виживати на смішні 2%

Опубліковано

Якщо боротися з тютюнопалінням - то заборонити зовсім продаж цигарок. Ті люди що палять (і я в тому числі) трохи помучаться, але думаю нічого страшного не буде.

Воно то легко сказати - а ви спробуйте кинути палити і дізнаєтесь, що таке "трохи помучитись". Не всі мають волю на таке. Однак мова йде про те, що наразі 14річні діти (майже абсолютна більшість з них) взагалі не пробували палити. То чому їм давати можливість зробити це в майбутньому?

Опубліковано

А якщо до влади прийдуть нові партії? Це можливо на парламентських виборах, які вже будуть проводитись після 2015 року (тобто не на найближчих позачергових, а на подальших). До того ж в Україні є достатньо груп тиску (також медичні спілки і громадські організації)

Навіть, якщо такий закон приймуть (в чому я дуже сумніваюся), він не буде працювати. Закон - це ще не все. В нас багато законів, яких не дотримуються, наприклад, закон про заборону куріння в суспільних місцях. Потрібно проводити потужну політику здорової нації, тоді, може, щось колись і вийде.

Опубліковано
а ви спробуйте кинути палити і дізнаєтесь, що таке "трохи помучитись"

Кинути палити легше, ніж про це написати. Аби бажання було.

Ато вже тут один кидав - плакався потім кожен тиждень як йому важко і скільки то часу він вже без цигарок.

Хочеш кинути? Кидай і не вий*буйся.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...