Перейти до змісту

Пропала Грамота - Цейво


Yaryk

Рекомендовані повідомлення

1539.jpg

Пропала Грамота - Цейво (2007)

Перший альбом гурту репрезентує нове музичне явище в сучасній живій музиці України, яке умовно позначається терміном «подільський фундаментал». Це суміш стилів, яка ґрунтується на поліритмії, подільському архаїчному фольклорі та елементах традиційних напрямів західної музичної культури (хіп-хоп, бі-боп, фьюжн, фанк).

– Матеріал зібраний різночасовий, – каже лідер «Пропалої Грамоти» Павло Нечитайло, – є пісні зовсім свіжі, яким рочок, є пісні яким скоро вже 10 років стукне. Електрична частина альбому записувалась менше року на студії Глорія зі звукорежисером Сергієм Курочкіним. Акустична ж – ще у 2005-2006 році на студії Радіо Київ під керівництвом Олександра Паляниці.

Реліз «Цейво» включає в себе авторські композиції, інтерпретації народних пісень, та кавер-версію пісні «Змія», легендарного київського гурту «Вій». Альбом видано мистецькою агенцією «Наш Формат».

– Лейбл сам нас знайшов. – веде далі Нечитайло, – у нас було кілька пропозицій , ми обрали Наш Формат, який імпонує своєю світоглядною позицією та соціальною активністю

До роботи над альбомом долучились: лідер гурту «Кому Вниз» Андрій Середа та вокалістка гурту «ДахаБраха» Ніна Гаренецька. Приїзд Андрія Середи та фольк-діви очікується на презентацію, де слухачі зможуть познайомитись з записаним матеріалом наживо! Це станеться 6 жовтня о 13:00 в місті Кам'янець-Подільський в приміщенні вірменського торгового дому (сучасний музей археології) в рамках фестивалю «Терра Героїка».

– Ми довго не записувались, – розповідає Павло, – бо разгільдяйство було, романтизм і небажання працювати, до того ж коли у 1999 році ми записали три пісні і запустили в ротацію та до збірок, тієї ж осені гурт розпався і частина колективу поїхала на заробітки. У 2003-му коли Сергій (Буч) повернувся з Італії відродились в акустиці і сутужно намагались шось робити, аж поки не познайомились з геніальним мультиінструменталістом Костею Бушинським, який грає у нас на ударних. У 2006 році почали робити програму в електриці і більш-менш серйозно ставитись до творчості тому і результат такий.

"За две недели до Нового года я пошел в маленький клуб "44" на Крещатике в Киеве и увидел группу "Пропала грамота". У них зрелая, концептуальная лирика, завязанная на творчестве Гоголя, на этнической культуре, на казацких думах. С музыкальной точки зрения я бы назвал это нью-йоркским или калифорнийским андеграундом. Это современные риффы и грувы, исполненные альтернативной командой. Нет диджеев, клавишных, драм-машин, из инструментов – гитара, бас, губная гармошка. Достойная смесь."

Олег Скрипка http://www.xaep.ru/news/0702010806/

Треклист:

  • *1. Da чумаки
    *2. Цейво тайво
    *3.Мирон
    *4. Пліч-о-пліч
    *5.Чайка
    *6. Змія
    *7.Куди
    *8. Довбуш
    *9. Дума. Шлях до Небесної України
    *10. Місяць

Кілька разів доводилось чути цих хлопців в живу. Здається вони дійсно досить талановиті. Дуже радує той факт, що до запису альбому була залучена вокалістка ДахиБрахи Ніна Гаренецька. Їх спільна робота обіцяє бути досить цікавою.

ЖЖ Пропалої Грамоти

-=LINK=-

+

rapidshare.com

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В їхньому ЖЖ вказаний наш "Тигрес" як точка де можна придбати диск. Але я вже 3 рази туди заходив - нема, а продавці навіть не чули про такий гурт...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...