Перейти до змісту

Купівля квартири. Допоможіть з вибором

koljangm

Рекомендовані повідомлення

А чому не розглядаєте молодіжних житлових програм? Правда, не знаю як вони зараз фінансуються...

На допомогу (фінансову, скажімо по 5 тис у.о. з кожної сторони ) батьків не можна розраховувати?

Мені здається оптимальним такий варіант - 2 кім квартира (вторинний ринок) на 33-му.

- достатньо площі (біля 44 кв м., як правило, нормальні за площею кухні);

- достатньо ліквідні, зручний район.

Математика:

70 - (40 тис квартира + 10 ремонт/меблі+ 10 тис авто (якщо його ще немає)) = 10 тис (20 тис, якщо вже є авто) запас

Чому не варто планувати майбутній перехід з однокімнатної у дво- трикімнатну, а краще відразу обрати варіант двокімнатної:

- один раз робите ремонт (на відміну від двох ремонтів, які ще пережити треба, при переході з однокімнатної потім у двокімнатну). Ремонтувати дві кухні і ванни (а вони найдорожчі) - це накладно. І меблі навряд чи можна буде перевести (особливо кухонні).

- дві квартири - з нашою владою трохи ризиковано. Податок на нерухомість ще не відомо який буде.

- пам"ятайте про чималі витрати (втрати) на оформлення (а продати без сплати податку можна лише, здається через 3 роки/ можливо навіть п"ять).

- швидше за все доведеться змінювати район проживання (садочок, школу).

Щодо новобудов:

- бабусь немає, але ви не повірете, люди можуть купити квартиру за 50-80 тис доларів, а потім викручують у під"їзді дешеві плафони, розетки і вимикачі - такі ось "елітні" сусіди;

- щодо якості - так комунікації свіжі, але фундаменти дають осадку і тому ремонт реально варто затіювати десь після 2-3 років після здачі будинку

Розумна відповідь. Щодо программ типу "доступне житло 70 на 30 " або іпотека.

по 70/30 є одна умова яку я не можу виконати, а саме - треба стояти на черзі щодо поліпшення житлових умов, а так склалося що у моєї жінки трикімнатна але кооперативна квартира у батьків і щодо документів жінки все ок, можна стати на квартирний облік, бо в паспорті в неї не пише її частка, квартира її батьків не приватизована.. А ось у мене.......на привиликий жаль стоїть клеймо у паспорті , де пише 12 кв. метрів ( Згідно зкону україни на чергу можуть стати тільки ті хто забезпечений менше мінімуму житлової площі а саме ( менше 6 кв. метрів) а в мене там аж 12 впаяно! Ну хіба я винен що у моїх батьків велика тьрикімнатна квартира?? Держава винна що такий закон написала. Можливо можна це вирішити якось фіктивно і стати на чергу, але в мене немає таких знайомих .я чув що робили так, через різні схеми прокручували. По друге кажуть є проблеми з фінансуванням, навіть ті люди що пройшли по програмі доступне житло 2012 - держава ще не всім кошти виплатила, забудовники ждуть , якщо до здачі будинків гроші так і не поступлять, то незнаю що буде, або забудовник перепродасть ті квартири другим людям, або ці люди з власного кармана будуть платити.

Щодо іпотеки - то це взагалі повний бред навіть писати не хочу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 73
  • Створено
  • Остання відповідь

Koljangm, я вже рік читаю Ваші повідомлення в темі "Новобудови Луцька", яку ж ви й створили починаючи словами "Всім привіт! Така ситуація. Маю 40к $ , вирішив з жінкою придбати власне житло у новобудові", і це вже починає нагадувати сценарій "курка з яйцем". Потрібно простіше ставитися до купівлі квартири. За той час що ви її шукаєте можна було б уже 4 рази змінити житло, не сподобалось (зрозуміли що це не те що шукаєте) - продали, ніхто ж не заставляє жити там до смерті.

Знаю людину, яка збудувала будинок, потім щось не сподобалось йому, обміняв на 3к квартиру з доплатою, через рік вирішив її продати, купити меншу і будувати знову будинок, має жінку і дітей 7 і 2 роки. Людина тверезо мислить, в голові НЕ каша (як у вашому випадку) радиться мабуть лише з жінкою і до зміни житла ставиться досить спокійно.

Видно що Вас тягне в новобудову, та й там є свої мінуси, якщо ви не можете їх назвати значить не зовсім адекватно дивитесь на ситуацію, через призму свого бажання там жити. Плюс залишок грошей, який ви ніяк не можете пристроїти, розділіть питання - поставте на перше місце "яка квартира вам потрібна?" після того як вирішете подумате що можна зробити з грошима що лишились. А то все змішали в кучу: бізнес, нестабільність, свої бажання, що робити з грошима що лишились, що робити з дитиною через 25 років.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...... всю молодість в 1к. о ні.! Тому я за новобудову й думаю. Але гроші роблять гроші. Я памятаю своїх перших 5000 у.о зароблених.....Вони мені давалися складніше ніж зараз 20000 $ !

і ще.... так буде не завжди..... це зараз, молодість, багато енергії, можливість працювати 24 години 7 днів на тиждень... і заробляти .... Далі енергії вже буде поменше, тому розраховувати на доходи від виснажливої праці не варто. Вирішіть зараз нормально питання з житлом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

по суті розумна у вас жінка - вітаю :)

Оптимальний варіант купити 2 кімнатну квартиру так, щоб десь 10-20 тис залишилося про запас. І купувати так щоб по мінімуму вкласти, а то голі стіни це добре, але там "закопати" можне дві квартирити...

Однокімнатна квартира це не вихід, час швидко пролетить, потім прийдеться думати про розширення площі, а за цей час хто зна, що може статись взагалі.

Ось це оптимальний варіант.

А то купите по максимуму, купите новобудову, будете "шаманити" ремонт а це точно затянеться, жінка схоче от ті обої, сантехніку техніку і так далі, і в кінці залишитесь голі-босі зато в своїй квартирі, зараз такий час що не знаєш що завтра буде. А так про запас будуть гроші.

Якщо залишилось 20 тис доларів, 7 розпихуєте по банкам (всі не лопнуть), і про них прсото "забуваєте", нехай капають відсотки дитині на навчання, і провсяк випадок, інші можете вкласти у всій невеличкий бізнес далі...

Не ведіться на слово "свій будинок" - це для багатих людей, і наш час нестабільності це розкіш, і багато хто копирсається з своїм будинком все своє життя і до толку не може нічого довести, бо поки робиться одне інше занепадає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оптимальний варіант купити 2 кімнатну квартиру так, щоб десь 10-20 тис залишилося про запас.

Повторюсь - між ціною 2хкімнатної (50 квадратів) і 3кімнатної (67 квадратів) вторички приблизно 5тис. доларів різниці, тобто ціна за додатковий квадрат виходить приблизно 300 доларів! Дешевшої квадратури житла немає ніде! :) Чому б цим не скористатись?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В ТС вже мабудь голова обертом від усіх порад.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оптимальний варіант купити 2 кімнатну квартиру так, щоб десь 10-20 тис залишилося про запас.

Повторюсь - між ціною 2хкімнатної (50 квадратів) і 3кімнатної (67 квадратів) вторички приблизно 5тис. доларів різниці, тобто ціна за додатковий квадрат виходить приблизно 300 доларів! Дешевшої квадратури житла немає ніде! :) Чому б цим не скористатись?

так, але 67-50= 17 кв, але це:

Ремонт - приблизно + 34 тис грн

Меблі - 10-15 тис грн

Комунальні - приблизно 100 грн щомісяця

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Koljangm, я вже рік читаю Ваші повідомлення в темі "Новобудови Луцька", яку ж ви й створили починаючи словами "Всім привіт! Така ситуація. Маю 40к $ , вирішив з жінкою придбати власне житло у новобудові", і це вже починає нагадувати сценарій "курка з яйцем". Потрібно простіше ставитися до купівлі квартири. За той час що ви її шукаєте можна було б уже 4 рази змінити житло, не сподобалось (зрозуміли що це не те що шукаєте) - продали, ніхто ж не заставляє жити там до смерті.

Знаю людину, яка збудувала будинок, потім щось не сподобалось йому, обміняв на 3к квартиру з доплатою, через рік вирішив її продати, купити меншу і будувати знову будинок, має жінку і дітей 7 і 2 роки. Людина тверезо мислить, в голові НЕ каша (як у вашому випадку) радиться мабуть лише з жінкою і до зміни житла ставиться досить спокійно.

Видно що Вас тягне в новобудову, та й там є свої мінуси, якщо ви не можете їх назвати значить не зовсім адекватно дивитесь на ситуацію, через призму свого бажання там жити. Плюс залишок грошей, який ви ніяк не можете пристроїти, розділіть питання - поставте на перше місце "яка квартира вам потрібна?" після того як вирішете подумате що можна зробити з грошима що лишились. А то все змішали в кучу: бізнес, нестабільність, свої бажання, що робити з грошима що лишились, що робити з дитиною через 25 років.

Так створив я популярну тему новобудови Луцька, ы коли створював мав ще 40 к. А ще досы не вирышився бо........Якщо уважно читали вже давно мав бути в своъй квартирі якби не попав на недобросовісного рієлтора. Зализав рани і тепер до кінця жовтня 100% МАЮ ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ. рАУНД №2 надіюсь не такий як перший блин, який вийшов комом. Я з тих людей який добре подумає, перш ніж. Не ларьок купую ж .

В ТС вже мабудь голова обертом від усіх порад.

Шкода немає повзунка з голосуванням. )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не так давно дізнався що дружина вагітна

Ні, якщо чесно то мені і 1-ної дитини достатньо

Вона ще в животі, а вам вже її достатньо???!!! Та й одною вона буде не вам, а собі.

Щодо вкладання грошей. Банки зароблять на ваших грошах, але ні в якому разі не ви. Навіть зберігання грошей в банку під великим питанням. Як варіант, можна вкласти в бензин, який зберігається на тій же самій пластиковій картці. Ну і безпрограшний варіант земля...правильна земля, яка швидко росте в ціні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

були в такій ситуації як ТС. спочатку жили (з дитиною) з батьками дружини та її сестрою в 3-х кімнатній. дві сімї (3 + 3) навіть у 3-х кімнатній - завжди знайдеться привід для (хоч і незначних) конфліктів, всі люди різні.

потім купили свою однокімнатну, стало краще з тої сторони, що живеш окремо.

Однак дитина підросла і їй уже треба якогось свого куточка, а тут ще появилась і друга дитина. і місця в однокімнатній стало катастрофічно не вистачати.

питання вирішилось будівництвом власного будинку

з власного досвіду можу сказати, що зупинити вибір на купівлі однокімнатної квартири - це безперспективно. вкладати гроші на депозит в наші банки - по перше не зовсім надійно, а по друге - інфляція зїсть частину % по депозиту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

питання вирішилось будівництвом власного будинку

а якби ви відразу купили 2-кімнатну квартиру, то чи мав би ти стимул братися за будинок?

скоріш за все - ні.

сиділи б в двокімнатній, ніби і місця вистачає, і гроші в ремонт/меблі вбухали, і дитина звикла до садочка/школи, і виходить ні туди, ні сюди...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а якби ви відразу купили 2-кімнатну квартиру, то чи мав би ти стимул братися за будинок?

скоріш за все - ні.

сиділи б в двокімнатній, ніби і місця вистачає, і гроші в ремонт/меблі вбухали, і дитина звикла до садочка/школи, і виходить ні туди, ні сюди...

мабуть уже б стимулу не було.

відразу купити 2-хкімнатну не було можливості. все ж таки це були 1994-1998 роки. спочатку були студентами, потім працювали, отримували по $150 зарплати і ту платили несвоєчасно. так що максимум, що могли це 1-кімнатний кооператив.

потім, коли постало питання збільшення, житлової площі, прикинули, що варіант з купівлею 2-х чи 3-х кімнатки в кредит - це ярмо з якого буде дуже складно вибратись. на той час (2007 рік) ціни на житло різко пішли в гору, а ціни на будівельні матеріали ще залишались незмінними.

тому і я за той варіант, що ТС, якщо дійсно є потреба, то треба краще купляти 3-х кімнатну

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тільки не 1-кімнатну... в ремонт вбахкаєте КУЧУ грошей.. а толку...

для малої дитини потрібна справжня СПАЛЬНЯ... а вам чи дружині і ввечері телевізор захочеться подивитися (новини, філми, футбол, бокс) і гості можуть засидітися і т.д.

нормальну двушку (цегла, не останній поверх) продати не важче ніж однокімнатну...

якщо бюджет піджимає - то купуйте на вторинному ринку...

ГРИВНІ навіть не думайте класти в банк...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

був би - будувати дачу :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

почитав тему. фшоке. однокімнатна, то вже не житло. і ще кажуть народ бідує. ну-ну

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Висловлю свою суб"єктивну думку.

Маю двоюрідну сестру. Її батьки все життя прожили з нею в одній кімнаті, одночасно будуючи хату. Вона, щоб усамітнитись, годинами в коморі сиділа о_о. Я її так шкодувала... (благо, мої батьки потурбувались, щоб і я, і сестра мали "свої куточки", було з чим порівняти).

Пройшов час, сестра виросла, вийшла заміж, переїхала до чоловіка.... хата так і лишилась недобудована(((( Імхо, "економити" на дітях - егоїстично

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

почитав тему. фшоке. однокімнатна, то вже не житло. і ще кажуть народ бідує. ну-ну

кажуть що середня температура по палаті нормальна, а у чоловіка є 70 кусків на квартиру.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кажуть що середня температура по палаті нормальна, а у чоловіка є 70 кусків на квартиру.

я за ті куски мову і не веду.

якщо вже говорити про них, то я не розумію, чому ТС ще до цих пір не купив житло маючи на руках чималу кількість тих кусків

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитав то все і ще більше запутався, коли створював популярну тему "Новобудови Луцька" рік тому, то тверда знав що накопичую на новобудову, але чи то не доля, чи я думав тільки про "ціль" з голими стінами, попав на рієлтора і киданули відстрочивши мрію ще на невідомий термін, в цій темі , зализавши рани, хочеться прийняти оптимальне рішення, зайві квадрати звичайно щастя багато не принесуть, треба брати те що дійсно потрібно, з усього прочитаного зрозумів що

1.Або двушку за 37 а решта грошей в бізнес а там якщо все піде то гроші зроблять гроші і ще квартиру або будівництво.

2.Або зробити все як я й раніше планував - під корінь віддати все і далі - ЯК БОГ ДАСТЬ.

однокімнатну відмів, раз так пишуть тут

Мати гроші виявляється мало, треба ще й вміти ними правильно розпорядитися!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитав то все і ще більше запутався, коли створював популярну тему "Новобудови Луцька" рік тому, то тверда знав що накопичую на новобудову, але чи то не доля, чи я думав тільки про "ціль" з голими стінами, попав на рієлтора і киданули відстрочивши мрію ще на невідомий термін

а чого брати новобудову через ріелтора? я ніпанімать :0157:

Або зробити все як я й раніше планував - під корінь віддати все і далі - ЯК БОГ ДАСТЬ.

таке враження, що на рулетці все ставите на "зеро". купуючи квартиру, ви вкладаєте в нерухомість, яку при потребі можна продати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитав то все і ще більше запутався, коли створював популярну тему "Новобудови Луцька" рік тому, то тверда знав що накопичую на новобудову, але чи то не доля, чи я думав тільки про "ціль" з голими стінами, попав на рієлтора і киданули відстрочивши мрію ще на невідомий термін

а чого брати новобудову через ріелтора? я ніпанімать :0157:

бо то була обжита новобудова з ремонтом , не хочу то й згадувати ,але ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чому ТС ще до цих пір не купив житло маючи на руках чималу кількість тих кусків

муки вибору тобі невідомі?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чому ТС ще до цих пір не купив житло маючи на руках чималу кількість тих кусків

муки вибору тобі невідомі?

Dream, якшо так мучитись, то через кілька років може виявитись, що ти живеш в 3-кімнатній квартирі з батьками, двома власними дітьми, є N k $ і ти обираєш чи купувати 4-кімнатну квартиру чи будинок в приватному секторі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС, не мучайся з тим вибором, купуй 2-кімнатну (або 3-шку, якщо знайдеш непоганий варіант і потянеш (в т.ч. і на ремонт, і на оплату комуналки), залишок грошей вкладай в бізнес, а на майбутні заробітки починай будувати хату. дитині залишиш квартиру, а для себе і дружини будеш мати хату і переїдеш туди якраз, як дитина зіграє весілля ;) в однушці не зовсім зручно жити сімї, коли вже є дитина, і так само в хаті ЗА містом (аптека, садок, лікарня, школа і т.д.).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

доречі хтось писав olun4ik про вкладання грошей в землю... цікаво, яка земля біля Луцька за останні 2 роик піднялася в ціні ??? приклад в студію...

в землю можна вкладати лише в період росту економіки, а не стогнації... і то коли ще й не видно світла в кінці тунелю...

хіба що взяти пару гектарів землі с/г призначення і з неї зробити КРУТИЙ масив під індивідуальне будівництво зі ВСІМА комунікаціями.... а тоді ділянки виставляти на реалізацію....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...