Перейти до змісту

Електрики

serg2010

Рекомендовані повідомлення

хмм... в мене в туалеті до труби якийсь дріт приварений, давно він вже там, зацементований.... я його не використовую, і не приварював... що це?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хмм... в мене в туалеті до труби якийсь дріт приварений, давно він вже там, зацементований.... я його не використовую, і не приварював... що це?

Можливо ванна заземлена.

SysR сьогодні спеціально в новому будинку гляну на чому сидить земля. По-моєму вона сидить на корпусі поруч з нулями в обнімочку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо ванна заземлена.
А можливо хтось електрику пускав поза лічильником ;)
сьогодні спеціально в новому будинку гляну на чому сидить земля. По-моєму вона сидить на корпусі поруч з нулями в обнімочку.
Має вестись окремим 5им проводом, жовтим із зеленою смужкою.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Така ситуація: коли я був на роботі до нас прийшли електрики замінити електролічильники. І коли вони налаштовували то дали при налаштуванні більшу напругу, в результаті згоріла побутова техніка. Я можу щось пред'явити Волиньобленерго, чи це безрезультатно!!! Підкажіть може у кого була схожа ситуація!

Нічого не докажете, це теорема.

Якщо на щиток відгорає центральний нуль(а з щитка підключені 4 квартири) примірно в двух квартирах буде напруга до 100 вольт(тускло горять лампочки), а в інших двух до 320 вольт

http://board.lutsk.u...vd-perenaprugi/ було вже

Як вирішуєте проблему відсутності заземлення в щитку?

елементарно відпов в ПП

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

SysR провід прикручується на корпус в електрощитовій, який вже заземлений контуром і занулений з підстанції. Нічого "копати і забивати" не потрібно :0161:

Навігатор, ти ж ніби професійний електрик. Ти про різницю між захисним і робочим заземленням (зануленням) знаєш ? І про те, що то зовсім різні речі.

SysR говорить саме про захисне заземлення, якого в наших щитках в під"їздах нема і не буде, якщо ніхто сам собі не зробить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В советских домах подключение велось по такой схеме

система TN-C - нейтраль (ноль) N- и защитный (заземление) РЕ- проводники соеденены в одном PEN проводнике по всей сети

Все щиты на этажах автоматически заземлены, все можно увидеть, открыв щиток.

А вот ванны присоеденены к трубам перемычкой, трубы батарей отопления и сантехники автоматически идут в подвал и значит в землю, но заземлением не являются и использоватся не могут.

вот картинка, сколько человеку нужно

Если делать по-нормальному:

1.в щите разделить PEN на два, PE и N, поставить клемники и новые автоматы (подешевле, чтоб, не жалко) .

2. протянуть в квартиру кабель 2х3х2,5 и в квартире поставить щиток, внутри автоматы, УЗО на ванну (бойлер) и новую трехжильную проводку на все розетки, светильники без изменений.

Ну кто переживает, что у него при КЗ все сгорит (пожар), можно поставить УЗО на 30-100ма на всю хату, но тогда и провода на всё трехжильные.

по-быстрому:

купить готовый УЗО, который втыкается в розетку и от него запитывать бойлер и стиралку в ванне или поставить УЗО в щитке и развести по розеткам в ванне или удлинителям

post-9588-0-89104400-1375253318_thumb.jp

post-9588-0-81450600-1375253943_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

SysR провід прикручується на корпус в електрощитовій, який вже заземлений контуром і занулений з підстанції. Нічого "копати і забивати" не потрібно :0161:

Навігатор, ти ж ніби професійний електрик. Ти про різницю між захисним і робочим заземленням (зануленням) знаєш ? І про те, що то зовсім різні речі.

SysR говорить саме про захисне заземлення, якого в наших щитках в під"їздах нема і не буде, якщо ніхто сам собі не зробить.

Я вже відчуваю, що непрофесійний :0162: , теорія хромає. Але нічого, вчора 37 аварій ліквідував.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...