Перейти до змісту

Авто на закордонних номерах?

QUARD

Рекомендовані повідомлення

Всім доброго вечора. Цікавить як зараз відносини автовласників з іноземними номера та з працівниками ДАІ? Питаю тому, що хочу придбати авто. Цікавить варіанти звісно без розмитнення (так як воно космічне в нас). Які можливості з автомобілями з іноземними номера? Дальше Волинської області їхати не збираюсь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А звідки саме плануєш приганяти авто?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звичайно що з Німеччини потрібно гнати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на рівні слухів чув, що незабаром можуть збільшити термін перебування не розмитнених на території України з 10 днів до 30 днів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо з Польщі без розмитнення, то потрібно, щоб власник вписав особу в довіреність на тимчасове використання на території України (60 днів). Для проходження тех. огляду та страхування потрібно також повертатись до власника в Польщу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я би придбав за ті ж кошти краще жигуля або ж ту славуту на наших номерах!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо з Польщі без розмитнення, то потрібно, щоб власник вписав особу в довіреність на тимчасове використання на території України (60 днів). Для проходження тех. огляду та страхування потрібно також повертатись до власника в Польщу.

Звідки інфа? 5 днів коридор

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звідки інфа? 5 днів коридор

Якщо автомобiль зареєстрований у Польщi на фiзичну особу, то, вiдповiдно до Митного кодексу, треба перетинати кордон кожнi п'ять днiв.

Якщо авто в’їздить через територію дії однієї митниці, а виїздить через пункти пропуску іншої митниці, то воно може перебувати на території України не більше 10 діб, за кермом має бути той громадянин, якій ввіз автотранспорт, він не має права ним розпоряджатися (продати авто, оформити доручення, поставити на облік).

Автомобілі, зареєстрованi на юридичну особу - фiрму, де видають спецiальнi шляховi листи, можуть перетинати кордон лише раз на два мiсяцi.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наприклад: я власник/співвласник фірми, СП спільне підприємство(польща, прибалтика),що мені треба зробити. І хто мені має виписати шляховий лист, і чи я повинен виїхати через/кожні 5 - 10 днів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наприклад: я власник/співвласник фірми, СП спільне підприємство(польща, прибалтика),що мені треба зробити. І хто мені має виписати шляховий лист, і чи я повинен виїхати через/кожні 5 - 10 днів?

Прикрили зараз це. На папері можна рік катати якщо власник/співвласник, а в реаліях, на кордоні, не пускають. лише 5 днів.

теорія це одне, а ви практику спробуйте

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

маю машину на польський номерах, виїжджаю за кордон 1 раз на 5 днів. Машину купив у поляка написав на мене співвласника, зробив техогляд купив страховку, ось і все! ДАІ не чіпає, зупиняють звичайно, якщо з докуменатми все "ГУД" то їдеш спокійно. Зараз вже багато хто їздить на таких номерам то в основному і не трогають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

про 5 днів мови нема.

тут питання звучало, які є схеми для більшого коридору перебування на території України.

Так от - на данний момент ніяких вигідних (хіба що якщо для Вас + 1500 євро до авто це вигідно) немає. Чекаємо прийняття законопроекту на 90-100 днів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щойно чув по новинах про спрощення візового режиму, та збільшення терміну перебування. +шенген для людей які їдуть вперше ніби має бути 6місяців.

потроху діло йде, скоро доберуться і до авто...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Було б дуже добре.

А якщо автомобіль, з польською реєстрацією дуже давно на території України ? Приблизно 2 роки. Звичайно ніхто на кордон не їздив...

Скажімо... умовно... стоїть в мене в гаражі, є якісь штрафи за протермінований так званний "коридор" ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Було б дуже добре.

А якщо автомобіль, з польською реєстрацією дуже давно на території України ? Приблизно 2 роки. Звичайно ніхто на кордон не їздив...

Скажімо... умовно... стоїть в мене в гаражі, є якісь штрафи за протермінований так званний "коридор" ?

є. штраф або 8000 грн або 16 000 грн, взалежності від важкості випадку. якщо 2 роки, випадок важкий а відповідно 8000 не чекай)

це звичайно якщо авто ввезено легально і відмічалось на кордоні. тому що якшо "повітрям", то ніхто нічого і ніякого штрафу. головне нікому цього не кажи )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

є. штраф або 8000 грн або 16 000 грн, взалежності від важкості випадку. якщо 2 роки, випадок важкий а відповідно 8000 не чекай)

це звичайно якщо авто ввезено легально і відмічалось на кордоні. тому що якшо "повітрям", то ніхто нічого і ніякого штрафу. головне нікому цього не кажи )

Заїхало воно нормально, через кордон ;) Просто не повернулось назад... :D

Хто має цей штраф виписувати? І при яких умовах?

Якщо, я наприклад, поїду знову в Польщу та буду повертатись на машині, то можуть згадати попередню, так? )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згадають коли будете виїзджати. Глянуть по базі коли був заїзд. І це діло зараз вирішує сама митниця і 16 тон штрафу буде. А ще можуть машину поки будуть розглядати справу про порушення митних правил на штрафмайданчик поставити і там ще нормальна окпійка влетить. Простіше її тут розібрати, або хай стоїть до кращих часів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще питання. Хочу купити собі іншу машину, спочатку у відділі комунікацій роблять тимчасовий тех паспорт, а потім через 2 тижні вже віддають постійний, Питання заключається в тому чи є хтось такий, що перетинав кордон на тимчасовому тех паспорті і не платив грожі таможнику?????????????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Допоможу зареєструвати автомобіль в Польщі на вас, як співвласника. У випадку якщо вихочете придбати автомобіль в Європі, а потім зареєструвати його у Польщі на себе, як співвласника, допоможу у розмитненні та реєстрації. Маю в Польщі власну фірму. Всі питання по тел. 0672615012 Валерій.

П,С. тема розміщенна на прохання знайомого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

lion1106, зареэструвати можна і без допомоги, береш поляка і реєструєш разом з ним

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

питання. Хочу купити собі іншу машину, спочатку у відділі комунікацій роблять тимчасовий тех паспорт, а потім через 2 тижні вже віддають постійний, Питання заключається в тому чи є хтось такий, що перетинав кордон на тимчасовому тех паспорті і не платив грожі таможнику?????????????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо митнику не заплатити - по тимчасовому техпаспорту не пустить, хочу на це законних підстав я думаю в нього немає. Але краще заплатити 50 грн. ніж чекати 2 тижні на постійний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо митнику не заплатити - по тимчасовому техпаспорту не пустить, хочу на це законних підстав я думаю в нього немає. Але краще заплатити 50 грн. ніж чекати 2 тижні на постійний.

я так і роблю, але є люди які спорять !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 місяця потому...

маю машину на польський номерах, виїжджаю за кордон 1 раз на 5 днів. Машину купив у поляка написав на мене співвласника, зробив техогляд купив страховку, ось і все! ДАІ не чіпає, зупиняють звичайно, якщо з докуменатми все "ГУД" то їдеш спокійно. Зараз вже багато хто їздить на таких номерам то в основному і не трогають.

Підскажіть яка саме про 5 днів (наприклад якщо перетнув кордон 5 то не бхідно 10 теж повторити перетин ) а якщо 9 то 5 днів зміщається на14 число?

Які наслідки якщо не перетинаєш кордон на протязі 5 днів ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Анатолій, саме так, кожні 5 днів з моменту заїзду авто на територію україни якщо не хочеш пхатись на інший пункт пропуску (на львівську митницю наприклад, замість волинської), якщо хочеш - тоді 10. строк пропустив - штраф і дупенштурхен

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...