Перейти до змісту

Як наші археологи розкопки проводять)))

VilanS

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

За кордоном показують, що роблять все акуратно, з пензликами, щоб аби нічого не пошкодити.

У нас же - ЛОПАТА, ВІДРО, ЗВЕРХУ походили))) все по-нашому, по строму хлопському методу. Шо є то і роблю).

"У селі Жидичин Ківерцівського району, що поблизу Луцька, розкопали унікальний для Волині гончарний горн 14-15 століття.

Як розповів заступник директора ДП «Волинські старожитності» Сергій Панишко, горн має висоту та діаметр 2 метри.

Пам’ятка складається із двох камер. У нижню закладали паливо, а у верхній випалювали кераміку.

Збудували його у литовську добу для виробництва гончарних виробів, частину із яких, очевидно, поставляли і у Луцьк."

cb-dsc0525.JPG

cb-dsc0503.JPG

cb-dsc0497.JPG

Опубліковано

За кордоном показують, що роблять все акуратно, з пензликами, щоб аби нічого не пошкодити.

У нас же - ЛОПАТА, ВІДРО, ЗВЕРХУ походили))) все по-нашому, по строму хлопському методу. Шо є то і роблю).

Часто берете участь в археологічних розкопках?

Опубліковано

не археолог, але ставлення до знахідки, як до бульдозера на будівництві))) Для когось це цінність, а для наших то звичайний чугун, чи з чого він там робився.

Не розвалився, то й вже добре)))

Опубліковано

не археолог, але ставлення до знахідки, як до бульдозера на будівництві))) Для когось це цінність, а для наших то звичайний чугун, чи з чого він там робився.

Не розвалився, то й вже добре)))

Якщо нічого не тямите, навіщо робите такі висновки?

Опубліковано

я думаю якщо вони його кісточками розкопуватимуть воно згниє при контакті з повітрям, чим швидше викопають тим ціліше буде.

Опубліковано

роблять все акуратно, з пензликами, щоб аби нічого не пошкодити. У нас же - ЛОПАТА, ВІДРО, ЗВЕРХУ походили

як можна пензликом розкопати чорнозем?

Опубліковано

Раскопки ведут вручную послойно-поквадратным методом, принятым в археологии, с обязательной переборкой или просеиванием земли и с зачистками по каждому снятому «штыку». Находки каждого слоя отбираются, описываются, зарисовываются и хранятся по слоям и квадратам (или шурфам, участкам, помещениям и т.п.). Каждая находка должна быть точно зафиксирована на своем месте в вертикальной и горизонтальной плоскостях, причем отсчет глубин, как и вообще на раскопках, ведут от единого репера. Собирают все находки, в том числе массовый керамический и строительный материал, а не только «наиболее интересные» — индивидуальные и архитектурные. (Находки — государственная собственность и должны после обработки поступить в музей.) Следует внимательно следить за структурой вскрываемого слоя — цветом, консистенцией, количеством песка, глины и перегноя, включениями остатков строительства (щепа, Дерево, камень, кирпич, известь, раствор), следов горения (уголь, зола, обожженная почва) и пр.

Достоверность и полнота стратиграфической информации во многом зависят от тщательности разбивки и зачистки раскопов. Они должны быть распланированы и привязаны на местности с высокой степенью точности, иметь прямые углы и параллельные прямые стороны. Стенки раскопов должны быть идеально вертикальными и тщательно защищенными для фиксации. Схему наслоений обводят прямо по зачистке, а затем образовавшиеся линии переносят на чертеж. Аналогично — для послойных планов: тщательная горизонтальная зачистка позволяет прочесть в земле контуры ям, пятна выбросов, края рвов. Важное требование методики — изучение всех вскрываемых пластов культурного слоя, а не только относящихся к истории изучаемого памятника.

Опубліковано

VilanS, іноді краще жувати, ніж говорити. Панишко займається розкопками більше ніж тобі років. Думаю він краще знає методологію цього процесу ніж ти.

До речі, я сьогодні навіть в середину тої печі лазив. Такого дитячого захвату від цієї знахідки, як археологі, я не відчув, але було дуже цікаво і пізнавально

Опубліковано

VilanS, тільки що знайшов на ФБ для тебе повідомлення від директора "Волинських старожитностей")))

Алексей Златогорский

37 мин. ·

вже лягав спати, але натрапив на таке. щож у нас така багато спеціалістів? а може засунути йому пензлик в одне місце? якщо такий розумний, хай приходить, є у мене для нього робота. особлива. по-європейські http://board.lutsk.u...opki-provodjat/

Опубліковано

я б так не сказавби, багато раз був свідком розкопок які велися біля "свинячого ринку" в Рованцях, там щоб построїти хату потрібно провести розкопки, то як вони щось находили то все робили дуже акуратно, з пензликами і іншим інструментом.

• 2 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...