Перейти до змісту

ВЕНЕТО — ВЕНДЕТТА


aroma

Рекомендовані повідомлення

Ситауція така.

Купив літом матрас в нашому відділенні Венето. Заплатив гроші, все як не має бути. Матраса нема.

Дзвоню, виясняю. Виявляється, директор цього відділення побрав гроші за матраси, кудась вклав, прогорів і подався в шифри.

Звязуюсь з відповідальним по західному регіону. Мол така ситуація. Обіцяє помогти, але все впиралось у відкриття магазину.

Магазин відкрився. Допомоги нема.

Дзвоню.

Тепер він мені втирає, шоб вернути товар, потрібно завести кримінальну справу. А справу не можуть завести бо відхиляють заявки (це ще з літа)

І він мені радить, звернутись до суду, написати заяву, щоб вони мали юридичне право не повернути а возмєстити чи як він там казав, мені товар...

Не знаю, що робити... Можливо щось порадите, чи можливо є хтось, хто в такій же ситуації, як я, бо по ходу, мають бути ще люди, які так попали...

Чи можливо кудась в інше місце звернутись?

Корочє хелп... пліз

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вроді нє. Його звати: Гладкий Володимир Михайлович, підприємець. На чеку його печатка стоїть, тобто виходить що Венето як би типу тут і не при чому...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саме так. Виготовили вони а цей Гладкий, ніби був як замовник.

Хто такий Yarchik ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Маю на увазі старий магазин по Винниченка що був. Там мав цю справу.

А зараз відкрився новий, біля Світлолюкса.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оце справи, то я ще добре встиг. Десь уже була тема про матраси, то я там розповідав і попереджав, щоб з нашим Венето справ не мали. З головним офісом проблем немає ніяких - вони доставляють і у регіони, строк доставки - 3 дні. А тут мені зразу підозрилим здалось. Цей горе-директор брав з людей 100-відсоткову передоплату і 14 (здається) днів на виготовлення матрасу - але то все гон, мені матрас доставили з затримкою і нервами, а виготовлений матрас був у грудні (доставляли у червні). Вимагай гроші назад і замовляй у Києві! Благо, що по цінам він більше ніж потрібно не брав...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вроді нє. Його звати: Гладкий Володимир Михайлович, підприємець. На чеку його печатка стоїть, тобто виходить що Венето як би типу тут і не при чому...

Не буду утверждать конкретно за Венетто, но в Луцке есть много известных крупных магазинов в которых при покупке товара тебе дают бумаги с печатью на которой стоит не название магазина, а какойто частный предпринематель. Ответ прост: это чтоб не платить ПДВ :rotate: Как правило такой предпринематель сидит на едином налоге и не платит ПДВ. А после того как такой предпринематель исчерпает лимит, товары в магазине будут продавать от имени другого предпринемателя, третьего... Какой лимит лимит точно не помню, но если виручка от реализации за год не превышает сумму ХХХХХХгрн, то можно не платить ПДВ, а платить единый налог...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ліміт приватного підприємця в рік - 500 000 грн. Раніше треба було при досягненні 300 000 реєструватися платником ПДВ, але зараз цього не треба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж хотів там колись купити матрас.Вибрав за 1500 гривень,сказав,що ще подумаю.Вони дали таку книжечку зі всіма матрасами.На ній був телефон головного офісу.Я туди подзвонив і запитав вартість того матрасу по каталогу.Вони сказали,що ціна на нього однакова по всій Україні і становить 1200 гривень.Коли я сказав ціну в Луцьку вони були в шоці і грозились розібратись.Така історія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ситуации еще не разрулил?

В общем под чек нельзя давать предоплату, только под договор.

Но если приложиться, то можно решить...

Можешь попробовать такой вариант

1. Звонишь в киевский офис (телефон гуглим), к секретарю - обязательно, сообщаешь:

"Примите, пожалуйста, телефонограмму." Тут она должна попросить подождать, взять тетрадь, и начать записывать.

Диктуем, например:

"

Директору ООО ВЕНЕТО (как они там правильно - гуглим)

от покупателя _____________

адрес __________________

телефон _________________

Ставлю к Вашему сведению, что я ... (рисуем ситуация в правильных тонах), о чем имеется фискальный чек №_____ от "___"_______ на сумму _________ .

Поскольку имеет место нарушение действующего законодательства (тут пусть форумный юрист подправит), то в случае неполучения оплаченного мною товара на протяжении 5 дней с данного момента, я направляю документы в суд, а также приму все меры к обнародованию данного факта мошенничества в СМИ, включая проведение журналистского расследования.

Прошу до _____ числа дать ответ по поводу решения данной проблемы путем возвращения мне оплаченной суммы либо отгрузке мне оплаченного товара. "

Не забудь спросить кто принял (ФИО, должность), и входной регистрационный номер телефонограммы.

Если не потребовать указанной информации - жалоба не дойдет до дирекции.

2. Высылаем факсом письменную жалобу такого же текста, уточняем входной регистрац номер у секретаря

3. Высылаем заказной почтой.

4. П. 1 -3 проделываем по местному магазину

5. Далее - по обстоятельствам. Решать будут, поскольку публикация этого случая точно приведет к снижению продаж, потеряют больше намного от стоимости одного матраса.

Нюанс немаловажный - действовать нужно решительно. Иначе - не пробьеш.

Переговорный процесс - отдельная тема, все тут не напишешь...

Так вот можно и разрулить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То мені ще також повезло. Придбав матрац+каркас-сітку за 3700 в Венетто рік тому. Приємна дівчина пояснила, розповіла про матраси все, що хатів, виписала рахуночок, взяла передоплату 100%, пообіцяла привезти через 14 днів. На цьому всі приємності закінчились. Чесно терпів 2 тижні. Наступні 2 тижні тупо телефонував по 5 разів на день, поки не привезли. Привезли тільки після того, як пообіцяв перетелефонувати в головний офіс, довідатись про долю моєї покупки. Ще й в квартиру занесли, жаль, що проживаю на 1 поверсі, а не на 9 і без ліфта.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо затівати переговорний процес - то погоджуюся з попереднім автором. Треба підготувати лист, в якому ввічливо, але наполегливо вимагати товар, відхиляючи будь-які відсилки на кримінальну справу чи інше.

Якщо ж йти правовими методами - то слід з'ясувати, в яких стосунках перебували Гладкий В.М. та "Венето", і чи відповідає "Венето" за зобов'язання Гладкого. Зрештою, ніщо не заважає піти одним шляхом, а потім - іншим.

До речі, на цій сторінці http://status.net.ua/all/material/markets/16820 Володимир Гладкий представлений директором "Венето".

Я б рекомендував поступити саме таким чином.

1. Офіційний лист на "Венето" - Київ та "Венето" - Луцьк з вимогою надати неотриманий товар. Приблизно такого змісту:

Центральний офіс компанії «Венето»

вул. Деревообробна, 6-В, м. Київ, Україна, 01013

Магазин «Венето»

вул. Бойка, 1, м. Луцьк, 43000

Від: ПІБ заявника,

поштова адреса, на яку може прийти відповідь

мобільний телефон

ВИМОГА

про надання неотриманого товару

26.06.2007 р. мною за місцем знаходження магазину «Венето» в м. Луцьку, було внесено авансом кошти в сумі 1030,00 грн. за товари — матрац «Венето-стандарт» вартістю 900,00 грн. та подушку вартістю 130,00 грн. На підтвердження укладення угоди мені в приміщенні магазину було видано чек №157. Через деякий час мною було отримано подушку, однак до цих пір я не одержав матрац, а представники луцького магазину «Венето» стверджують, що особа, якій я давав кошти — директор магазину Гладкий В.М. — не вніс гроші в касу, та зник.

Всесторонньо розглянувши дану ситуацію, я приходжу до висновку, що маю повне юридичне та моральне право вимагати від компанії «Венето» надання мені неотриманого товару. Посилання представників компанії на те, що до цих пір не порушена кримінальна справа відносно Гладкого В.М., без якої мені не можуть надати матрац, з правової точки зору не витримує ніякої критики: обов’язок передати товар виникає з інших підстав, ніж порушення кримінальної справи. В той же час не складе особливих труднощів довести, що Гладкий В.М. перебував у певних відносинах з магазином «Венето», і мав повноваження приймати кошти від покупців. Звичайно, мені прикро, що Вашу компанію таким нахабним образом, м’яко кажучи, «кинули» — але поки що «кинутим» відчуваюся лише я, оскільки кошти мною сплачені, а товар не отриманий.

Тому я наполягаю на тому, щоб у 10-денний термін з дня одержання Вами цієї вимоги, мені був наданий товар, за який я сплатив кошти — матрац «Венето-стандарт». Звернення в суд, до якого мене спонукають Ваші представники — не буде моїм останнім кроком у цій справі. Я не беруся стовідсотково стверджувати, що з огляду на існуючу ситуацію суд задовольнить мої позовні вимоги. Але зважаючи, що позов буде подано в порядку Закону України «Про захист прав споживачів», це дасть мені змогу звернутися в суд у м. Луцьку, а не за місцезнаходженням центрального офісу «Венето». В ході справи моїм адвокатом буде зроблено ряд клопотань, спрямованих на одержання інформації щодо взаємовідносин «Венето» і Гладкого В.М., і навіть якщо цієї інформації не буде достатньо для задоволення моїх позовних вимог — то її вистачить, щоб висвітлити цю проблему в засобах масової інформації. Не думаю, що громадськість схвально сприйме те, що відповідати за непорядність партнерів компанії «Венето» змушені споживачі. В даний час цю ситуацію готові висвітлити ряд друкованих ЗМІ, електронні видання, форуми в Інтернеті, теле- та радіоканали як регіонального, так і всеукраїнського масштабу.

Проте, якщо бути щирим — відзначу: мені б дуже не хотілося завдавати удару по репутації Вашій компанії. Тим більше, що в чудовій якості продукції під торговою маркою «Венето» я впевнений, і саме якість зумовила мій вибір. І тому я щиро сподіваюся, що Ваша компанія знайде спосіб вирішення цього питання, і я зможу отримати свій товар. Зі свого боку я готовий сприяти Вам у будь-яких діях, спрямованих на притягнення винних у цій ситуації до відповідальності.

Про наслідки розгляду цього листа прошу повідомити мене письмово.

Дата

З повагою, (підпис) прізвище, ініціали заявника.

В будь-якому випадку текст адвокатського запиту готовий, топікстартер може отримати його з печаткою в зручний йому час:

Центральний офіс компанії «Венето»

вул. Деревообробна, 6-В, м. Київ, Україна, 01013

Магазин «Венето»

вул. Бойка, 1, м. Луцьк, 43000

АДВОКАТСЬКИЙ ЗАПИТ

26.06.2007 р. моїм клієнтом — ПІБ, за місцем знаходження магазину «Венето» в м. Луцьку, було внесено кошти в сумі 1030,00 грн. за товари — матрац «Венето-стандарт» та подушку. Чек було видано в приміщенні магазину, але від імені суб’єкта підприємницької діяльності Гладкого В.М. Однак до цих пір клієнт матрац не отримав, а Гладкий В.М. в даний час зник. Тому, у зв’язку з наданням юридичної допомоги, та керуючись ст. 6 Закону України «Про адвокатуру», п. 9 Указу Президента України «Про деякі заходи щодо підвищення рівня роботи адвокатури», прошу повідомити:

1. В яких стосунках перебував і перебуває Гладкий В.М. з Вашою компанією, що давало йому право діяти в приміщенні магазину «Венето» і від Вашого імені?

2. Яким чином мій клієнт може одержати належний йому матрац?

Переконливо прошу не зволікати з відповіддю та надати її пред’явнику цього запиту або надіслати за адресою: Адвокатська приватна компанія «Конфідент», вул. Лесі Українки, 14, м. Луцьк, 43016. Буду щиро вдячний, якщо перед відправкою по пошті, Ви знайдете можливість для швидшого ознайомлення надіслати текст відповіді по факсу (0332) 72-62-68, або електронною поштою хххххххххх

Додатки:

1. Копія Свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю №ххх від хх.хх.хххх р.

2. Копія товарного чека від 26.06.2007 р.

З повагою, адвокат ПІБ

Проти надання інформації не заперечую:

клієнт ПІБ

Кореспонденція направляється:

- електронною поштою;

- по факсу (цей і попередній пункт - для пришвидшення розгляду);

- поштою - цінним листом (цінність - 1 грн.) з описом з повідомленням про вручення. В описі зазначити: "Вимога про надання неотриманого товару". На пошті розкажуть, як, і на місці можна буде все зробити. На руках залишиться документ, що відправлено саме вимогу про надання товару, а через деякий час на пошту прийде повідомлення про вручення, від якого можна братися відлічувати 10 днів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дууууууже дякую за допомогу.

Будемо надсилати листи. Будемо стукати. а хто стукає - тому відчинять :huh:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ок, буду тримати в курсі справи.

Відправив листи сьодня. По пошті і милом. Ждьомс-с

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

круто

ТО МЕНІ ВЗАГАЛІ ПОВЕЗЛО

десь в червні Мій столяр зробив 4 ліжка і сказав мені розміри на матраси . я пошурував в цей же венето і дав їх щоб порахували скікі бабок. але чисто випадково я закинув ті матраси на потім. Повезло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сегодня проходил на Винниченка где был старый магазин Венето.

Висит объявление о том, что предприниматель (как-его-там) лишен лицензии от Венето, сейчас директором является такой-то, все претензии принимаются (указано куда обращаться).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Привіт.

31 жовтня компанією Венето, було отримано нашу Вимогу.

Через 2 дні, був дзвінок. Дзвонив юрист Богдан, сказав, що сьогодні буде президент компанії і може бути позитивний результат, просив вислати факсом чек, для підтвердження.

Я вислав чек.

Сьогодні 12 листопада.

З тих пір тиша.

Які дії приймати? Можливо якось уточнити в них, як просувається розгляд справи? Хоча в вимозі ж зазанчено, щоб інформувати письмово.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...