Tanichka Опубліковано 20 Листопада, 2015 в 11:18 #76 Опубліковано 20 Листопада, 2015 в 11:18 Я роблю виногорадне вино так: обриваю немитий виногорад від гілочок, добре мну, залишаю у кастрюлі на 3 суток (можна 1 раз перемішати якщо багато). Вижимаю сік, проціджую через марлю. До сцідженого соку додаю води із розрахунку 1:1 (1л соку:1л води), на кожні 1л соку (без води) додаю 300гр цукру (можна чуть менше хто любить несолодкі вина). Розливаю в бутлі, резинову перчатку наверх і в тепле місце (але не біля батереї чи пічки). Виробляється за 1,5-2 місяці. Якщо маєте запас вина, то можна і в прохолодне місце. Воно виробляється довше зате смачніше і прозоріше. Хороший рецепт, але я порадив би змінити пропорцію сік-вода з 1-1 мінімум 2-1. В мене така пропорція складає від 2,5-1 до 3-1. Вино з меншою концентацією соку втрачає оригінальність сорту винограду.Пробувала. Але вино довше набагато бродить та має світліший та дуууже тонкий аромат, не такий насичений. А так як кожен рік навіть з пропорцією 1:1 у мене виходить 40-50 літрів, то якщо розвести 2до1, то я б стільки не випала б )
mykola Опубліковано 20 Листопада, 2015 в 12:11 #77 Опубліковано 20 Листопада, 2015 в 12:11 Ви не правильно зрозуміли пропорцію: сік-вода з 1-1 мінімум 2-1. Це більша частина соку, 2 відноситься до соку і тоді, відповідно, вихід вина буде менший, але воно буде більш насиченним.
Martene Опубліковано 20 Листопада, 2015 в 12:27 #78 Опубліковано 20 Листопада, 2015 в 12:27 Хороший рецепт, але я порадив би змінити пропорцію сік-вода з 1-1 мінімум 2-1. В мене така пропорція складає від 2,5-1 до 3-1. Вино з меншою концентацією соку втрачає оригінальність сорту винограду. Воду добавляємо, по рекомендації грузина, тільки для зменшення кислотності, на смак. Цукор залежно від бажаного рівня алкоголю. Хто знає свій виноград, той може й на око визначити кількість цукру, справа практики. А взагалі є класна штука, цукровий ареометр
Tanichka Опубліковано 21 Листопада, 2015 в 11:50 #79 Опубліковано 21 Листопада, 2015 в 11:50 Ви не правильно зрозуміли пропорцію: сік-вода з 1-1 мінімум 2-1. Це більша частина соку, 2 відноситься до соку і тоді, відповідно, вихід вина буде менший, але воно буде більш насиченним.так, я вас і справді не так зрозуміла. Спробую на наступний рік збільшити концентрацію соку. Дякую
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.