Перейти до змісту

Добудова кімнати

Valdis

Рекомендовані повідомлення

Чи реально у нас так я на малюнку добудувати кімнату для дитини???

post-21797-0-98061700-1376760419_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я так розумію ця тема просто прикол?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я питаю серйозно, чи реально дозвола отримати щоб добудувати так кімнату!!!?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

реально. если ты депутат

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Хмельницькому таких багато

3-sam.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чи реально у нас так я на малюнку добудувати кімнату для дитини???

реально... тільки, певно, незаконно
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Домовтесь з сусідами і побудуйте на два поверхи прибудову. А то якась п"янь знесе потім знизу стовпчики машиною....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Домовтесь з сусідами і побудуйте на два поверхи прибудову. А то якась п"янь знесе потім знизу стовпчики машиною....

ага, тільки є живу на третьому поверсі, майже як на першому фото.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А з естетичної точки зору нікому очі не муляє?

Імхо, повний егоїзм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я питаю серйозно, чи реально дозвола отримати щоб добудувати так кімнату!!!?

нереально. зараз на добудови до квартир, що на першому поверсі не дають дозволів, а на таке, то тим більше

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А з естетичної точки зору нікому очі не муляє?

Імхо, повний егоїзм.

Що мені дають певні особисті принципи?Яка мені з них користь?Живу лише раз!Беру все,що хочу!Роблю,що заманеться!Мені стидатися інших? Нашо? Головне,що мені добре.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сходіть в архітектуру Луцька і там запитайте, там скажуть остаточно і більше всього відмовлять.

По ДБН взагалі добудова може бути не більше 2-ох метрів від стіни будівлі, згода сусідів обовязкова, погодження фасадів від головного архітектора теж обовязково.

Навіть якщо хтось скаже, що можна, то архітектор скаже по архітектурі не підходить і не підпише і все зупиниться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Не думаю, що таке робити дозволять. Це якщо всі кинуться таке чудо робити, то який вигляд буде мати будинок?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це якщо всі кинуться таке чудо робити, то який вигляд буде мати будинок?

caracas-domy-v-chude-ctvrti-na-okraji-mesta-w-7746.jpg

d4def50118a5587cf4780d3437987.jpg

DSC_0031_Wallpaper.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

отаке в Луцьку побачив

post-8795-0-54691700-1387214983_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

отаке в Луцьку побачив

то майбутній курник

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо таке кожен почне прибудовувати то в луцьку будуть своєрідний шанхай

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 місяця потому...

Хто стикався підкажіть - э жилий приватний будинок, газифікований, електрофикований. Плануэться добудувати прибудову, і перенести туди кухню. Спочатку треба якісь офіційні плани зробити? З газовщиками теж треба узгоджувти? З чого б то правильно почати зведення прибудови - прибудувати, а тоді паперми займатись чи навпаки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю, як зараз, а раніше для реконструкції (а у вашому випадку саме реконструкція, бо є ще перепланування і переобладнання) потрібно було якось так:

1. написати заяву в міськраду (ну, чи у відповідний орган місцевого самоврядування) для отримання дозволу на:

- на розробку архітектурно-планувального завдання (АПЗ) реконструкції будинку;

- на розробку технічних умов (ТУ) на проектування тієї реконструкції....

До цієї заяви, здається, мали бути прикладені план реконструкції (виконаний кимось, хто мав відповідну ліцензію), підписи сусідів "не заперечую", ... (може ще щось, не пам'ятаю точно)...

2. Після отримання цих дозволів подаєте папери в органи "містобудування та архітектури", щоб вони виготовили вам оте АПЗ. Паралельно біжите по всіх "інженерних" організаціях (газ, вода, електрика, і т.д.), щоб вони повидавали вам свої ТУ.

3. Шукаєте проектну організацію (з відповідною ліцензією, зрозуміло), яка тепер на основі рішення міськради (дозволу), АПЗ та всіх ТУ зробить вам проект.

4. Далі потрібно цей проект погодити (затвердити) в управлінні "містобудування та архітектури", у всіх організаціях, що видавали ті ТУ, і провести експертизу цього проекту (в пожежників, екологів...).

5. Тоді на основі цього затвердженого у всіх інстанціях проекта виготовляється "робоча документація на реконструювання". Ця документація разом з проектом тепер має пройти перевірку в ДАБК (держ архітектурно-будівельний контроль) і ви маєте отримати від них дозвіл на початок цієї реконструкції..

6. Тепер нарешті саме будівництво, тоді прийомка його комісією з міськради (в яку будуть входити і представники жеку, пожежників, газовиків, і т.д.), і тоді вже оформлення в БТІ (було).

Щось таке. Точності і достовірності не гарантую, так як сам цього всього не проходив (передумав, побачивши цю "техкарту" законності), та й кожен клерк в кожній організації видумує щось по-своєму...

Написав просто тому, що поки, бачу, ніхто з спеціалістів не пише... Може пізніше хто розповість більш кваліфіковано...

------------------------

А взагалі, якщо не плануєш продавати будинок, чи якось переоформляти (ділити, переділювати, ...) і якщо твоя реконструкція не буде торкатись газового стояка і лічильника - бери роби та й все. Без всяких цих узаконень. Бо туди як засмокчешся.........

Да! Якщо ще маєш "доброзичливих" сусідів, то це теж візьми до уваги, бо можуть капнути... Тоді до тебе можуть і прийти з перевіркою.

------------------------

Потім, якщо захочеш узаконити в газовиків це все (бо водоканальщикам і електрикам глибоко пофіг, що там в тебе після їхнього лічильника), то знайдеш якого проектанта від них і він тобі розкаже, що і як писати. Бо вони мусять змінити проект. Так як з однієї сторони вони типу виявили порушення проекту (може доведеться заплатити якийсь штраф), а з іншої вони мають вжити всіх необхідних заходів, щоб усунути це порушення. Тобто, просто переробляють проект (ну, в тебе ж все буде реконструйовано по існуючих нормах, так же ш :))

якось так :) удачі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...