Перейти до змісту

Учень шукає Майстра

Дядечко

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Митці, а ніхто не хоче взяти учня?

Маю SONY F-717, багато вільного часу і величезне бажання вчитись майстерності фото.

Опубліковано

http://www.photodom.com/ru/mypage.php?nick=baxys

Є в Луцьку фотоклуб, він буває по вівторках, в 18-00...

Але для цього треба тобі показати свої твори... Бо не можна стати класним музикантом без елементарного слуху...

Опубліковано
  Дядечко сказав:
Митці, а ніхто не хоче взяти учня?

Маю SONY F-717, багато вільного часу і величезне бажання вчитись майстерності фото.

Я теж колись шукав де б повчитись, потім натягав багато літератури з інету, на форумах читав хто чим живе. Головне визначитись що ти саме хочеш вивчити, рзібратись у якому напрямку будеш розвивати своє фотомистецтво і лише тоді шукати наставника, а то знайдеш якогось натюрмориста і будеш вчитись у нього портретної зйомки, хоча звісно основи композиції він розкаже.

Далі свої роботи необхідно виставляти на показ іншим, бажано не на одному сайті бо народ всюди різний і дає різні оцінки, коментарі та поради на одні й ті ж кадри.

Часто виставляючи свої фотографії на фотосайтах стикаєшся що народ починає грузити про фони, вираз обличчя і т.д, а потім дивишся, а ці люди виставили лише натюрморти та пейзажі і намагаються мені розказати про те як треба знімати портрет. Звісно я їхню думку послухаю, якщо це буде конкретно вказаний промах, а не типу:"фото жахливе. працюйте над світлом та композицією... і елементарно подивіться на вираз обличчя моделі... " чи "я вас дуже прошу, не робіть такого фону білого, ну як на пліті на цвинтарі виглядає, тіпун мені на язик "

я правда не розумію де у них на цвинтарі абсолютно білі плити лежать, чи що людина хоче мені донести про вираз обличчя.

Головне практика і спілкування з колегами по цеху. Дивись що і як знімають, намагайся сам повторити, шукай свою фішку

Опубліковано
  FKCX_half сказав:
http://www.photodom.com/ru/mypage.php?nick=baxys

Бо не можна стати класним музикантом без елементарного слуху...

Як показує історія відомі випадко коли людина втративши слух писала прекрасні твори. Виключення є завжди.

Читав колись про фотографа котрий, на жаль має хворобу по зору і його бачення світу обмежується кільком процентами. Але це йому не заважає робити кадри орієнтуючись на слух, інтуїцію тощо. Він навіть виставку свою робив.

Опубліковано

Ага-ага.

Все тут правильно написали. Тільки забули кілька дрібничок. Зокрема - спочатку треба навчити трохи фотосправі, а вже потім освоювати фотошопу. І ще - тра розуміти технічні особливості свого апарата, щоб знати його межі застосування, приховувати недоліки, та правильно застосовувати його сильні сторони.

Частково згідний з madkot:

Цитата
натягав багато літератури з інету, на форумах читав хто чим живе. Головне визначитись що ти саме хочеш вивчити, рзібратись у якому напрямку будеш розвивати своє фотомистецтво

100%

Цитата
народ починає грузити про фони, вираз обличчя і т.д, а потім дивишся, а ці люди виставили лише натюрморти та пейзажі і намагаються мені розказати про те як треба знімати портрет

Не вірно. В принципі не вірно. Якщо я знімаю переважно пейзаж, це не означає, що не знімаю (і не вмію знімати) портрет. Тим більше - що не знаю що таке композиція, візуалізація, постановка світла, та постобробка.

Просто дуже часто надто зневажливо відносяться до початківція всілякі "метри" - та ще й забувають, якими вони були колись, і чи розуміли натяки, напівнатяки, та просто зарозумілі зауваження тодішніх метрів.

Ще від себе добавлю - не варто надто грузитись технічною стороною свого апарата (таких називають фотоаноністами :) ). Я бачив дуже пристойні у всіх відношеннях знімки зроблені.... SE K750i ! Не говорячи про більш-менш нормальні звичайні мили і цифромили.

Маєте якийсь девайс - використовуйте, вчітся. Переростете цей девайс - придбаєте кращий. І так - до своєї межі :)

Опубліковано
  sova сказав:
Ага-ага.

Все тут правильно написали. Тільки забули кілька дрібничок. Зокрема - спочатку треба навчити трохи фотосправі, а вже потім освоювати фотошопу. І ще - тра розуміти технічні особливості свого апарата, щоб знати його межі застосування, приховувати недоліки, та правильно застосовувати його сильні сторони.

щодо фотошопу то цей елемент можна взагалі не вивчати - є люди які фотографують, а є які обробляють - кожен повинен бути профі у своїй справі. Одна дуже крута київська фотостудія відсилає на обробку свої фото аж у Німеччину в одну конторку, котрі класно і швидко зроблять роботу і при цьому беруть набагато менше українських колег (з матеріалів фотожурнал)

Цитата
народ починає грузити про фони, вираз обличчя і т.д, а потім дивишся, а ці люди виставили лише натюрморти та пейзажі і намагаються мені розказати про те як треба знімати портрет
  Цитата
Не вірно. В принципі не вірно. Якщо я знімаю переважно пейзаж, це не означає, що не знімаю (і не вмію знімати) портрет. Тим більше - що не знаю що таке композиція, візуалізація, постановка світла, та постобробка.

Непогоджуюсь про принцип - якщо людина викладає основну масу фоток, або навіть всі 100% викладених це пейзажі, а критикує портрет, причому використовує не конкретику типу: ліва рука лишня, чи окантовка груба обріза - при таких відповідях я їх врахую. Але якщо мені пишуть що фон білий як плита на цвинтарі - можливо людина щойно з кладовища і у нього в голові зараз лише одні могили ще, чи пишуть що працюйте зі світлом - це що відповідь профі - конкретика це головне, а такі відповіді я не сприймаю чи вимагаю конкретизації своїх промахів.

Цитата
Просто дуже часто надто зневажливо відносяться до початківція всілякі "метри" - та ще й забувають, якими вони були колись, і чи розуміли натяки, напівнатяки, та просто зарозумілі зауваження тодішніх метрів.

Справжній метр знає як сказати щоб було зрозуміло, а зазнавшийся ще вчорашній любитель говорить пафосно дивлячись на тебе зверху

Цитата
Ще від себе добавлю - не варто надто грузитись технічною стороною свого апарата (таких називають фотоаноністами :( ). Я бачив дуже пристойні у всіх відношеннях знімки зроблені.... SE K750i ! Не говорячи про більш-менш нормальні звичайні мили і цифромили..

десь рік назад в одному журналі писали про фотографа котрий навіть виставку робив фоток знятих телефоном SE S700i і при чому друкував він їх здається 60х40

Цитата
Маєте якийсь девайс - використовуйте, вчітся. Переростете цей девайс - придбаєте кращий. І так - до своєї межі :)

Золота істина - митці минулого робили свої шедеври апаратами котрі нинішня більшість і в руки не візьме - там же все ручне і таке незручне, ще й видно погано що знімаєш

Опубліковано

теорія без практики - мертва. тут була темка з посиланнями на літературу. подивись. прочитай пару книжок - там є варті уваги (Лі Фрост, наприклад). але й не забувай на практиці хочаб перевірити те про що ти прочитав.

/*ага, і це каже самоук, який навіть того ж Фроста до кінця не прочитав :ninja: бо розібрався з Зенітом набагато раніше, а погляд на речі - річ особиста і ще шукаю */

[offtopic]

madkot сказав:
Золота істина - митці минулого робили свої шедеври апаратами котрі нинішня більшість і в руки не візьме - там же все ручне і таке незручне, ще й видно погано що знімаєш

а декому навпаки приємно такими апаратами знімати - принаймі знаєш що надійно. та й для наведення страху на народ - саме те що лікар прописав :jeer:

[/offtopic]

Опубліковано
  FKCX_half сказав:
Бо не можна стати класним музикантом без елементарного слуху...
Людвіг Ван Бетховен був абсолютно глухим, Бедржих Сметана і Габріель форе в старості також оглохли, і вже будучи абсолютно глухими написали багато геніальноих творів. Є точка зору, що якби Бетховен не був глухим, то ніколи не зміг би створити Велику фугу і пізні скрипічні квартети.

Більше того, Бедржих Сметана, Чюрленіс, Шуман і інші померли в будинку для душевнохворих :)

Опубліковано
  Цитата
щодо фотошопу то цей елемент можна взагалі не вивчати - є люди які фотографують, а є які обробляють - кожен повинен бути профі у своїй справі. Одна дуже крута київська фотостудія відсилає на обробку свої фото аж у Німеччину в одну конторку, котрі класно і швидко зроблять роботу і при цьому беруть набагато менше українських колег (з матеріалів фотожурнал)

ИМХО бред, нет нигде таких дешевых специалистов как в Украине или России, если в Германии дешевле, то наши сделают еще и еще дешевле.

Цитата
Людвіг Ван Бетховен був абсолютно глухим, Бедржих Сметана і Габріель форе в старості також оглохли, і вже будучи абсолютно глухими написали багато геніальноих творів. Є точка зору, що якби Бетховен не був глухим, то ніколи не зміг би створити Велику фугу і пізні скрипічні квартети.

Верно, вот только с примечанием. Глухота была приобретенная, тойсть перд этим Бетховен слышал :). А музыка, ноты отпечатываются в голове, я могу смотреть в ноты и слышать музыку, а другие будут видеть простые закарлючки.

Что-то оффтопить начали :huh:

Опубліковано
  Oushen сказав:
  Цитата

ИМХО бред, нет нигде таких дешевых специалистов как в Украине или России, если в Германии дешевле, то наши сделают еще и еще дешевле.

Зі слів власника студії дана ситуація мала місце. наші просто не хотіли братись за роботу посилаючись на відсутність необхідних плагінів.

в якомусь з літніх випусків dFoto було інтревю.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...