Перейти до змісту

Альтернативні методи наповнення розкраденого бюджету


Ko3bMa

Рекомендовані повідомлення

Власне, бабла майже нема, а хочеться ще і ще. І шо рабить?

Маю думку, що тема буде регулярно оновлюватись <_<

У Януковича готовятся ликвидировать ряд налоговых льгот, чтобы «залатать дыру» в бюджете

В администрации президента Виктора Януковича наконец решили всерьез подступиться к вопросу пересмотра налоговых льгот.

На этот шаг власти подталкивает растущая «дыра» в бюджете. Согласно ряду экспертных прогнозов, по итогам года дефицит госфинансов (с учетом дефицита НАК «Нафтогаз Украины» и Пенсионного фонда) может составить около 4–6% ВВП (при запланированных 3,5%). Такие проблемы бюджета в былые времена решались за счет инфляции, но сейчас по итогам семи месяцев текущего года она пока нулевая. Поэтому в нынешней ситуации для компенсации потенциальной недоимки приходится искать альтернативные традиционным источники.

Пересмотр налоговых льгот планировался еще при разработке правительственной программы стимулирования экономики и обсуждался в ходе переговоров с МВФ, однако до последнего времени откладывался по причинам своей «чувствительности». Согласно правительственным подсчетам, общая сумма льгот по налогу на прибыль и НДС составила в прошлом году более 100 млрд грн (почти 22 млрд — по налогу на прибыль и свыше 88 млрд — по НДС). При этом сумма потерь налоговых поступлений из-за существования этих льгот оценивается в сумму свыше 15 млрд грн — по налогу на прибыль и 30 млрд — по НДС (в 2011-м — свыше 40 млрд грн).

В почти половину прошлогодних недопоступлений НДС — около 15 млрд грн — госбюджету обходится поддержка предприятий сельскохозяйственной отрасли, пользующихся соответствующей налоговой льготой. Пункт об изменении режима налогообложения для АПК был зафиксирован в проекте меморандума с МВФ, так пока и не подписанного сторонами. Сейчас налоговые льготы для агросектора снова под угрозой минимум частичной ликвидации. Как ожидается, это должно принести в казну дополнительно от 10 до 13 млрд грн.

Отметим, что многие инициативы, призванные стать источником дополнительных поступлений в бюджет, уже зарегистрированы в парламенте в виде законопроектов, поданных народными депутатами. В частности, речь идет об отмене освобождения от уплаты НДС при ввозе на таможенную территорию Украины природного газа и энергосберегающих товаров (законопроект нардепа Килинкарова №2473); введении пониженной ставки НДС на лекарственные средства и изделия медицинского назначения (Бахтеева, Хомутынник, №2475а); отмене освобождения от уплаты ввозной пошлины при ввозе на территорию Украины летательных аппаратов по договорам оперативного лизинга (Килинкаров, Калетник, №2482а); увеличении на 4,8% (индексация) ставок акцизного налога на пиво, алкогольные изделия, спирт этиловый и табачные изделия (Хомутынник, №2876-д); усилении требований к проведению азартных игр (Царев, №2945).

обком

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В принципі, це правильно, пільг є так багато, що толком в них не можна розібратися, просто забирати будуть вибірково в тих, хто не дуже наближений до імператора....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому б не оптимізувати держструктури?Я б взявся.Там потенціалу мільярдів на 10.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З 1 вересня утилізаційний збір. На кожному авто від 1000 баксів.

Схоже, що знову підніметься акциз на алкоголь.

Вже випускаються якісь державні векселі, які можна купити в банку і "отримати прибуток" через два роки. Працівників Ощадбанку змушують їх купувати. Вже почали ними розплачуватись з підприємствами. Можливо, скоро цими векселями будуть давати зарплати бюджетникам, пенсії і соціальні виплати.

Мусолять тему про введення податку на валютообмінні операції. МВФ буде дуже проти, але нашим вождям може бути нас-рать. А можуть ввести і повну заборону на обіг валюти.

Мусолять тему про введення податку на депозити. В потрібний момент можуть заблокувати їх видачу або видати ваучерами.

Взагалі, розумні люди пишуть, що девальвація цій країні вже не допоможе, і буде дефолт. А після цього наступні років десять ми будемо з нього вигрібати. А так хотілось нормально пожити, поки "в расцвете сил".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відміна пільг для агрокомплексу? Прикриваючись підприємствами СГ, вони занепавше село обкладуть податками? Вже давно поговорюють, що піднімуть податки на землю для селян до риночного рівня. В селі і так вже вигідніше картоплю купувати, чим вирощувати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Так як окремої теми для уматних тексто-фото в "політиці" немає, то буду викладати в тут

политота-физика-наука-сперто-895091.jpeg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

БЕЗРОБІТНИМ БУДУТЬ ПЛАТИТИ ДОПОМОГУ ЛИШЕ ЧОТИРИ МІСЯЦІ

  • 25.09.2013 | 16:38

Служба зайнятості хоче скоротити термін отримання допомоги до 120 днів.

Голова Державної служби зайнятості Марина Лазебна заявила, що максимальний термін перебування безробітних на обліку планується скоротити до чотирьох місяців з нинішніх шести місяців і більше, - пишуть “Вести”.

- Ми хочемо скоротити такий період (перебування на обліку - ред. ), Довести його максимум до чотирьох місяців , тобто 120 днів, - говорить Марина Лазебна.

При цьому вона уточнила, що регіони поступово приходять до такого показника.

Раніше міністр соціальної політики Наталія Королевська називала неприпустимим той факт , що в Україні середній термін перебування безробітних на обліку в органах зайнятості становить 190 днів і більше. На думку міністра, Україна має поступово переходити на європейські стандарти у цій сфері, де термін перебування безробітного на обліку становить не більше 3 місяців.

Нагадаємо, кількість безробітних в Україні в серпні склало 435,4 тис. осіб проти 451,5 тис. в липні. Це близько 1,6% від загального числа працездатного населення України.

http://www.slk.kh.ua/news/ekonomika/bezrobitnim-budut-platiti-dopomogu-lishe-chotiri-misyatsi.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На Волині хочуть відмінити «соцстрахівські» новорічні подарунки

Щоб зекономити понад 3 мільйони гривень, члени правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності пропонують відмовитися від закупівлі новорічних подарунків дітям застрахованих осіб.

Таку пропозицію подадуть на розгляд у Фонд соціального страхування України, ‒ пишуть Волинські новини.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

«Якщо відмовимося від подарунків, то зможемо зекономити до трьох мільйонів. Ці гроші можна було б віддати на оздоровлення дітей чи на спортшколи. Все одно установи купують власні подарунки», ‒ зауважив член правління, начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

Зі слів завідувача відділом соціальних послуг Ольги Сьох, у 2014 році на закупівлю новорічних подарунків у області запланували виділити майже 3,2 мільйона гривень.

Голова правління Фонду Іван Карпомиз, який одночасно є головою обласної Федерації профспілок, запропонував винести на розгляд Фонду соціального страхування України таку пропозицію. Обласне правління ініціативу підтримало.

Карпомиз пояснив, що доцільніше кошти, витрачені на подарунки, направити на іншу справу. Користі, мовляв, було б більше. «Це питання неодноразово піднімалося і не лише у нашій області. Який толк з 14 цукерок, які ще й можуть виявитися неякісними? Уявіть, скільки потягнуть одні витрати на транспортування, приміром, привезти з Донецька до Любешова ті подарунки. А в установах усе одно профспілки чи самі роботодавці виділяють на це гроші», ‒ зазначив Карпомиз.

Щоправда, згадана ініціатива, якщо її підтримають на державному рівні (відмінять по всій Україні), стосуватиметься 2014 і наступних років. Цього року кошти в бюджеті Фонду на закупівлю новорічних подарунків уже передбачені.

http://www.volynpost...ichni-podarunky

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не можна тут оминути й тему пенсійної "реформи". 8 липня 2011 року Верховна Рада прийняла в другому читанні Закон України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» (далі — Закон), а 6 вересня — внесла в нього уточнення, які було названо «технічними».

В Україні зараз продовжується поетапне підвищення пенсійного віку для жінок. «Щастя» вийти на пенсію в перехідний період «усміхнеться» нашим співвітчизницям 1956–1961 років народження.

Закон каже, що до досягнення загальновстановленого пенсійного віку право на пенсію за віком мають жінки 1961 року народження й старші після досягнення:

55 роківякі народилися до 30 вересня 1956 року включно;

55 років 6 місяцівякі народилися з 1 жовтня 1956-го по

31 березня 1957-го;

56 років…з 1 квітня

1957-го по 30 вересня 1957-го;

56 років 6 місяців…з

1 жовт­ня 1957-го по 31 березня

1958-го;

57 років…з 1 квітня

1958-го по 30 вересня 1958-го;

57 років 6 місяців…з

1 жовт­ня 1958-го по 31 березня 1959-го;

58 років…з 1 квітня 1959-го по 30 вересня 1959-го;

58 років 6 місяців…з 1 жовтня 1959-го по 31 березня 1960-го;

59 років…з 1 квітня 1960-го по 30 вересня 1960-го;

59 років 6 місяців…з 1 жовтня 1960-го по 31 березня 1961-го;

60 роківякі народилися з 1 квітня 1961 року по 31 грудня 1961 року.

Звичайно ж, у вас виникає запитання, чому жінка, яка, приміром, народилася 2 квітня 1957 року і мала вийти на пенсію в травні 2012-го, завдяки реформі вийшла на пенсію вже в 56 років, тобто в травні 2013-го. Яким чином за шість місяців і два дні після запровадження реформи «намалювався» додатковий рік, коли нам обіцяли зовсім інше: на півроку за рік...

Насправді ж, завдяки «хитрій таблиці», в якій відомо хто ногу зламає, підвищення відбувається зі швидкістю «двічі по півроку за рік». І це — доконаний факт.

Здавалося б, що тема пенсійної реформи далека від молодіжної тематики, однак це не так. Наприклад, дільничний педіатр, яка прийшла на виклик до хворої дитини, з якою сиділи батько і бабуся (мама була на роботі!) щиро здивувалася, що мамі треба лікарняний листок, та ще й з завтрашнього дня. А нічого тут дивного немає - бабусі тепер повинні не хворих онуків доглядати, а працювати додаткові п'ять років!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Базовими при розрахунках розміру пенсії стають дані системи персоніфікованого обліку застрахованих осіб: враховують заробітну плату (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року.

Тобто для тих, хто в молодості працював на БАМі або в Воркуті і мав високі заробітки в ті роки, та заробітна плата тепер не грає ролі для обчислення пенсії.

Також для тих, хто в 90-ті роки був скорочений з автозаводу, шовкового комбінату, заводу синтшкір тощо, а зараз працює двірником - тодішня заводська зарплата 240-600 совєтських рублів ніяк не впливатиме на розмір української пенсії.

Примітка.

Заробітна плата до 01.07.2000 враховується в 2-х випадках: якщо страхового стажу з 01.07.2000 менше 60 місяців або за бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами. Таке право надається до 01.01.2016. Тобто для тих, хто вийде на пенсію з 1 січня 2016 року або пізніше - заробітна плата до 01.07.2000 вже враховуватися не буде...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

База розрахунку пенсій береться не за останній рік - у зв'язку зі зміною формули розрахунку пенсії, - а в середньому за три останніх. У 2010 р. середня зарплата для розрахунку пенсії становила приблизно 2000 грн, в 2009 р. - 1650 грн, в 2008 р. - 1574 грн. Таким чином, середнє арифметичне - 1741 гривня - знижує базу нарахування кожної пенсії на 259 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яценюк заявляет, что Госказначейство замутило около 90 миллиардов

Председатель фракции «Всеукраинское объединение «Батьківщина» Арсений Яценюк заявляет о том, что Государственное казначейство не выплатило около 90 млрд гривен государственного и местных бюджетов.

Об этом он сказал во время пленарного заседания Верховной Рады.

«По нашей информации, Государственное казначейство Украины не выплатило обязательств государственного и местных бюджетов на сумму 90 млрд гривен», - сказал он.

По словам Яценюка, целые города в стране оказались без финансирования, что свидетельствует о предбанкротном состоянии в государстве.

Также, по его словам, государственный долг страны на данный момент составляет 70 млрд гривен, а дефицит государственного бюджета по сравнению с 2012 годом уже увеличился в 2 раза.

Политик отметил, что в Украине наблюдается падение по всем экономическим показателям, а власть реагирует на это лишь попыткой создания финансовой пирамиды с помощью использования векселей.

По мнению Яценюка, эмиссия векселей - это только попытка отсрочить банкротство, а не реальные меры по выходу из кризиса.

В связи с этим, «Всеукраинское объединение «Батьківщина» настаивает на выступлении премьер-министра Николая Азарова в парламенте с отчетом о предложениях правительства по выходу из такой сложной экономической ситуации.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Допоки до останнього забитого манюпаса даунєцкого чи з глухого західного села не дійде, що колишня партноменклатура власть імущі витворяють з вмістом його кишень, його людськими правами, з його територією в кінці-кінців, ніц в цій країні не зміниться.

Допоки він не зрозуміє, що його тупо кидають, на кожному кроці, в держустанові, в лікарні, в рахунку з ЖЕКу, а в першу чергу на виборах, (що в нормальній країні нечувано), і не зрозуміє, що добрий царь Вітя, чи там Уля, чи "мессія" Ющенко - це все казки для лохів, він і буде уви лохом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

Госказначейство признало, что на счетах – ноль с мелочью

Государственная казначейская служба отмечает уменьшение остатка средств на едином казначейском счете в октябре с 4,073 млрд гривень (на 1 октября) до 0,410 млрд гривень (на 1 ноября).

Чекаємо новий євро-кредит?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...