Перейти до змісту

Допоможіть порадами з вибором сервера

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Допоможіть порадами з вибором сервера. До цього налаштовував тільки мережі для невелики офісів до 20 чол. Зараз стоїть задача поставити сервер орієнтовно для 100 чоловік які будуть ганяти на ньому 1С 8 через віддалене керування та фільтрувати трафік по місцю з мережею близько 30 користувачів.

Теорію і основи я знаю, але хочеться почути думки людей які адмініструють такі системи, на що треба звернути увагу при виборі сервера, на що звернути увагу при налаштуванні, ну одним словом буду дуже вдячний за професійні поради та обмін досвідом.

Можливо хтось розкаже нюанси за :_26:

Опубліковано

100 чоловік які будуть ганяти на ньому 1С 8 через віддалене керування

2 процесора по 4-6 ядер. 32-128Гб ОЗУ. Оскільки 1С явно буде серверна і на SQL. А він усю базу в ОЗУ заганяє, тобто, якщо розмір файлу з базою 8 гіг, то усі 8 гіг буде висіти в ОЗУ.

Далі. На кожного юзера МІНІМУМ 256 метрів ОЗУ. Далі рахуй. + потреби самої ОС.

Далі. Вінти. САС 15К обертів і в 10 рейд їх. Об'єм підбирати по бюджету.

Далі. Сервер повинен мати віддалене керування! iLo в серверах HP. В інших по-іншому зветься. Мегапотрібна штука.

Далі. Ліцензування. Це взагалі страшно! На кожне підключення окрема CAL ліцензія, яка вартуватиме на 100 чоловік, як половина сервера. Також термінальні ліцензії. Які вартуюь не менше на тих же 100 чоловік. Сам Сервер 2008-2012 на 2-процесорний сервер. Ну і 1С-ка ліцензійна серверна..

Одним словом купа нюансів.

Опубліковано

точно?

Я мав справу із DB2 Express-C та Microsoft SQL (та Express) - Усю. Це дає змогу ДУЖЕ швидко обробляти дані. Оскільки база не на вінті, і вінт не свопається.

Не думаю, що автор буде гратися із PostgreSQL. Чи firebirdом :)

Опубліковано

та фільтрувати трафік по місцю з мережею близько 30 користувачів.

Оце детальніше, якщо можна?

Це потрібно, щоб там же і якийсь файрволл стояв ?

Нє...

Тоді окремо сервак. Там підіймаєш Домен, строїш права і тільки тоді вже пускаєш усіх в 1С-ку. Або якщо не домен, то просто якусь машинку із файрволом.

Суміщати 1С сервак із ще чимось - нелогічно і не розумно. Хіба що зажали, як завжди, грошей. Тоді крутися, як можеш.

• Адміністратори
Опубліковано

Можно все сделать и на одном сервере. Частично согласен с Zheny@ по поводу конфигурации сервера. 32-128 Гб, рейды и т.д. Опять все зависит от бюджета. Навскидку "дешевый" вариант. 1 сервер, 2 сетевухи + IPMI. VMWare VSphere 5.x. 3 виртуальные машины: 1С 8 сервер, MSSQL, RouterOS/*Nix (можно заменить на железку Mikrotik) и нашинковать по вкусу .

*NIX доступ извне, фильтрация и прочие печеньки

1С 8 - сервер. 2008/2012 . В ней варятся юзеры.

MSSQL обслуживает 1С 8 по БД.

Все остальные варианты в зависимости от требований подороже будут, но и надежность соответственно повыше, хотя и такой вариант очень вполне работоспособен . И у каждых будут свои плюсы/минусы.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...