Перейти до змісту

Зимова резина: шип чи ліпучка?

special

Шип чи ліпучка  

127 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Цікавлять відгуки людей які їздили як на шипованій, так і на звичайній зимовій гумі. Їздити планую 60% місто, 40% за містом. Більше схиляюсь до шипів, так як зима має бути ого-го.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 92
  • Створено
  • Остання відповідь

Шип - на лід. Як варіант - дуже вкатаний сніг. На все інше - шип не годиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво чи є такі, що після шипа назад перевзувались на ліпучкі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для себе вибираю звичайну нешиповану гуму. На шипованій не їздив і наразі потреби в ній не відчуваю, а от недоліки помічав не раз. Це й підвищений рівень шуму, і гірші показники на асфальті, і втрата шипів, і викришування протектора в місцях їх кріплення...

У нас не так багато умов, коли проявляються переваги шипованої гуми. Краще цих кілька відстоків шляху проїду помаліше, але більш комфортно почуватимусь на інших відрізках.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Їздив з шипами не сподобалось. Коли сніг чи лід то добре, але як з'явиться асфальт виходить те саме що на ковзанах. Зараз маю хорошу "ліпучку" Всю зиму від'їздив нарікань не було. Хоч і в лід хоч на сніг дуже добре себе веде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво чи є такі, що після шипа назад перевзувались на ліпучкі?

Наприклад, я :_02:

Виїздив кілька зим на шипах, минулої зими перевзувся в "липучки". А минула зима, як ви пам'ятаєте, була досить сувора. Окрім того, що в салоні стало тихіше, особливої різниці не відчув.

Тому на рахунок шипів повністю згоден з Санею :

Це й підвищений рівень шуму, і гірші показники на асфальті, і втрата шипів, і викришування протектора в місцях їх кріплення...

У нас не так багато умов, коли проявляються переваги шипованої гуми. Краще цих кілька відстоків шляху проїду помаліше, але більш комфортно почуватимусь на інших відрізках.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо берем так: шипи на асфальті, чи ''ліпучка'' на льоду, що безпечніше? Я думаю перший варіант.

А втрати

шипів, і викришування протектора

в місцях їх кріплення, я думаю можна уникнути взявши щось з брендового, приглядаюсь до hakkapellita 7.

Ну я ще думаю. . .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо берем так: шипи на асфальті, чи ''ліпучка'' на льоду, що безпечніше? Я думаю перший варіант.

.

З власного досвіду - на хорошому льоду пробуксовує що одна, що друга... Різниця дуже незначна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще багато залежить хто як їздить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Краще нешипована, як має посунути то посуне. Тож на шипах по льоду не полетиш - зима. Бери нормальну нешиповану зимову резину

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

+1 s-driver & petro1207, шипи не панацея від льоду, тут не останню роль відіграє наявність abs і адекватність водія, ліпучка на мою думку є більш універсальний варіант,при покупці потрібно уважно вивчати узор протектора,кількість ламелів на одиницю площі має бути чим побільше і відповідна глибина протектора, також читаємо не стісняємось відгуки і тести по кожних шинах, журнал "за рулем"в допомогу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибачте темного,поясніть хтось що таке,ота "ліпучка".З шипами все ясно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибачте темного,поясніть хтось що таке,ота "ліпучка".З шипами все ясно.

яка має побільше лямелів

наприклад ось

Hankook_W409_.jpg

і ось

10319079_w640_h640_bc20.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сеньк,все ясно.В самого була така,як на фото1.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мій вибір на зиму - хороша бюджетна ліпучка (скоріше всього SAVA SKIMO)

+ для підстраховки, ланцюги протиковзання, прикупив вже :)

з.і.

кому цікаво - можу на замовлення привезти такі

Tire-chains-Elegant-KN-110-12-mm-100-617_enl.jpg

від 21 до 26у.е

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я маю і те і те. Дві пари дисків (передніх), 15 жовтня взуваю "липучку", шипи - як побачу перший великий снігопад в прогнозі, і до лютневих відлиг. Благо "перевзувальня" з боксом самообслуговування під боком. Звісно, то не зовсім бюджетний варіант, але безпека- понадусе, і для себе - не шкода :)

Шипи за три сезони такої експлуатації не вилітали і навіть твердосплавні напайки не постиралися, хоч і їздив далеко, і по чищеному асфальту, і не раз. (марка UGI grip, двухфланцевий, стоять на гумі доречі отакій як в Mr.SS на 1 фото.

Р.S. Машина без ABS, якщо ж вона наявна, то той шип імхо буде непотрібен.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шип хорош только на льду, в остальных условиях хорошая липучка будет вести себя идентично, а в городских условиях на расчищенном асфальте шип будет даже в минус. Лично я выбираю липучку (наша дорога - это асфальт покрытый льдом со снеговой кашей сверху, а порой столько снега, что до льда не докопаться).

Что касается отличия хорошей липучки это не бренд, а состав резины (мягкость и износоустойчивость), глубина и рисунок протектора (ёлочка по центру, острые грани по краям протектора), количество ламелей на один элемент узора. По этому даже в среднем ценовом диапазоне можно купить резину с отличными качествами. Но, в любом случае надо не забывать о своем стиле езды!

Относительно цепи (хорошо только на сильно заснеженных участках), а в остальном, ну не знаю, а балансировка колес?! Чтоб потом это не вылезло преждевременным ремонтом подвески. Лучше прикупить лопатку и кинуть в багажник на зимнее время, особенно как в прошлом году.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зате я не боюсь їздити по вишліфованим коліям, (щоб когось чи щось там не зачепити, як "кине"), вилажу на любу гірку (в т. ч. без проблем рушаю під гірку), самотужки викопуюсь з високого снігу, не дивлюсь з жахом на снігопад в ожеледицю, коли вся "липучка" їде як ковзани.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По місту ні разу не жалкував що маю ліпучку: тиха, комфортна, по снігу - супер, асфальт - супер, по льоду - нормально.

Один раз була ситуація коли зранку в Буковелі їхали по новій дорозі (яку ще не встигли посипати), був один лід, на одній гірці не зміг виїхати.

Прийшлося зупинитись одягнути цепи протиковзання і їхати з ними. На гірку змогли піднятися тільки авто з повним приводом або на цепах. Так що цепи повинні бути завжди в багажнику зимою. Також дуже допомагають

коли потрібно виїхати на горку де лід притрушений снігом, або виїхати з двору де снігу по коліна. Ну але це екстремальні умови яких може бути один два за сезон.

А так у всіх інших варіантах ліпучки вистачає. Користуюсь Michelin X-Ice Xi2 дуже комфортна у всіх відношеннях гума.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Найголовніша липучка повинна бути в голові!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

їздив і на хорошій шипованій, і на не на самій кращій "липучці", і на авто з АБС та антибуксом і на самій звичайній Таврії - в будь-якому випадку треба зберігати безпечну швидкість та дистанцію, правильно тиснути на гальма (а не гальмувати :_08: ), не лихачити на ожеледиці. Шип дійсно більш дієвий на льодовій поверхні, але в нас лід буває не настільки багато днів взимку. Оптимального, ідеального варіанту все одно не буде, або ж буде захмарний бюджет. Також дійсно присутній постійний шум при їзді на шипованій гумі.

сам користуюся зараз Pirelli Winter Carving Edge

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Mr.SS замовив би. Скиньте координати і цифру. Потрібно на 16" гуму.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Mr.SS замовив би. Скиньте координати і цифру. Потрібно на 16" гуму.

потрібно точний розмір, типу 205/60/16, деталі в ПП

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Планую купити таку: http://autoshini.com...15-c9659-d74139

чи

http://autoshini.com/shop/Shiny-Kumho-I-Zen-KW22-205-65-R15-c860-d82586

Хтось із знатоків прокоментує? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...