Перейти до змісту

Где лучше отдохнуть?

Arven Rivendell

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ситуация следующая, для меня просто ужасно неприятная, но имеем то, что имеем, и хотелось бы получить совет. Собрались поехать на отдых через тур оператора, думали либо в Черногорию, может Греция или Испания, на худой конец Турция. Толком не отдыхали уже несколько лет, потому очень ждали и мечтали, нашли куда детей пристроить на время поездки. Мне отпуск не нужен, муж свой запланировал, подписали. Паспорт у меня есть, а вот у паспорта мужа закончился срок действия в июне, он подал документы на новый, который должен был получить 16 июля...Вот тут то я начала понимать, что скорее всего мой долгожданный, такой лелеянный отдых "накроется медным тазом"...Паспорт не выдают, в данный момент ждем час Х, 2 августа, сегодня из под носа уплыли 2 горящие путевки в Черногорию по 250 евро, еще два предложения есть на 4 августа, но с такими сроками может не быть авиабилетов... В общем к чему вся эта моя "печаль"...отдохнуть то все равно хочется, только вот где???В Крым...билеты то мы не покупали...как туда добираться иначе с детьми, не представляю(оставлять их не вижу смысла, раз уж мы остаемся в Украине), думаю о Карпатах...Но куда,где...хочется чтоб отдых был комфортный, возможно что то посоветуете. Где можно отдохнуть, на хорошем уровне, чтобы итак испорченный настрой не стал еще хуже...

Опубліковано

В Криму можна в Миколаївку,Солнечногорск,Алушта,Ялта(дорого)

В Карпатах можна в Буковель або Яремче

Опубліковано

В Криму можна в Миколаївку,Солнечногорск,Алушта,Ялта(дорого)

В Карпатах можна в Буковель або Яремче

Я понимаю, что можно. Но на чем добираться (если говорить про Крым)?И возможно, кто то знает конкретные названия отелей или пансионов(это уже и Крым и Карпаты)?В интернете предложений масса, но на фото всегда хотят, чтобы выглядело красиво, а в жизни бывает совсем не так... Буду очень благодарна за информацию, особенно из первых рук.

Опубліковано

Якщо немає квитків на потяг до Криму, то можна і з тими, хто возить людей на відпочинок до моря. Самим знайти,де жити, а з ними домовлятись тільки про дорогу.

Знайома була в Карпатах "Хижина СПА". Їй дуже сподобалось. От тільки не знаю чи діткам буде цікаво. Все таки літом на морі для діток краще, як на мене.

Опубліковано

Отлично отдохнули на море, правда на Азовском (родственники в том районе), еще и на Свитязе успели побывать. Ездили машиной с кондюхой, 3 человека с водителем+ 2 летний ребенок. Дорога отлично, не жарко итд. На море дешевле отдохнуть, чем на свитязе. Так что, если есть возможность, едьте машиной на море.

З.Ы. с билетами на море действительно напряженка сейчас.

Опубліковано

Еще дополню, нашли где остановиться на море по интернету, договорились мол так и так, приедем на 5 суток такого-то числа, ок? Ок! Приезжаем - ну мол, извините, тут приехали отдохнуть на 11 суток, понятно что мы их взяли, а для вас есть номер с видом на сарай и без удобств. Посмотрели мы этот номер, так там еще и тараканы бегали, я собрался и поехал по сельским улицам искать где остановиться. Нашел через 5 минут, 3-х месный номер, душ, туалет, холодильник в номере, первый этаж, столик возле входной двери в номер на улице. За сутки, я, жена и ребенок платили 200 грн. День приезда и день отъезда посчитали как 1 день, а не как 2 дня. До моря идти 1 минуту. Если кому интересно, это было в с. Новопетровка, возле Бердянска.

З.Ы. но жара на юге нереальная, без кондюхи трудно будет... а в России кондюха перестала справляться, только поддерживала 26 градусов в машине, когда на улице было в тени 38.. ппц..

Опубліковано

Arven Rivendell, а эта темка для кого?

По дорозі назад хотіли відпочити в Євпаторії. Кинули якір на косі між Саками і Євпаторією. Спаси і Сохрани. Інформація на після вчора: проблема №1 - температура води в гарному лазурному морі наближається до температури води в джерелі Св. Анни - без глибоких роздумів і зважань в воду зайти важко, абсолютна більшість відпочиваючих обмежуються замоченням стоп на пару секунд, дехто, щоб принципово відбити вкладені в відпочинок гроші окунається глибше, але зробити пару гребків у воді може не кожен; і проблема №1 (один): в район коси злетілись всі генномодифіковані комарі Криму і хоч все ввечері кличе на романтичну прогулянку при світлі місяця вздовш набережної, коли на спині бачиш біля двох десятків вампірів - романтика зникає. Тих хто любить потусити вночі, вдень видно неозброєним поглядом - ноги, спина, руки - все в укусах, як під час вітрянки. З плюсів: старовинне місто Євпаторія - 2500 років, гарні споруди храмів різних конфесій, краєзнавчий музей з виставленим на показ скелетом одного з перших мешканців цього міста, поруч з опудалом тунця, гарно збалансований аквапарк "Бананова республіка", дві гірки-камікадзе (з висоти 8-го поверху під кутом 45 градусів у воду), дві труби крутілки, дві труби крутілки з кругами, унітаз і ще ряд гірок, плюс вличезна кількість гірок для дітвори. Страшна совковість і хоча пластикові вікна все більше з'являються в пансіонатах і приватних помешканнях, совковість нікуди не зникла. Це як машина часу, мінус тридцять років назад.

Я навіть подумати не міг, що між ЮБК і всім іншим Кримом така прірва і питання не в грошах навіть, питання в мозгах.

Ось для прикладу: ви будуєте симпатичний готель, що складається з зрубових комфортабельних котеджів, стараєтесь якось окультурити територію, вкладаєтесь в гарну відкриту колибу стилізовану під Каріби, а на кухню берете дешеву тітку-кухаря і шушеру на посаду офіціантів, при чому люди не знають як підійти до клієнта, щось йому культурно сказати, отак зразу низьким гортанним голосом "що заказиваєтє". І приходиться замовляти низькоякісну їжу, подану офіціантом з немитими руками і молитись, щоб не травонутись. От і виходить, що інвестиції вкладені колосальні, а совок залишився. Тепер про ЮБК на прикладі Семидвір'я. Відразу, ще в онцепції був вибраний напрямок на якісний турецький сервіс: гарні, просторі номери, сучасні будівлі, продумана і доглянута зелена зона, збалансований відпочинок на території як для дітей, так і для дорослих, але то все фігня, головне - персонал. На ресепшині вас зустрічає мила тендітна, але при цьому дуже ділова дівчинка і старається вибрати для вас найкращий номер за помірну ціну, миттєво номер готують, причому гувернантка дуже скромна, акуратна і позитивна дівчинка з Луганська, в очі і взагалі на нас навіть не дивиться, швидко робить свою роботу, до побачення і тихо виходить, раз на день вона по потребі буде прибирати номер, виносити сміття, приносити бутильовану безплатну воду, раз на два дні повністю міняти наволочки. Для обслуговування кухні замовлений професійний ресторанний кухар, кажись з Запоріжжя (кожен день жіночка має відпрацьовувати по два весілля - два великі шведські столи з кількістю блюд біля 30-ти на 200-300 чоловік). Допоміжний персонал з Запоріжжя - викладачі і студенти кулінарного коледжу, біля 20 хлопців і дівчат, які забезпечили сервіс на найвищому рівні, всі акуратні, доглянуті, ввічливі, усміхнені, позитивні і скромні, тобто вони є, їх багато, але їх непомітно. Персонал нас вразив найбільше і на ньому все тримається. Кожна людина на свому місці. Шушера і чуркістан відсутні як явище. Персонал лягає рано, тихо, бо вставати приходиться в годині 4-5. На рахунок кухні питання окреме, це найвища похвала. Після такого сервісу свок видно неозброїним оком, це трохи проблема. Я напевно зіпсував відпочинок одному чуваку з Києва, який приїхав з жінкою і синочком відпочивати спеціально на цю ж косу під Євпаторією. Коли я вдруге за час перебування в Криму почув чисту українську мову, я зразу підійшов, представився і по дружньому порадив йому рвати звітам когті на ЮБК, щоб повністю не просрати відпочинок. Він спочатку шоканувся такого дивного україномовного незнайомця, але за півгодини сам підійшов, дещо зваживши і попросив детальнішу інформацію :) Якщо послухає мене, думаю не прогадає.

З Євпаторії рванули на день швидше від запланованого, рятуючи залишки здоров'я напрацьованого на ЮБК. І навіть якщо мені безкоштовно запропонують відпочинок в Євпаторії чи ще десь крім ЮБК, я краще в Луцьку відсижусь, не хочу я таких відпочинків. Набагато краще поїхати на Світязь на вихідні, скупнутись і навіть не паритись отими холоднючими морями. Ще дивно, на ЮБК хоча море і часто штормило, але було тепле, в нього можна було залізти і не вилазити півгодини без жодних наслідків, натомість на євпаторійській мілині воно зовсім не було прогріте, хоча відстань між ними якихось 100-140км.

Опубліковано

Arven Rivendell, а эта темка для кого?

Моя тема касается и Карпат и пока я склоняюсь больше именно в их сторону, так как нет столько дороги, еще есть вариант ехать под Одессу, та тема про Крым и Азовское море...куда скорее всего с детьми нереально нам будет добраться...

Свою тему открыла еще и потому, что нужно было объяснить, как это за неделю до отпуска я сижу без билетов и не знаю куда ехать...

Опубліковано

Друзья в прошлом году останавливались в Карпатах в комфортабельном мотеле, с бассейном, питанием за 100 грн в сутки. Не хочу называть координаты и контакты, потому что сейчас в Карпатах найти такие оазисы - не проблема. Они тоже, случайно, по пути наткнулись. Не надо только переть в попсовые раскрученные курорты, типа Буковеля, Яремчи и прочих. Просто, езжайте в Карпаты и будете иметь свои контакты и явки. Без машины сложней, конечно. Ищите попутный бус. Поездами с детьми сейчас без Черновицкого поезда - нереально.

Опубліковано

Любое глухое село в самом центре, самых красивых Карпат. Им там, кстати, и экскурсию провели, по пещерам и водопадам.

Исследованием удобней заниматься, либо велосипедом, либо машиной. Поезда туда не ходят.

Опубліковано

Любое глухое село в самом центре, самых красивых Карпат. Им там, кстати, и экскурсию провели, по пещерам и водопадам.

Исследованием удобней заниматься, либо велосипедом, либо машиной. Поезда туда не ходят.

Все ж таки без транспорту до Карпат з дітьми - досить важко.

Хіба поїхати в Закарпаття: Косино,Шаян,.. - на термальні води.

Опубліковано

Если отпуск большой, можно перемещаться. Останавливаться в одном месте на день два, если понравилось, то на больше, проводить разведку, опрос местных и ехать дальше на новое место.

Опубліковано

У нас есть машина, просто хотели чтоб папа наш тоже отдыхал, но, судя по комментам, будем думать о поездке на авто.

Тоді пораджу їхати в Закарпаття, там можливостей гарно відпочити і спокійно "без фанатізму" валом.

Для прикладу:

Приїхали в Мукачево - гарне місто, замок,....

в радіусі 40-70 км є термальні води, соляні купальні, сіневир,....

Опубліковано

Только надо учесть, что Закарпатье - это не Карпаты. Это две большиие разницы

Як там гір немає ?

Це все кому що подобається, я просто висловив свою думку.

Як мені то краще з дітьми сидіти біля термальних вод, ніж іти ними вгори з палатками.

Опубліковано

Я не говорю, что гор нет, внимательней, пожалуйста. Я говорю, что это не Карпаты. Кто был, тот понял.

Горы с палатками я тоже не предлагаю. Читаю, что просит ТС. Внимательно.

Я там выше мотель описывала, с бассейном и всеми удобствами.

Извините за переход на личность, но вы не просто Немо, вы Глухо-Слепо-Немо, выходит ;)

Опубліковано

Я не говорю, что гор нет, внимательней, пожалуйста. Я говорю, что это не Карпаты. Кто был, тот понял.

Не питання.

А Татри(Карпати у Словатчині) - ще вищі )))),а в Рахівському районі - вищі, ніж на львівщині )))

Опубліковано

Не питання.

А Татри(Карпати у Словатчині) - ще вищі )))),а в Рахівському районі - вищі, ніж на львівщині )))

Вы про шо, уважаемый?

О, не. Я, пожалуй, пойду от сюда. Кому нужно, тот меня понял правильно, я думаю.

Опубліковано

договорились мол так и так, приедем на 5 суток такого-то числа, ок? Ок! Приезжаем - ну мол, извините, тут приехали отдохнуть

На жаль мали схожу ситуацію. З того часу нічого не замовляємо, шукаємо на місці. Разом з тим ви ж не купляєте тур, не бронюєте по передоплаті, а просто звоните по телефону, а в них є готовий клієнт з живими грошима. Як на мене, краще їхати на машині: більше можливостей. І я за Крим. Єдине місце в Україні з субтропічним середземноморським кліматом це ЮБК, чим не кусочок Іспанії. Якщо не помиляюсь це територія від Фороса до Алушти(півдня на машині). Шумашедша природа, після якої ще місяць звикаєш до сірості нашого асфальту та 9-поверхівок. Інжир, персики, пізніше виноград (як мед) і гранати. Зразу попереджую, якщо на машині туди, стан авта має бути ідеальним (гальма і рульові механізми), бо: постійно серпантини і підйоми вверх-вниз. Звиняйте, але Західний Крим - це :_09: :0159:сухий степ з постійними вітрами. Єдиний плюс - безмежні піщані пляжі, з чим на ЮБК напряжно. Боюсь щось радити, але ми полюбили Лазурне для затишного сімейного відпочинку, переважно з приватним невеликим сектором, але з коньячним заводом :0155:. За 5 км Алушта. Недавно вичитала, що в них збудувався новий міні-готель. Якби мені ваші можливості, я б туди. Хоча в Криму, напевне, ще можна віднайти подібні тихенькі місцинки. Були ще в Місхорі і Судаку, але там надто жвавий рух і толпища людей. Є ще непогані форуми: тиць і тиць з явками і паролями. Знаю, зараз популярна база відпочинку Дельфін (теж біля Алушти) з комплексом еллінгів, розділені по лініям і власною інфраструктурою. Гарне місце Новий Світ, заповідна зона із "можжевеловою рощою" і з заводом шампанських вин :0155: . Ех, щас спою, і заплачу, світить нам цього року тіко Світязь. Продолжим, насчет Укралізниці: за двадцятку зверху (за квиток), швиденько достаюцця любі квиточки у любі напрямки, тим більше напередодні поїздки, бо якраз знімаються броні. Але кажу: з машиною відпочинок активний, в Криму є цікаві місця. Тим більше, дійсно можна переїжджати з місця на місце, так цікавіше. Їхати з чужим водієм якось стрьомно, в своєму чоловіку більш впевнений, і можна гримнути, щоб не гнав.

Опубліковано

Неодноразово в темках відписувалася про наші поїздки в Крим. Обожнюю його. І саме Південний берег Криму. Відпочивали і в санаторіях, і в пансіонатах, і в наметах. На сьогодні Крим для мене-це тільки наметові містечка. Серед них є культурні, чисті. Для мене краще ночувати у власній чистій палатці на самісінькому березі моря, аніж у приватному секторі за 20 хв до пляжу за такі ж гроші. А кримські апартаменти з їх цінами перестати в голову взагалі вкладатися.

Застережу за вищезазначений "Дельфін" біля Алушти-це "жесть", їхати туди варто, якщо ви любитель відпочинку на бетонних плитах, в номерах чи скоріше квартирах, де господарі у всіх інші і кожен все робить на свій лад. Ми з купою позитивних відгуків заїхали туди, вистачило нас на пів дня. Моє суб"єктивне "Не раджу".

Але Крим цікавий, гарний, клімат чудовий, дуууже варто його побачити.

Багато бувала в Карпатах. Цьогоріч вперше вибрались сім"єю, так само з малими, в Закарпаття. Оте сонячне, біля Мукачевого, де вже на початку травня були полуниці) З дітками подихати, відпочити, саме то. Відпочинок на будь-яких смак...гори, пам"ятки архітектури, смачні страви й закарпатське вино, маленькі кав"ярні, приватні термальні комплекси, ловля форелі в гірській річці-заняття для усієї сім"ї. Менш напряжно для тата за кермом, мамі з дітворою і малечі, бо ближче і не менш цікаво. Місця ночівлі дивіться заздалегідь-їх там не надто багато, а в сезон усе заброньовано.

Ех..відпочивати завжди добре))

Опубліковано

На сьогодні Крим для мене-це тільки наметові містечка. Серед них є культурні, чисті.

Поделитесь, пожалуйста, координатами палаточных городков и немного расскажите о ценах, комфорте (душ туалет розетки), куда категорически не рекомендуете.

Можно в личку, а может многим будет интересно об этом почитать...

• 2 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...