jack74 Опубліковано 8 Червня, 2014 в 11:07 #1 Опубліковано 8 Червня, 2014 в 11:07 Може є хто, хто є підприємцем-ФО і підпрацьовує обслуговуванням оргтехніки (чи мереж, чи систем, чи будь-чого з цієї сфери) з підприємствами по договорах ...Пропонують заключити договір на обслуговування, а тому цікавлять всі нюанси по цій темі...Тобто, обслуговувати маю я. Підприємство державне. Вірніше, державна установа.Отже, запитання:На якій групі по єдиному податку ви працюєте? Чи може на загальній системі?Який КВЕД реєстрували (чи не заморочувались...)?Як звітуєтесь в податковій? (що пишете в журналі прибутків)?Як оплата проводиться в вашому випадку (помісячно; погодинно; за виклик по факту і т.д.)? Відповідно, як це обумовлювалось в "договорі"?...може ще потім які з'являться (запитання)...
BkSeo Опубліковано 8 Червня, 2014 в 11:40 #2 Опубліковано 8 Червня, 2014 в 11:40 1. На загальній системі2. Квед не заморочувався, ще при реєстрації (8 років тому) вказав ремонт,торгівля,обслуговування техніки та розробка ПЗ3. Договір заключено на 6 місяців з автоматичним продовженням (вже 4 роки), оплата по факту після підписання акту прийому-передачі виконаних робітв самому договорі - ціна не прописана, платять те, що написано в акті
jack74 Опубліковано 8 Червня, 2014 в 12:31 Автор #3 Опубліковано 8 Червня, 2014 в 12:31 Подякував за відповідь помучу ще декількома запитаннями 1. Що пишеш в Книгу обліку доходів? 2. Який відсоток від прибутку зараз на "загальній системі"? 3. Скільки платиш ЄСВ (в "пенсійний")? 4. Як розраховував авансовий платіж податку з податків? Зі стелі? А на чому заснований вибір загальної системи? Чому не, наприклад, єдинщик 3-ї групи? ........... А! ще забув запитати! Якісь патенти/сертифікати потрібні?
jack74 Опубліковано 9 Червня, 2014 в 09:51 Автор #4 Опубліковано 9 Червня, 2014 в 09:51 не зрозумів "мінуса"
BkSeo Опубліковано 9 Червня, 2014 в 12:25 #5 Опубліковано 9 Червня, 2014 в 12:25 не зрозумів "мінуса"хтось бавиться, напевно )
jack74 Опубліковано 9 Червня, 2014 в 12:59 Автор #6 Опубліковано 9 Червня, 2014 в 12:59 здається, ні з ким не сперечався, нікого не ображав для мсті "мінусами" ну та ладно... BkSeo, я там ще декілька запитань тобі задав, певно, ти не помітив...
BkSeo Опубліковано 9 Червня, 2014 в 13:56 #7 Опубліковано 9 Червня, 2014 в 13:56 вибачаюсь,не помітив 1. В книгу обліку - всі послуги оплата за які "пройшла" по банківському рахунку і готівку,якщо видавав чек або накладну 2. З моїми доходами ставка 17% На 3,4 питання конкретної відповіді не дам, бо вже більше 2-х років цими питаннями займаеться бухгалтер, тому я знаю тільки загальні суми, які мене цілком влаштовують А на загальній системі, тому що коли реєструвався (8 років назад), мені так порадили, крім того найманої праці не використовую, і звітність мені здалась легшою... В моєму випадку,на вищевказані послуги патенти/ліцензії не потрібні, вищевказані послуги не підлягають ліцензуванню, патент теж в даному випадку не потрібен.
Кіліманджаро Опубліковано 23 Червня, 2014 в 16:29 #8 Опубліковано 23 Червня, 2014 в 16:29 Якщо надаватимете послуги, вигідніше буде реєструватись на єдиний податок 3-група КВЕД 62.02, дозволяє працювати з юридичними особами, податок 5% від обороту в податкову та ЄСВ в пенсійний фонд 34,7% від мінімальної зарплати в місяць. Докладніше про терміни сплати податків та звітність дивіться тут.Якщо плануєте працювати з бюджетниками, уточніть у них чи не буде затримок з виплатами, а то вже майже рік, як казначейство, через дефіцит бюджету, затримує платежі. Як варіант можете запропонувати працювати по цивільно-правовій угоді, тоді ФОП не доведеться реєструвати, а будете лише забирати готівку в касі підприємства або банку.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.