Перейти до змісту

Не грузиться комп

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

памятаю я цей надпис з 1998 року. СинкМастер підтвердить. Сєагейт 200Мб "улетал в неізвестность"

проблеми були з збоєм в живленні.........8---)) скільки я тоді наї.......ся поки допер.

причин такого напису може бути багато але тестером можна перевірити живлення (не завадить)

Опубліковано

Замітив таку закономірність:

Коли приношу робочий флоп з шлейфом з іншого компа то при запуску машина видае традиційну помилку (40).

А от коли чіпляю до рідного шлейфу будьякий флоп то бжикає і нормально запускається, та без толку правда.

От думаю - не може ш 3 робочих шлейфа (які перевіряв і на інших машинах працюють нормально) не працювати на "динозаврі". Візьму ну я й поставлю рідний шлейф динозавра на інший комп. Результат впринципі не здивував - всім відома помилка (40).

"А теперь вопрос знатакам": Чи існує якась різниця між старими і новими шлейфами до флопів?

Моя відповідь - ні, того що все робиться по одному стандарту. Чи я можливо помиляюся? Якщо не помиляюся то в чому фішка? в мамці динозавра всетаки?

Опубліковано

пам'ятаю колись в шлейфах флоповодів частина жил (полоска шириною 6-7 жил) всередині шлейфа була перекручена на 180 градусів. Вже й не пам'ятаю для чого це було... здається щоб два флоповода на одному шлейфі жили дружно. В тебе як? Може в цьому проблема?

Опубліковано

Жили перекручені для того, щоб контролер знав де в нього диск A: (крайній) і де диск B: (по середині). Зверни увагу на те, яким боком вставляєш шлейф в материнку. Щось сильно змахує на те, що перевертаєш. Хоча... В цьому випадку мав би світитися діод на флопіку постійно.

Тут трохи нестиковочки виходять. При добавлянні пам'яті налаштування BIOS не злітають. Та навіть якщо й стоять по замовчуванню, то якраз в цьому випадку й мало б бути все Ок.

Пробуй по-порядку перевіряти налаштування. BIOS там який стоїть?

Опубліковано

Так, коли не так вставляю, то діод постійно горить, я вкурсі ше раніше був.

БІОС: Award Modular BIOS v4.5G

ID string 01/11/95-SIS-85C471B/E/G-2C4I9C21-00

От ТУТ про маму написано і про джампери, може шось тре переставити?

Опубліковано

Джампер JP6 має бути в положенні 1-2, а з джампером JP11 можеш погратись, поставити і так і так і подивитись результат. Гірше точно не буде <_<

Опубліковано

Джампер JP6 точно в такому положенні

А от коли ставлю JP11 в положення 1-2 то видає замість помилки (40) помилку (С0).

В мене все сумнів таки в тому, що мамка якась "нетого".

З нормальними робочим флопом і шлейфом видає помилку (40). А на свому рідному шлейфі (який на інших компах не працюе) такої помилки не видає.

Хлопці, хто може глянути мамку? За мною не зіржавіє.

Опубліковано

я вважаю, що дешевше купити іншу (б/у) мамку, ніж колупатись з цією. Якщо знайдуться бажаючі все ж отримати насолоду від сексу з цією, то пишіть топікстартеру в приват. Тема закрита.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...