Перейти до змісту

Підсилювач звуку на TDA1552Q

VeliXXX

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Маю намір спаяти підсилювач на мікросхемі TDA1552Q, однак в Інтернеті є декілька варіантів принципових схем. Цікавить думка досвідчених бордівців-радіолюбителів, можливо хтось уже працював із TDA1552Q.

Ось класичний варіант:

um3.jpg

А тут "модифікований":

10437890.png

Власне кажучи, цікаво, чи вплине якимось чином ланцюг із конденсатора 47мкф*25в і резистора 36к на звучання?

На даний момент більше схиляюсь до першого варіанту, без доповнення елементами затримки підключення вихідних каскадів підсилювача.

Опубліковано

По даташиту, ніжка 11 використовується для переходу у стенд бай.

А RC ланцюжок це певно для усунення клацання при вмиканні(дуже потрібна річ).

Якщо не правий то поправте.

Від себе добавлю, що 1557 дуже тяжко вбити, я колись робив собі підсилювач, ще в дитинстві, так по цей час працює, єдине, при відсутності звуку буде чутись гул, щоб його усунути треба ще дороблювати схему...

Опубліковано

По даташиту, якщо я вірно його зрозумів, ніжка 11 12 ні для чого не використовується, а RC ланцюжок це певно для усунення клацання при вмиканні.

Якщо не правий то поправте.

Від себе добавлю що 1557 дуже тяжко вбити, я колись робив собі підсилювач, ще в дитинстві, так по цей час працює.

Так, Ви все вірно зрозуміли. Але цей ланцюжок фактично не вплине на звучання, зокрема на частоти?

Опубліковано

Але цей ланцюжок фактично не вплине на звучання, зокрема на частоти?

Не думаю, якби він був якось зв'язаний або з входом по звуку або з виходом то б можна було би таке припуження зробити, а так nea.gif .

Я не спеціаліст, можу помилятись.

Опубліковано

на звучання не вплине 100%

є ще варіант як TDA 8560 - повний аналог, є внаявності, якщо цікавить пишіть в приват.

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/19511/PHILIPS/TDA8560.html

Опубліковано

на звучання не вплине 100%

є ще варіант як TDA 8560 - повний аналог, є внаявності, якщо цікавить пишіть в приват.

http://pdf1.alldatas...PS/TDA8560.html

Дякую, матиму на увазі, але вже придбав мікросхему TDA1552Q, до того ж динаміки, які підключатиму, мають опір 4-8 Ом.

Опубліковано

Ланцюжок R1-C3 призначений для затримки ввімкнення виходу мікросхеми, коли відбуваються перехідні прцеси в схемі, які можуть призвести до шуму при початковому подачі напруги.

Резистор обмежує час заряду конденсатора прямопропорційно до опору.

Коли на конденсаторі буде напруга живлення - то вихідний каскад мікросхеми включиться.

Конденсатор збільшує час включення прямопропорційно до своєї ємності.

Якось так)

Опубліковано

Ланцюжок R1-C3 призначений для затримки ввімкнення виходу мікросхеми, коли відбуваються перехідні прцеси в схемі, які можуть призвести до шуму при початковому подачі напруги.

Коли на конденсаторі буде напруга живлення - то вихідний каскад мікросхеми включиться.

Якось так)

Дякую, теоретичне значення розумію.

Більш цікавлять практичні зміни при підключенні даного ланцюжка.

Опубліковано

Якось так)

постає питання, чи буде використовуватись "mute" взагалі), підключіть так як Ви пишите, і чи почуєте шум)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...